Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Μαγνησίας

Λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Σε ύψιστη ετοιμότητα βρίσκονταν από χθες το πρωί οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη χερσαία Μαγνησία και στα νησιά των Σποράδων, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, στον οποίο βρέθηκε χθες η περιοχή.
Σήμερα Σάββατο, ο δείκτης επικινδυνότητας είναι για τη χερσαία Μαγνησία στη μέση κατηγορία και στις Β. Σποράδες στην υψηλή.
Σύμφωνα με τον πύραρχο Νίκο Μητσιογιάννη, διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ, υπάρχει διασπορά δυνάμεων στην χερσαία Μαγνησία, ενώ σε κάθε νησί των Βορείων Σποράδων υπάρχουν από τρεις ανώτεροι αξιωματικοί, με τις δυνάμεις που προϋπήρχαν στα νησιά και με πρόσθετες δυνάμεις που μεταφέρθηκαν χθες με πλοίο της γραμμής 12 οχήματα με τους επικεφαλείς και ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Μεγάλη προσοχή στις γυμνές φλόγες
Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, οι πολίτες, οι επισκέπτες, να μην ψήνουν έξω, οι επαγγελματίες που κάνουν εργασίες στην ύπαιθρο και οι αγρότες, να μην υπάρχουν γυμνές φλόγες που μπορούν να φέρουν πυρκαγιά, γιατί αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες και αέρας, τόνισε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής.
Άδειες καύσης, ανέφερε ότι δεν δόθηκαν για σήμερα και γενικά οι άδειες αυτές δίδονται με μεγάλη φειδώ, γίνονται έλεγχοι και βεβαιώθηκαν τα πρώτα πρόστιμα, διότι οι ανεξέλεγκτες καύσεις και τα ψησίματα στην ύπαιθρο δημιουργούν προβλήματα, όπως η πυρκαγιά στις περιοχές της Αγιάς, των Φαρσάλων και του Τσουγκριά Σκιάθου, που ήταν από αμέλεια και για το λόγο αυτό επιβλήθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα. «Ειδικά σήμερα, εάν κάποιος βάλει φωτιά, το πρόστιμο τετραπλασιάζεται και φθάνει στα 600 €, με παράλληλη σύνταξη δικογραφίας σε βάρος του», επισήμανε ο κ. Μητσιογάννης.
Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό του φετινού καλοκαιριού, ο πύραρχος δήλωσε ότι η Μαγνησία πήγε αρκετά καλά μέχρι σήμερα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι σε διασπορά, ελήφθησαν με μέτρα που έπρεπε να έχουν ληφθεί, ακόμη και λίγο περισσότερο από τον βαθμό που προβλέπεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.