Σε ιδιώτη με 5.000 ευρώ το μήνα το πάρκινγκ της Φιλελλήνων!

Για δώδεκα χρόνια

Σε διαγωνισμό για την παραχώρηση του δημοτικού πάρκινγκ της Φιλελλήνων προχωρά ο Δήμος Βόλου, όπως είχε αποφασίσει πριν από λίγο καιρό το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε έκτακτη συνεδρίαση της σήμερα η οικονομική Επιτροπή επικύρωσε και τους όρους της σύμβασης με βάση τους οποίους θα γίνει ο διαγωνισμός για τη μίσθωσή του. Όπως προκύπτει από τους όρους σύμβασης, το μίσθωμα και η πρώτη προσφορά ξεκινά από τα 5000 ευρώ μηνιαίως, και η χρονική περίοδος της μίσθωσης είναι διάρκειας δώδεκα ετών.

Το πάρκινγκ της Φιλελλήνων κατασκευάστηκε με αποκλειστικά δημοτικούς πόρους και κόστισε περίπου 10 εκ. ευρώ. Με απόφασή της η δημοτική αρχή Μπέου, προχώρησε σε διαγωνισμό για την μίσθωσή του ο οποίος απέβη άγονος, με συνέπεια να αναλάβει τη διαχείρισή του ο ίδιος ο Δήμος Βόλου και να το λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2021. Το πολυώροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος και Φιλελλήνων (Ο.Τ. 590), σε οικόπεδο εμβαδού 1295,98 μ2. Ο πολυώροφος σταθμός αυτοκινήτων αποτελείται από ισόγειο, (6) έξι ορόφους, δώμα και (7) επτά υπόγεια. Η συνολική δυναμικότητα του κτιρίου σε θέσει στάθμευσης είναι 252 θέσεις.

 

Το ιστορικό του άγονου διαγωνισμού…

Ο Δήμος Βόλου είχε προχωρήσει σε τέσσερεις διαδοχικούς διαγωνισμούς του 2020, οι οποίοι απέβησαν όλοι άγονοι. Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2020, υποβλήθηκαν τέσσερεις προσφορές από αντίστοιχες εταιρίες, στο Τμημα Δημοτικής περιουσίας και κληροδοτημάτων, προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείρισή του, με την HELLENICANN A.Ε., με έδρα τον Βόλο, να καταθέτει την καλύτερη οικονομική προσφορά ύψους 371.000 € ετησίως και να αναδεικνύεται πλειοδότρια.

Οι τέσσερεις προσφορές που κατατέθηκαν ήταν οι εξής:
α) η αρ. πρωτ.65432/21-9-2020 αίτηση- προσφορά ποσού 371.000 € ετησίως από τη μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία HELLENICANN MONΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E., με διακριτικό τίτλο HELLENICANN A.E,που εδρεύει στο Βόλο επί της οδού Δημητρίου Πολιορκητού αριθμ. 42,

β) η αρ. πρωτ. 66909/25-9-2020 αίτηση- προσφορά ποσού 132.000 € ετησίως από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΕΜΠΟΡΙΚΗ A.E., που εδρεύει στο Βόλο επί της οδού Φαναριωτών αριθμ.1,

γ) η αρ. πρωτ. 67501/28-9-2020 αίτηση- προσφορά ποσού 192.000 € ετησίως από την υπό σύσταση ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία CLEVER CITY VOLOS S.A.,. Στην ίδια προσφορά περιλαμβάνεται και η ρήτρα bonus καλής συνεργασίας, ήτοι σε περίπτωση που η εταιρεία πραγματοποιήσει κέρδη τα οποία υπερβαίνουν την αξία του ετήσιου ενοικίου θα επιστρέφει το 25% της υπερβάλλουσας αυτής αξίας στον Δήμο Βόλου ως προσαύξηση ενοικίου για το συγκεκριμένο οικονομικό έτος και

δ) η αρ. πρωτ. 68450/30-9-2020 αίτηση- προσφορά ποσού 200.000 € ετησίως από τη μονοπρόσωπη εταιρεία ΙΚΕ με την επωνυμία MANOLLO GROUP ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ IKE., που εδρεύει στο Βόλο επί της οδού Ροστώβ αριθμ. 56.

Εξαφανίστηκε
Το οξύμωρο στην όλη υπόθεση ήταν ότι ενώ η HELENICANN αναδείχθηκε πλειοδότρια στον διαγωνισμό, σε προσήλθε στην αρμόδιο υπηρεσία του Δήμου Βόλου για να υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με συνέπεια να καταλήξει στη διαχείριση του Δήμου Βόλου και όχι στα χέρια κάποιου ιδιώτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.