Σήμα κινδύνου για το φράγμα Παναγιώτικο (βίντεο + φωτο)

Πραγματοποιήθηκε αυτοψία, παρουσία βουλευτών του νομού

Αυτοψία πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στο Φράγμα Παναγιώτικο του Δήμου Ν. Πηλίου που παρουσιάζει προβλήματα. Ενώ στην ορισθείσα συνάντηση στο Φράγμα Παναγιώτικο είχαν κληθεί απ΄ τη Δημοτική αρχής του Δήμου Νοτίου Πηλίου, οι Βουλευτές του Νομού και η Περιφέρεια. Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε περιήγηση στην περιοχή του φράγματος με σκοπό την παρουσίαση των προβλημάτων αυτού.

Το φράγμα όπως έγινε γνωστό, έχει υποστεί ρήγμα στο στεφάνι του έργου με τις απώλειες νερού να υπολογίζονται σε περίπου 300 κυβικά μέτρα την ώρα.


Ο δήμαρχος Ν. Πηλίου Μ. Μιτζικός τόνσιε ότι αναμένει συγκροτημένες απαντήσεις από την πολιτεία. «Με την ασφάλεια των πολιτών δεν παίζουμε. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει κληρονομήσει ο Δήμος και χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη συμπαράσταση της πολιτείας».
Σημείωσε ακόμη, ότι έχει ζητήσει να δει τις αρχικές μελέτες που προέβλεπαν τον ορεινό άξονα. «Όταν έχεις ορεινό πλάνο για το νερό μηδενίζεις το κόστος της κατάσβεσης καθώς αυξάνεται η πυρασφάλεια. Αυτό είναι εφικτό καθώς το προέβλεπε η αρχική μελέτη. Αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η αποκατάσταση της ζημίας».

Στην αυτοψία και στο κάλεσμα του δημάρχου ανταποκρίθηκαν οι βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, Κώστας Μαραβέγιας, Αθανάσιος Λιούπης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεικόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.