Σοκ στη Μαγνησία- Πρόσφερε 600€ σε ανήλικες για να φιληθούν μεταξύ τους!

Ζητούσε αγκαλιά προσφέροντάς τους χρήματα

Αγκαλιά από δύο ανήλικα κορίτσια που καθόταν σε εξωτερικό χώρο σε νησί των Σποράδων, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ζητούσε ένας 64χρονος, αλλοδαπός …
Μάλιστα, ξεκίνησε με προσφορά 50 € και έφτασε να προσφέρει 600 €, σύμφωνα με τα λεγόμενα των κοριτσιών και τελικά τις ζήτησε να φιλήσουν η μια την άλλη! Ο κατηγορούμενος απέδωσε την πράξη του σε …πλάκα και διαβεβαίωσε ότι δεν είχε σκοπό να παρασύρει τα δύο κορίτσια, που θα μπορούσαν να ήταν εγγονές του, σε άλλες πράξεις. Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή και έκτιση ποινής 30 ημερών, τις οποίες πρέπει να εκτίσει μετά τη δίκη που θα γίνει στο Εφετείο.
Όλα έγιναν την περασμένη Δευτέρα σε νησί των Σποράδων, όπου ο κατηγορούμενος, υπήκοος Αλβανίας πήγε για μερικές μέρες, για να εκτελέσει οικοδομικές εργασίες για ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες.
Στις 11 το βράδυ της ίδιας μέρας, ο αλλοδαπός, που είναι κάτοικος Βόλου, πατέρας δύο παιδιών και τριών εγγονιών εντόπισε δύο 14χρονες φίλες, που διαμένουν μόνιμα στο νησί, της πλησίασε και τις ζήτησε να τον πάρουν μια αγκαλιά. Όπως ήταν φυσικό τα κορίτσια (Ελληνίδα η μια, αλβανικής καταγωγής η δεύτερη) αρνήθηκαν, οπότε ο κατηγορούμενος είπε ότι θα τους έδινε 50 €.
Οι δύο φίλες φάνηκαν διστακτικές και ο 64χρονος, ανέβαζε τα χρήματα που έδινε, μέχρι που τους είπε ότι θα έπαιρναν 600 € αν τον αγκάλιαζαν και αν φιλιούνταν μεταξύ τους…
Το ένα ανήλικο κορίτσι βιντεοσκόπησε τον κατηγορούμενο, γιατί της φάνηκε παράξενη η συμπεριφορά του και την επόμενη μέρα ενημέρωσε τον πατέρα της για ότι είχε συμβεί, του έδειξε το βίντεο, εκείνος κατέθεσε μήνυση και ο 64χρονος συνελήφθη, με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή.

Χθες ο κατηγορούμενος, παρουσία των γονέων της ανήλικης αλλοδαπής, εμφανίστηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και κατέθεσαν ως μάρτυρες ο πατέρας και η ανήλικη.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι πλησίασε τις δύο ανήλικες για πλάκα και προθυμοποιήθηκε να τους δώσει ένα ποσό 50-100 €, αλλά τα κορίτσια τον κορόιδευαν και του ζήτησαν 600 €, είπε ότι μετάνιωσε για την πράξη του, βούρκωσε και ζήτησε συγνώμη, όχι όμως από τον πατέρα του κοριτσιού που ήταν στην αίθουσα.
Η σύζυγος του κατηγορούμενου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, λέγοντας ότι ο 64χρονος είναι καλός οικογενειάρχης, δεν κάνει τέτοια πράγματα, εργάζεται και βοηθάει την οικογένειά του και σπούδασε τα δύο του παιδιά στο εξωτερικό.
Ο πατέρας της μιας ανήλικης, αλβανικής καταγωγής, κατέθεσε όσα του είπε η κόρη του, είπε ότι δεν θέλει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα και ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι πρώτη φορά τον βλέπει, και ντρέπεται για λογαριασμό του.

«Μας ζήτησε να φιλήσουμε η μια την άλλη»

Η ανήλικη κόρη του προηγούμενου μάρτυρα, εξιστόρησε όσα έγιναν με πρωταγωνιστή τον κατηγορούμενο, είπε ότι ενώ καθόταν με μια φίλη της σε ένα πάρκο, τις πλησίασε και τις ζήτησε να τον πάρουν αγκαλιά.
Οι ίδιες αρνήθηκαν, ο κατηγορούμενος είπε ότι θα τις έδινε χρήματα, αρχικά 50 €, τα κορίτσια είπαν ότι δεν θέλουν ανέβηκε στα 100 και σιγά – σιγά υποσχέθηκε να τους δώσει 600 € αν φιλούσαν η μια την άλλη.
Επίσης κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος ακούμπησε τα δύο κορίτσια στο γόνατο και όταν απομάκρυναν το χέρι του το έβαλε ξανά, ενώ ήταν όρθιος μπροστά τους.
«Ένιωσα φόβο από τη συμπεριφορά του, μου φάνηκε παράξενη και τον βιντεοσκόπησα με το κινητό μου τηλέφωνο», είπε η 14χρονη, η οποία συμπλήρωσε, ότι για να τον ξεφορτωθεί φίλησε την φίλη της στο μάγουλο.
Όταν ρωτήθηκε, η ανήλικη είπε ότι ο κατηγορούμενος δεν έβγαλε να της δώσει χρήματα, αλλά κρατούσε το πορτοφόλι του και τα έδειχνε.
Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, είπε στον κατηγορούμενο ότι μπορεί να κάνει αστεία με ανθρώπους της ηλικίας του και όχι με τα εγγόνια του, είπε ότι έκανε ένα σοβαρό λάθος και με τέτοια θέματα δεν μπορεί να κάνει πλάκα.
Ο εισαγγελέας έδρας, είπε ότι δεν είναι δυνατόν για κάποιο άτομο της ηλικίας του να κάνει πλάκα με παιδιά που είναι στην προεφηβική ηλικία, το αδίκημα ήταν στα όρια του κακουργήματος και πρότεινε την ενοχή του, καθώς έμμεσα παραδέχτηκε την πράξη του.
Τελικά το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών, διέταξε την έκτιση ποινής 30 ημερών και του έδωσε το δικαίωμα έφεσης που έχει αναστέλλουσα δύναμη, την οποία άσκησε μέσω του συνηγόρου του και αφέθηκε ελεύθερος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.