Σπεύδουν για … σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών οι Βολιώτες !

Λίστα αναμονής, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας

Για τις δράσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο πρόεδρός της κ. Κώστας Τράγαλος, σημειώνοντας πως ακόμη και στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η κοινωνία, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν κι αυτή είναι η μαγεία του εθελοντισμού. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών που διοργανώνει η Ομάδα τα οποία έχουν μεγάλη ανταπόκριση όχι μόνο από Βολιώτες αλλά και κατοίκους άλλων νομών.
«Στις δύσκολες συνθήκες , ο εθελοντισμός σου δίνει το χέρι να προχωρήσεις. Είμαστε δίπλα σε συνανθρώπους μας , που μας έχουν ανάγκη όλο τον χρόνο, διοργανώνουμε και σεμινάρια για να μάθουν πως να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση, ενώ έχουμε στενή και πολύ καλή συνεργασία με την Πυροσβεστική, το Λιμεναρχείο, την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και τον Δήμο και είμαστε δίπλα μόλις κληθούμε να συνδράμουμε με τα μέσα, τα υλικά και τους ανθρώπους που έχουμε», επεσήμανε ο κ. Τράγαλος τονίζοντας πως η ΕΟΔ δεν υποκαθιστά τις κρατικές δυνάμεις και το κράτος, έρχεται όμως να συμπλεύσει και να βοηθήσει.

Ανάρπαστες οι συμμετοχές για πιστοποιημένα
σεμινάρια πρώτων βοηθειών

Σημαντική δράση που πραγματοποιεί η ΕΟΔ Μαγνησίας είναι τα πιστοποιημένα σεμινάρια πρώτων βοηθειών, τα οποία γίνονται ανάρπαστα σε Βολιώτες και μη. «Είμαστε εντυπωσιασμένοι ότι οι Βολιώτες και όχι μόνο, (καθώς έρχονται και από άλλες περιοχές της Ελλάδος, όπως από Λαμία, Γρεβενά κ.α., καθώς ξέρουν ότι γίνεται ένα σεμινάριο που θα τους δώσει γνώση την οποία θα την έχουν μαζί τους), ανταποκρίνονται στα σεμινάρια, με το πιο σύνηθες να είναι αυτό που περιλαμβάνει την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, την χρήση του απινιδωτή κτλ.», ανέφερε ο κ. Τράγαλος και σημείωσε ότι πολλούς συνανθρώπους έχουμε δει να φεύγουν ξαφνικά από τη ζωή ακόμη κι όταν περπατούν στον δρόμο και κανείς γύρω τους να μην ξέρει τι να κάνει.

Νέοι και φοιτητές!

Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο της ΕΟΔ ο πρώτος ανταποκριτής, αυτός ο οποίος βρίσκεται στο συμβάν, είναι αυτός που μπορεί να κάνει τη διαφορά, γι’ αυτό και είναι σημαντική η γνώση της ΚΑΡΠΑ.
Μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι νέοι ακόμη και οι φοιτητές της πόλης, που μόλις ανακοινωθεί ένα σεμινάριο σπεύδουν να εγγραφούν και να κλείσουν θέση, ενώ υπάρχουν πολλοί εκπαιδευόμενοι οι οποίοι είναι έτοιμοι για το επόμενο σεμινάριο της ΕΟΔ και βρίσκονται σε λίστα αναμονής. « Μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί ως Ελληνική Μονάδα Διάσωσης κάνουμε μία σοβαρή και καλή δουλειά και οι συμπολίτες μας το γνωρίζουν», σχολίασε ο κ. Τράγαλος.
Τέλος επεσήμανε πως ο ΕΟΔ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου συνδράμει με το κοινωνικό της τμήμα, με υπεύθυνη την κ. Ζωή Παππά σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
«Δεν είναι μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα να δείξουμε την αλληλεγγύη ή τη βοήθειά μας, το κάνουμε όλο τον χρόνο. Αυτή είναι η δική μας φιλοσοφία», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.