Στα δικαστήρια δύο αδελφές στο Πήλιο, για … κληρονομικά κουφώματα

Καταδικάστηκε η μία και ένας έμπορος

Αιτία διαμάχης αποτέλεσαν για δύο αδελφές στο Πήλιο και ένα επιχειρηματία δεκάδες κουφώματα, με μια γυναίκα και τον επιχειρηματία να κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και να καταδικάζονται σε φυλάκιση 24 μηνών ο καθένας, με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.
Πρόκειται για μια 38χρονη γυναίκα που κατάγεται από χωριό του Πηλίου και μένει στην Αθήνα, και έναν 50χρονο επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται με την εμπορία κουφωμάτων και κατηγορούνταν για κλοπή αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, μετά από μήνυση που υπέβαλλε η αδελφή της 38χρονης εναντίον και των δύο, θεωρώντας ότι τα κουφώματα ήταν δικά της.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τα τέλη του 2016 έως και τις αρχές του 2017 η γυναίκα πήρε από το πατρικό τους σπίτι, όπου ήταν αποθηκευμένα περισσότερα από 10 κουφώματα συνολικής αξίας περίπου 40.000 €, ενώ ο 50χρονος πήρε κοντά στα 60 αξίας 20.000 € περίπου. Η 45χρονη μηνύτρια, στη μήνυση ανέφερε ότι είδε τον 50χρονο να κουβαλάει τα αντικείμενα από το πατρικό της και κατέθεσε μήνυση τόσο εναντίον του, όσο και κατά της αδελφής της, θεωρώντας ότι τα κουφώματα είναι δικά της.
Η 38χρονη γυναίκα κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι λίγο πριν πεθάνει ο πατέρας τους, κληροδότησε προφορικά σε εκείνη τα κουφώματα, ενώ ο 50χρονος υποστήριξε πως είχε συμφωνήσει με τον εκλιπόντα να αποθηκεύει σε σημείο του σπιτιού του τα αντικείμενα, ώστε μετά να τα πουλάει σταδιακά και πως αποτελούσαν ιδιοκτησία του.
Τελικά οι δύο κατηγορούμενοι δεν έπεισαν τους δικαστές, οι οποίοι τους επέβαλλαν ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή και το δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.