Στα ύψη η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης στη Μαγνησία- Έφτασε στα 1,932 ευρώ

Αναμένονται περαιτέρω αυξήσεις το επόμενο δεκαπενθήμερο

Στο 1,932 ευρώ έφτασε η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης στο Νομό Μαγνησίας σήμερα, με τις πιθανότητες να αυξηθεί ακόμα περισσότερο και να ξεπεράσει μέχρι και τα 2,00 ευρώ να είναι έντονες, εξαιτίας φυσικά του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων που επέβαλε η Ε.Ε. στη Ρωσία. Με τα στοιχεία που παρουσιάζει το newsbomb.gr εκτός από την απλή αμόλυβδη, στα ύψη στο νομό είναι και η «κατοστάρα», όπως ονομάζεται, η οποία άγγιξε τα 2,103 ευρώ, ενώ και το πετρέλαιο θέρμανσης στη Μαγνησία έφτασε τα 1,343 ευρώ.

Όπως εκτιμά ο Γιώργος Ασμάτογλου, ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων) μιλώντας στο Newsbomb.gr, «η τιμή της βενζίνης σε 15 με 20 μέρες από σήμερα θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ» και αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην κατανάλωση, η οποία θα μειωθεί».

«Δεν ξέρουμε μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η κατάσταση. Δεν έχει όρια, έτσι δεν έχουν όρια και μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι τιμές», τονίζει ο κ. Ασμάτογλου, καθώς η συνεχής άνοδος στις τιμές της ενέργειας γεννά φόβους για ανατιμήσεις φωτιά σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης, σε βαθμό που δεν θα μπορούν να καλυφθούν από τους καταναλωτές. Περιμέναμε μετά τη συμφωνία να επηρεαστούν θετικά οι τιμές του αργού πετρελαίου. Ωστόσο, αντί να αποκλιμακωθούν, οι τιμές πετρελαίου ανέβηκαν διεθνώς. Αυτό είναι αρνητικό για όλο τον πλανήτη», επισημαίνει ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας «μακάρι να υπάρξει ένα τέλος μέχρι μέσα καλοκαιριού, αλλά το βλέπω ότι θα τραβήξει ακόμα παραπέρα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.