Σταμάτης Περίσσης: “Να γίνουν οι πολίτες συμμέτοχοι στο έργο μας”

Ο νέος Δήμαρχος Σκοπέλου μιλά στο magnesianews για τους στόχους του και τα προβλήματα του νησιού

Σύμπραξη όλων των φορέων και των δημοτών για το καλό της Σκοπέλου επιθυμεί ο νέος Δήμαρχος του νησιού κ. Σταμάτης Περίσσης, θέτοντας τη συνένωση όλων των δυνάμεων ως πρωταρχικό του στόχο.
Λίγες μόλις ημέρες πριν την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει τις 24 Αυγούστου, ο νέος Δήμαρχος του νησιού των Β. Σποράδων μίλησε στο magnesianews.gr για τις προτεραιότητες που θέτει, τα μεγάλα προβλήματα του νησιού, τον τουρισμό, τη δημιουργία μαρινών, αλλά και το ζήτημα του νερού στη Γλώσσα.

Δύο ζητήματα ως προτεραιότητα

Την άρτια διοικητική μηχανή στο Δήμο, σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους οργανισμούς θέτει ως στόχο η νέα δημοτική αρχή. Στην προσπάθεια αυτή ο κ. Περίσσης ζητά τη συνδρομή του υπάρχοντος προσωπικού, γνωρίζοντας φυσικά τις ελλείψεις που υπάρχουν.
Οι έξυπνες τεχνολογίες στην υπηρεσία των πολιτών είναι το δεύτερο στοιχείο στο οποίο θα κινητοποιηθεί ο Δήμος. Μάλιστα ο κ. Περίσσης μίλησε για το ζήτημα της καθαριότητας στο παραλιακό μέτωπο και πως αυτό μπορεί να επιλυθεί με την τεχνολογία, με αυτόματη ειδοποίηση από την υπηρεσία καθαριότητας για το πότε θα περάσει το απορριμματοφόρο να συλλέξει τα απορρίμματα, έτσι ώστε να το γνωρίζουν οι καταστηματάρχες. Μάλιστα δεν απέκλεισε και την τοποθέτηση υπόγειων κάδων, έργο όμως το οποίο πρέπει να συζητηθεί.

Ο τουρισμός της Σκοπέλου
Αναφορικά με τον τουρισμό της Σκοπέλου, ο κ. Περίσσης έκανε λόγο για προσπάθεια που θα καταβληθεί και ήδη έχει ξεκινήσει, ώστε να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και να δοθεί έμφαση στον περιηγητικό τουρισμό, μέσα από πρόγραμμα που αφορά σε δίκτυο μονοπατιών. Ο ίδιος σχολίασε πως φέτος η τουριστική κίνηση ήταν “δύσκολη” για το νησί, ωστόσο ο τουρισμός ήταν αυτός που κράτησε τη Σκόπελο “ζωντανή” την περίοδο της κρίσης.


Το νερό στη Γλώσσα και η έλλειψη θέσεων στάθμευσης στο νησί
Τις τελευταίες ημέρες η Γλώσσα Σκοπέλου αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα με συνεχείς διακοπές νερού. Ο κ. Περίσσης ανέφερε ότι το 1998 επί της θητείας του, είχε προχωρήσει σε γεωτρήσεις και δεν υπήρχε πρόβλημα νερού. Ωστόσο εργασίες από τότε δεν έγιναν τακτικά, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν τώρα οι συνεχείς διακοπές. Είναι προτεραιότητα του ίδιου και της νέας δημοτικής αρχής η επίλυση αυτού του ζητήματος.
Παράλληλα σε ότι αφορά τις θέσεις στάθμευσης στο νησί, ο ίδιος επεσήμανε πως θα γίνουν κινήσεις να εξευρεθούν χώροι, όπου είναι εφικτό.

Ο στόχος της δημοτικής αρχής
Ο στόχος της δημοτικής αρχής Σκοπέλου είναι σύμφωνα με τον Δήμαρχο να μπουν..στο παιχνίδι οι πολίτες όχι ως χειροκροτητές, αλλά ως συμμέτοχοι στο έργο που θέλει να πράξει.

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη του νέου Δημάρχου Σκοπέλου

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.