Στέλιος Λημνιός: Ικανοποίηση αλλά… ο αγώνας συνεχίζεται

Το μέλος της «Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης», είπε ότι οι φορείς πρέπει να διδαχτούν από την πρώτη επιτυχία

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της «Επιτροπής πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών», από την απόφαση της ΑΓΕΤ να μην κάψει CLO πειραματικά στο εργοστάσιο του Βόλου και το μέλος της Στέλιος Λημνιός ανέφερε ότι οι φορείς του Βόλου πρέπει να διδαχτούν από το αποτέλεσμα της πρώτης αυτής επιτυχίας.
Ο Στέλιος Λημνιός μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι ο αγώνας για την καύση σκουπιδιών από την Ιταλία στον αστικό ιστό του Βόλου συνεχίζεται και τόνισε ότι η ΑΓΕΤ θα έχανε αυτή την υπόθεση στα Δικαστήρια και προτίμησε να αποσύρει την πειραματική καύση όπως – όπως, παρά να χάσει έναν δικαστικό αγώνα, διότι σε μια επιβαρυμένη πόλη, με τραυματισμένη τη δημόσια υγεία, όπως έχει αποδειχτεί, θα ερχόταν να κάνει άλλο ένα πείραμα.
Αναφορικά με την απόφαση της ΑΓΕΤ να μην κάψει πειραματικά CLO, το μέλος της επιτροπής, είπε ότι πρέπει να δούμε δύο σκέλη σ’ αυτή την υπόθεση: Το ένα είναι το ουσιαστικό, ότι δηλαδή η ΑΓΕΤ μπροστά στη σύσσωμη κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας, αποσύρει τον σχεδιασμό της. Το δεύτερο είναι η υποκρισία στην ανακοίνωση της ΑΓΕΤ, όταν λέει ότι δεν υπήρξε ποτέ στον σχεδιασμό της η καύση αυτού του τύπου.
«Εμείς έχουμε έγγραφα όταν απευθύνθηκε εγγράφως στον Ειδικό Διαβαθμιτικό Σύνδεσμο Ν. Αττικής για να προμηθεύεται το καύσιμο, που αναφέρει πως το ζητάει για πειραματική καύση και μάλιστα σε ποια εργοστάσια θα το έκαιγε», ανέφερε το μέλος της επιτροπής πολιτών. Σύμφωνα με τον Στέλιο Λημνιό, «την ώρα που έπεσε και το τελευταίο φύλο συκής δεν έχουν την αξιοπρέπεια να πουν την αλήθεια και να πουν ότι το αποσύρουμε σεβόμενοι την τοπική κοινωνία».

Αλληλεγγύη στους κατοίκους του Αλιβερίου

Ο ίδιος είπε ότι οι κάτοικοι του Αλιβερίου ξεκίνησαν πριν επτά χρόνια αγώνα ενάντια στην καύση του RDF, γιατί τότε η ΑΓΕΤ ξεκίνησε να πρωτοκαίει στο εργοστάσιο στο Μυλάκι Εύβοιας, ξεσηκώνοντας όλη την Κεντρική Ελλάδα και τους Δήμους, έφτασε την υπόθεση στο ΣτΕ, αλλά έχασαν την υπόθεση. Το μέλος της επιτροπής είπε ότι η δύναμη των πολιτών παρά το ότι έχει κατοχυρωθεί με μια σειρά νόμων στην ΕΕ προσκρούει στα ισχυρά συμφέροντα που πολλές φορές νομοθετούν. «Έτσι, μια εξόφθαλμα άδικη απόφαση του ΣτΕ τελεσιδίκησε, το κίνημα στο Αλιβέρι εξαφανίστηκε, λόγω απογοήτευσης των ανθρώπων και σήμερα η ΑΓΕΤ θα πάει να κάψει 5000 τόνους και να κάνει το πείραμά της εκεί, γιατί δεν είπε ότι το αποσύρει από τον σχεδιασμό της, είπε ότι το αποσύρει από τον Βόλο», τόνισε το μέλος της επιτροπής.
Ο Στ. Λημνιός εξέφρασε αλληλεγγύη στους κατοίκους του Αλιβερίου, γιατί όπως είπε «είναι οι άνθρωποι που άνοιξαν τον αγώνα αυτό και μας φώτισαν τις σκοτεινές πλευρές του για να μπορέσουμε κι εμείς έγκαιρα να μάθουμε».

Ο αγώνας δεν σταματάει

Το μέλος της επιτροπής πολιτών τόνισε ότι ο αγώνας δεν σταματάει, γιατί η καύση των σκουπιδιών συνεχίζεται και τα σκουπίδια που έρχονται από την Ιταλία, η καύση πλαστικού στον πολεοδομικό ιστό και μετά τις αποκαλύψεις της επιτροπής πολιτών για το τι εκπέμπει η ΑΓΕΤ και σε ποιές ποσότητες, από μια γραμμή παραγωγής, ενώ μπορεί να βάλει σε λειτουργία 3 και 4 γραμμές.
Σύμφωνα με τον κ. Λημνιό η κατάσταση αυτή ουσιαστικά συνεχίζεται και οι φορείς του Βόλου πρέπει να διδαχτούν από το αποτέλεσμα της πρώτης αυτής επιτυχίας. Όπως είπε, η σύσσωμη συστράτευση των φορέων και των πολιτών έδωσε αυτό το αποτέλεσμα, καθώς η ΑΓΕΤ θα έχανε αυτή την υπόθεση στα Δικαστήρια και προτίμησε να το αποσύρει όπως – όπως παρά να χάσει έναν δικαστικό αγώνα, διότι σε μια επιβαρυμένη πόλη, με τραυματισμένη τη δημόσια υγεία, όπως έχει αποδειχτεί, θα ερχόταν να κάνει άλλο ένα πείραμα.
Ο Στ. Λημνιός στηλίτευσε την υποκρισία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΕΖΑ κ. Φάμελου, κάνοντας λόγο για αμοραλιστική συμπεριφορά και συνεχάρη τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μεϊκόπουλο, που κόντρα στην κομματική γραμμή, βάζει το ζήτημα σε όλη τη διάστασή του, στο αυτό καθαυτό πρόβλημα, που δημιουργεί η καύση σκουπιδιών στον αστικό ιστό του Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.