Στεργίου στο Ράδιο «ΕΝΑ»:«Απειλεί κεκτημένα ετών η πρόταση Πισσαρίδη»

Ενώ βλέπει κινδύνους για ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα

Για απειλές που φέρνει στο προσκήνιο σε βάρος των εργαζομένων η πρόταση Πισσαρίδη μίλησε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Στεργίου, κάνοντας λόγο για την ανάγκη οργανωμένων αντιδράσεων και κινητοποιήσεων.

Παρά την πανδημία, όπως επεσήμανε ο κ. Στεργίου, τρέχουν από την πλευρά της Κυβέρνησης μία σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τους εργαζόμενους τα οποία θα επιδεινώσουν την ήδη επιβαρυμένη ιδιωτική τους ζωή, ακόμη και ενώ βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Αντί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την πανδημία με ουσιαστικά μέτρα που θα δώσουν πλήρη στήριξη, τρέχει επιβαρυντικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για μία αντιδραστικότατη μεταρρύθμιση που έχει να κάνει με τα εργασιακά, δημοκρατικά, συνδικαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου.

Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή του ΚΚΕ, μία βασική αλλαγή είναι η κατάργηση του οκταώρου, καθώς νομοθετείται δεκάωρη εργασία χωρίς υπερωριακές αμοιβές, με τον εκάστοτε εργοδότη να έχει μονομερώς το δικαίωμα να επιβάλει το δεκάωρο. Επίσης αναφέρει ότι παρεμβαίνει ουσιαστικά στο ασφαλιστικό και πάει να γίνει ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου μέσω ιδιωτικών εταιρειών, χωρίς να ξέρει τι και πότε θα πάρει, ενώ θα ξέρει τι θα πληρώνει. «Τα ασφαλιστικά ταμεία επί Σημίτη επένδυσαν χρήματα στο χρηματιστήριο και αυτό θα γίνεται και τώρα. Στην Αμερική κλείνουν κάθε χρόνο δέκα ασφαλιστικές και χάνονται χρήματα εργαζομένων και αυτό θα γίνεται και εδώ».

Παράλληλα ο κ. Στεργίου ανέφερε ότι έρχεται στο προσκήνιο και περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που αφαιρούνται κι αυτά, ως εμπόδιο στην προσέλκυση επενδυτών. «Ο μόνος δρόμος θεωρούμε ότι είναι η οργανωμένη αντίδραση και διεκδίκηση αυτών που είχαμε βρει ως κατακτήσει να τα συγκρατήσουμε και να παλέψουμε για εξασφάλιση της μόνιμης και σταθερής εργασίας σε ορισμένο χρόνο, με παροχές και με συγκεκριμένο ορίζοντα συνταξιοδότησης» ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.