Στην Εισαγγελία για το άνοιγμα των λαϊκών αγορών ένδυσης οι μικροπωλητές του Βόλου

Αναμένοντας την εξέλιξη, μετά και την απόφαση του Αχ. Μπέου για αναστολή λειτουργίας

Την αισιοδοξία του ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, οι μικροπωλητές θα μπορέσουν να στήσουν ξανά πάγκους στη λαϊκή αγορά, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών ειδών ένδυσης, υπόδησης «Γόρδιος Δεσμός» Ανδρέας Αϊβαζόγλου.
Οι μικροπωλητές επισκέφθηκαν χθες την Εισαγγελία, αλλά δεν αποκαλύπτουν τι ελέχθη, για να μην αποκαλύψουν τα «όπλα» τους, σε περίπτωση νέου αδιεξόδου.
Όπως ανέφερε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και τον Δ. Καρεκλίδη, σήμερα αναμένεται η οριστική απάντηση του δημάρχου και όλα δείχνουν ότι θα είναι θετική, γιατί η απόφαση για να ανασταλεί η λειτουργία της λαϊκής ένδυσης και υπόδησης δεν έχει νομικό έρεισμα. Ο κ. Αϊβαζόγλου είπε ότι οι μικροπωλητές, δεν θέλουν να πάνε σε ενέργειες που δεν βολεύουν κανέναν.
Προσφυγή στη Δικαιοσύνη και κινητοποιήσεις
Ο πρόεδρος των μικροπωλητών, τόνισε ότι αν δεν δοθεί λύση και συνεχιστεί η απαγόρευση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, ενώ θα προχωρήσουν και σε κινητοποιήσεις, διότι ο αγώνας είναι μονόδρομος και θα είναι υπέρ πάντων, ωστόσο τόνισε ότι πρόκειται για λύσεις που δεν επιδιώκουν και δεν θέλουν οι επαγγελματίες.
«Σ’ αυτές τις δύσκολες περιόδους, όλοι μαζί συνεργαζόμαστε για να βρούμε εναλλακτικές λύσεις. Η εναλλακτική λύση στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι «νόμιμοι» επαγγελματίες άμεσα να πιάσουν δουλειά και οι υπόλοιποι να ενταχθούν, σε μεταβατικό στάδιο σε ρύθμιση – γιατί από τον Ιανουάριο έρχονται και οι 240 δόσεις – για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους και να μην χάσουν το μεροκάματο, με βασική προϋπόθεση ότι δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος», ανέφερε ο Α. Αϊβαζόγλου.
Για το θέμα των παράνομων πωλητών ή «συγγενών» των δικαιούχων αδειών που στήνουν πάγκους παράνομα, ο πρόεδρος είπε ότι πρέπει α εφαρμοστεί ο νόμος που ορίσει ότι ο επόπτης των λαϊκών αγορών με ένα μέλος του Σωματείου να επαγρυπνούν πλήρως σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.
Ο κ. Αϊβαζόγλου τόνισε ότι και οι καταναλωτές αγωνιούν για τη δοκιμασία του κλάδου, έστειλαν εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και τους ευχαρίστησε. Όπως είπε, φαίνεται πόσο δίκιο είχαν όλα αυτά τα χρόνια που έλεγαν ότι είναι εργαλείο πολλαπλής χρήσης, το οποίο και οι κυβερνήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την τιθάσευση του πληθωρισμού και του τιμαρίθμου και ο φτωχός λαός μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του με λίγα χρήματα, όλη τη διάρκεια του έτους, εκμεταλλευόμενος τις συνεχείς εκπτώσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.