Στις 22 Οκτωβρίου πέφτει η φετινή τουριστική «αυλαία» στη Σκιάθο

Δέκα ημέρες περισσότερες απ’ ότι πέρυσι δήλωσε ο δήμαρχος Δημ. Πρεβεζάνος

Στις 22 Οκτωβρίου θα πέσει φέτος η τουριστική «αυλαία» στη Σκιάθο, δέκα ημέρες αργότερα απ’ ότι πέρυσι, κάτι που οφείλεται στις πτήσεις στο αεροδρόμιο «Α. Παπαδιαμάντης». Τον ίδιο μήνα, ξεκινά η τουριστική προβολή του νησιού στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, ενόψει του 2019.
Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα» ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος, στο νησί αυτή την περίοδο η κίνηση είναι αυξημένη, από αλλοδαπούς τουρίστες επί το πλείστον, καθώς ο εσωτερικός τουρισμός περιορίζεται στις μέρες από Παρασκευή ως Κυριακή. Στο νησί του Παπαδιαμάντη αυτή την περίοδο, κάνουν διακοπές άγγλοι, ιταλοί, σκανδιναβοί και γερμανοί, κυρίως. Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι υπάρχει μια μικρή αύξηση των τουριστών φέτος στη Σκιάθο. Παράλληλα διευκρίνισε, ότι αρκετοί είναι που έρχονται από το διεθνές τζετ σετ, ωστόσο, οι περισσότεροι δεν θέλουν να κάνουν γνωστή την παρουσία τους, γι΄αυτό και παραμένουν στις θαλαμηγούς, μακριά από τα «φώτα’ της δημοσιότητας.

Ζημιά από την απεργία της ΠΝΟ

Αναφορικά με την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ο κ. Πρεβεζάνος είπε ότι έγινε πολύ μεγάλη ζημιά, ειδικά στη Σκιάθο που είναι βάση, λόγω του αεροδρομίου για τα άλλα νησιά των Σποράδων.
«Ευτυχώς, οι τουρίστες τις τελευταίες δύο μέρες, μεταφέρθηκαν στα άλλα νησιά με τα τουριστικά σκάφη, αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται, διότι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν ειδικά τους ξένους, είναι στην κυριολεξία απάνθρωπος. Οι άνθρωποι έχασαν πτήσεις και όλα αυτά που προγραμμάτιζαν από τον χειμώνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσφήμιση για την Ελλάδα», δήλωσε ο δήμαρχος.
Όπως είπε, εμείς κάνουμε αγώνα, πληρώνουμε, προγραμματίζουμε την προβολή του νησιού στις τουριστικές εκθέσεις από τον Οκτώβριο και διερωτήθηκε για ποιο λόγο να το κάνει αυτό, όταν μπαίνει στη μέση ένα τυχαίο τέτοιο γεγονός και χαλάει την προβολή και τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων που προσπαθούν να επιβιώσουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.