Μπλόκο των αγροτών στον Περιφερειακό: “Ο κόμπος έφτασε στο χτένι”

Στους δρόμους οι αγρότες της Μαγνησίας

Στο δρόμο βγήκαν οι αγρότες της Μαγνησίας σήμερα το πρωί στο πλαίσιο πανθεσσαλικής, αλλά και πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου τους. Το Οργανωμένο Αγροτικό Κίνημα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και επαγγελματίες αγρότες από διάφορα χωριά του Πηλίου, μαζί με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα συσπειρώθηκαν στον Περιφερειακό, με τελικό προορισμό την Εθνική Οδό Βόλου –Λάρισας, στο ύψος του Ριζόμυλου, σημείο συνάντησης με άλλους συναδέλφους τους, οι οποίοι βρίσκονται στο δρόμο με τα τρακτέρ τους ήδη από χθες, από άλλες περιοχές της Μαγνησίας, όπως Αλμυρό και Σούρπη.

«Καλούμε τους συναδέλφους μας να σηκωθούν από τον καναπέ, γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θοδωρής Γεωργαδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, τα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κλάδο είναι πολλά και πως «οι σωτήρες», όπως είπε, αναφερόμενος στην Κυβέρνηση, δεν θα ενεργοποιηθούν.

Ο πρόεδρος έκανε λόγο για ξεκλήρισμα της μεσαίας αγροτιάς, ενώ μερικά από τα αιτήματά τους τόνισε πως είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, το αφορολόγητο πετρέλαιο, η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, λόγω ακαρπίας που έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, η εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ ζητούν άμεσα μέτρα και για την υγεία, κυρίως αναφορικά με την πανδημία.

«Ανησυχούμε για την επόμενη μέρα λόγω των αυξήσεων σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, αλλά και στα καύσιμα», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Σέγας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πουρίου, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «για να μπορέσουμε εμείς οι νέοι να μείνουμε στον τόπο μας και να παράγουμε χρειαζόμαστε την άμεση και ουσιαστική βοήθεια της πολιτείας, διαφορετικά την επόμενη χρονιά δεν μπορέσουμε να καλύψουμε ούτε τις βασικές μας υποχρεώσεις».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.