Συμπληρώνει…τις απαιτήσεις της η ΕΡΓΗΛ από τις οφειλές τρίτων προς τη ΔΕΥΑΜΒ

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Επιχείρηση

Τρόπους για να συμπληρώνει τις …συνολικές απαιτήσεις της προς τη ΔΕΥΑΜΒ για ποσό 9,2 εκ. € βρίσκει η ΕΡΓΗΛ. Η εταιρεία, κερδίζει δικαστικές μάχες και με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και οφειλών τρίτων προς την Επιχείρηση, διεκδικεί το ποσό της.
Οι εργαζόμενοι παράλληλα, περιμένουν ένα πλάνο της Δημοτικής Αρχής για τη ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να αντιμετωπιστεί, κάτι που δεν έχει γίνει ως τώρα, δήλωσε στο «Ράδιο Ένα» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ Βάιος Ζεμπέογλου.
Όπως είπε, υπάρχει έντονη ανησυχία, τα πράγματα όλο και περισσότερο δυσκολεύουν, μετά και την τελευταία απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ουσιαστικά απομακρύνεται και το υπόλοιπο αποθεματικό της Επιχείρησης, από την τράπεζα Eurobank.

«Η ΔΕΥΑΜΒ μπορεί να είναι βιώσιμη»

Ο εργαζόμενος εξήγησε, ότι η ΕΡΓΗΛ κατάφερε να πάρει τα δεσμευμένα ποσά που υπήρχαν σε δύο τράπεζες και ανέρχονται σε 3,2 εκ. €, ενώ ο Δήμος Βόλου οφείλει στη ΔΕΥΑΜΒ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, 5,6 εκ. €, τα οποία επίσης θα διεκδικηθούν από την εταιρία, με απόφαση Δικαστηρίου. Επίσης, θα διεκδικήσει τις οφειλές του Νοσοκομείου προς τη ΔΕΥΑΜΒ, που είναι λιγότερα από 1 εκ. € και επί της ουσίας συμπληρώνεται το ποσό των 9,2 εκ. € που διεκδικεί η ΕΡΓΗΛ από τη Δημοτική Επιχείρηση.
Ο κ. Ζεμπέογλου είπε ότι αν με κάποιο τρόπο λήξει το θέμα με τις διεκδικήσεις της ΕΡΓΗΛ, η ΔΕΥΑΜΒ μπορεί να λειτουργήσει, όπως άλλωστε γίνεται τους τελευταίους μήνες, με δεσμευμένους λογαριασμούς.
Ο ίδιος είπε ότι η ΔΕΥΑΜΒ μπορεί να είναι βιώσιμη με μια σωστή οικονομική διαχείριση και μπορεί να εξασφαλίσει τα χρήματα της μισθοδοσίας και να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους καταναλωτές. Πάγια θέση των εργαζομένων είπε ότι είναι οι υπηρεσίες να εξακολουθήσουν να παρέχονται.

Δεν έχει σχέδιο η Δ.Α., έγιναν λάθη

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, είπε ότι οι δημότες περίμεναν, μετά την περιπετειώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης, εφόσον δεν πέρασε η πρόταση, να κατατεθεί ένα σχέδιο από τη Δημοτική Αρχή.
«Παρόλα αυτά στη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου, δεν ακούσαμε κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης, ως εναλλακτική λύση», τόνισε ο κ. Ζεμπέογλου, που μετέφερε ερωτήματα που πλανώνται στην πόλη αν η ΔΕΥΑΜΒ αφεθεί στην τύχη της και πέσει «ως ώριμο φρούτο».
Ο εργαζόμενος υπενθύμισε τις δηλώσεις του δημάρχου στις 25 Ιουνίου, ότι αν δεν περάσει η πρόταση λύσης και εκκαθάρισης, έχει plan B, που περιελάμβανε διαπραγμάτευση με την ΕΡΓΗΛ και είχε πει ότι θα συστηνόταν επιτροπή με τη συμμετοχή και εκπροσώπου των εργαζομένων. «Πρέπει αυτή τη στιγμή η Δημοτική Αρχή να έχει ένα εναλλακτικό σχέδιο αντιμετώπισης αυτού του ορατού κινδύνου για μια υπηρεσία που διαχειρίζεται την ύδρευση και την αποχέτευση», δήλωσε ο Βάιος Ζεμπέογλου.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε ότι στους νομικούς χειρισμούς έγιναν λάθη, καθώς δύο κομβικές ημερομηνίες είναι λάθος. «Μια αφορά την αγωγή που καθυστέρησε τόσο. Ενώ υπήρχε η ευχέρεια χρόνου για τις απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ, δεν έγιναν κινήσεις για να προστατευτούν τα τραπεζικά αποθεματικά που υπήρχαν», δήλωσε. Επίσης τόνισε ότι αν είχε κατατεθεί χωρίς καθυστέρηση η αγωγή, θα υπήρχε απόφαση και σήμερα θα υπήρχαν άλλα νομικά δεδομένα ή δεν θα είχαμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο.
Όπως είπε, οι εργαζόμενοι ευελπιστούν να υπάρξει μια δικαστική απόφαση θετική για τη ΔΕΥΑΜΒ, για να έχει ένα ισχυρό δικαστικό όπλο και να ¨φρενάρει¨ της ορέξεις της ΕΡΓΗΛ.
Ο κ. Ζεμπέογλου είπε ότι επί του παρόντος πρέπει να κοιτάξουμε το τώρα και πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση, η Δημοτική Αρχή να σχεδιάζει την αντιμετώπισή της και βήμα – βήμα, μέρα με τη μέρα για να δούμε πως θα ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος.

Σταδιακή αποπληρωμή

Αναφορικά με τις απαιτήσεις των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, ο πρόεδρος είπε ότι από το 2016 που εκδόθηκε η απόφαση του Εφετείου, ζήτησαν σταδιακή εφαρμογή της δικαστικής απόφασης (αποπληρωμή) και αυτό αναγνωρίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, που αποπληρώνει τις οφειλές σταδιακά.
Ο κ. Ζεμπέογλου είπε ότι οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει από την αρχή, για να μην προκαλέσουν ταμειακά προβλήματα, η αποπληρωμή να γίνει σταδιακά και να αποφευχθούν δικαστικές διαμάχες και τόνισε ότι ήδη, υπάρχει έστω και με δικαστικό τρόπο, αυτή η συμφωνία με τους εργαζόμενους σήμερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.