Συκή: Κρίθηκε ένοχος ο 45χρονος για την ενδοοικογενειακή απειλή

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση και πρόστιμο και με πρόταση να ακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης απ΄ το αλκοόλ

Ένοχο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, τον 45χρονο, που κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση αρχικά των γονέων του και της συζύγου του και στη συνέχεια της συζύγου του, καθώς και για απειλή με όπλο και εκρηκτικές ύλες.
Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 29 μηνών, με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης, χρηματική ποινή 990 € και του ζήτησε να πάει σε ίδρυμα για να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ.
Η 32χρονη γυναίκα του δράστη αναφερόμενη στο επεισόδιο της περασμένης Δευτέρας είπε ότι ήταν μια μέρα όπως όλες και ξαφνικά άκουσε τον σύζυγό της να φωνάζει τους γονείς του, καθώς τα σπίτια τους έχουν την ίδια αυλή. Η ίδια κατέβηκε στο σπίτι των πεθερικών της και είπε ότι ο 45χρονος αρχικά δεν κρατούσε κάτι, αλλά κάποια στιγμή πήρε το όπλο του πατέρα του και το έστρεψε προς το μέρος του. Η ίδια είπε ότι λίγο αργότερα ο κατηγορούμενος πήρε δυναμίτη και τους απειλούσε και τους τρεις. Η γυναίκα είπε ότι είχε τον δυναμίτη από την εποχή που δούλευσε σε λατομεία της περιοχής.

Το επεισόδιο
Για το επεισόδιο της Τετάρτης είπε ότι ενώ βρισκόταν στο σπίτι με την ανήλικη κόρη τους, τα ξημερώματα ο δράστης μπήκε στο σπίτι φωνάζοντας, η ίδια κλειδώθηκε στο δωμάτιο με την κόρη της και ο 45χρονος χτύπησε δυνατά την πόρτα και της έλεγε να φύγει, γιατί δεν τη θέλει. Η αδελφή του δράστη τόνισε ότι πήγε για λίγες μέρες στο χωριό και έμεινε στο πατρικό της σπίτι και όταν έγινε το δεύτερο επεισόδιο ήταν μπροστά. Αφού άκουσε ότι χτυπούσε την πόρτα και φώναζε στη γυναίκα του, η ίδια πήγε τον κατέβασε στην αυλή του σπιτιού και προσπάθησε να τον ηρεμήσει, ενώ κάποια στιγμή του ζήτησε να φύγει από το σπίτι, γιατί φοβόταν για τους γονείς και τη νύφη της.
Αστυνομικοί που πήγαν στα δύο συμβάντα στο σπίτι του κατηγορούμενου κατέθεσαν τι έγινε, όταν τον συνέλαβαν δύο φορές.
Ο κατηγορούμενος είπε για το περιστατικό της Δευτέρας ότι δεν θυμάται τίποτα διότι ήταν μεθυσμένος, είπε ότι έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική και δήλωσε ότι αγαπάει τη σύζυγο και το παιδί τους, αλλά και τους γονείς του.

Ζήτησε βοήθεια από το δικαστήριο
Ο 45χρονος ζήτησε βοήθεια από το Δικαστήριο, ενώ σχετικά με τα επεισόδια τόνισε ότι το όπλο είναι του πατέρα του, ενώ για τη δυναμίτιδα είπε ότι είναι θαμμένη στην αυλή του σπιτιού του εδώ και 20 χρόνια. Αναφορικά με το επεισόδιο της Τετάρτης, είπε ότι κατάλαβε ότι πήγε στο σπίτι του, αλλά δεν θυμάται ότι έκανε επεισόδιο, για το οποίο έμαθε από την αδελφή του το πρωί της επόμενης μέρας.
Η δικαστής είπε στον 45χρονο, ότι πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό του μόνος του, ξεκινώντας πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ, πρόταση με την οποία συμφώνησε και η εισαγγελέας έδρας και ο ίδιος απάντησε ότι ενδιαφέρθηκε και τηλεφώνησε αλλά του είπαν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι και πρέπει να περιμένει.
Τελικά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 29 μηνών, με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης και 990 € χρηματική ποινή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.