Σύσκεψη για τα έργα της Μαγνησίας στο Υπουργείο Υποδομών

Στο Βόλο Σπίρτζης – Δέδες το προσεχές διάστημα

Στη Μαγνησία θα βρεθούν το προσεχές διάστημα ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Δέδες, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής στη Μαγνησία, όπως η ολοκλήρωση του περιφερειακού και η παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.
Την πρόσκληση απεύθυνε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Υποδομών υπό τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Δέδε και με τη συμμετοχή του Συντονιστή της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Βογιατζή και του εκπροσώπου της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, Θανάση Μπράτση.

Πιστώνονται τα χρήματα για τρεις μελέτες – Διευθέτηση ρέματος Παιδόπολης Αγριάς – Παράκαμψη Χ.Κ. Πηλίου και Παράκαμψη Αγριά – Αφέτες

Στη σύσκεψη που έγινε προκειμένου να συζητηθεί η πορεία εξέλιξης των έργων υποδομής που είχαν ανακοινωθεί για το νομό στην τελευταία επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη τον Απρίλιο του 2017, η συζήτηση εστιάστηκε στην καθυστέρηση που σημειώνεται στην ολοκλήρωση της του Περιφερειακού δρόμου του Βόλου «Μελέτη παράκαμψης εισόδου πόλεως Βόλου – Τμήμα Αρχή Μπουρμπουλήθρας – Λάρισας», θέμα για το οποίο η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη έχει στείλει σχετική επιστολή.
Όπως είναι γνωστό, υπάρχει ζήτημα για τη μορφή του κόμβου που θα κατασκευαστεί στην Μπουρμπουλήθρα με το υπουργείο να υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει ισόπεδος με φανάρια, ενώ η πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν να κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος με κόστος 300.000 ευρώ. Το Υπουργείο ρίχνει το «μπαλάκι» των ευθυνών στην περιφέρεια, ισχυριζόμενο ότι δεν έχει απαντήσει σε επιστολή με παρατηρήσεις για το εν λόγω ζήτημα, ενώ η περιφέρεια από την πλευρά της ζητά ενημέρωση για το σύνολο της μελέτης με εξαίρεση το συγκεκριμένο σημείο! Αυτός είναι και ο λόγος που αναμένεται να έρθει ο ίδιος ο κ. Σπίρτζης στο Βόλο προκειμένου και με την ιδιότητα του μηχανικού, να δει ποια είναι η ενδεδειγμένη λύση για την Μπουρμπουλήθρα. Ωστόσο για το συγκεκριμένο έργο αναμένονται και οι εγκρίσεις στατικότητας για πέντε συνολικά ανισόπεδες διαβάσεις σε ολόκληρο το μήκος των 3,5 χλμ. του έργου και οι οποίες θα είναι έτοιμες τον Ιανουάριο του 2019.

Πιστώνονται χρήματα για τρεις μελέτες

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό από τον Γενικό, έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας πιστώνονται οι λογαριασμοί της Περιφέρειας με τα χρήματα για την ολοκλήρωση τριών μελετών που αφορούν σε έργα του νομού.
1. Ποσό 350.000 ευρώ για το Οδικό Δίκτυο Πηλίου Παράκαμψη Αγριά – Αφέτες
2. Ποσό 385.000 ευρώ για Μελέτη διευθέτησης ρέματος Παιδόπολης στην Αγριά
3. Ποσό 170.000 ευρώ για Ολοκλήρωση των μελετών για παράκαμψη Χ.Κ.
Με την ολοκλήρωση των μελετών θα μπορεί να προχωρήσει η δημοπράτηση των έργων που θα μπορέσουν να δώσουν μια ολοκληρωμένη όψη στον πολύπαθο περιφερειακό του Βόλου. Πέρα από τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις όμως εκφράστηκε και η ικανοποίηση για την τελική δημοσίευση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Θεσσαλίας που οριοθετεί το Εμπορευματικό Κέντρο στο Βελεστίνο, επιβεβαιώνοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα.

Μελέτη σκοπιμότητας για τη σύνδεση Αεροδρομίου – ΠΑΘΕ

Θετική εξέλιξη στο θέμα της σύνδεσης του Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος με την ΠΑΘΕ, είναι η πρόθεση που έχει διατυπώσει, σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, η παραχωρησιούχος εταιρία Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε. που διαχειρίζεται το τμήμα της ΠΑΘΕ Μαλιακός – Κλειδί να χρηματοδοτήσει μελέτη σκοπιμότητας για τη σύνδεση του αεροδρομίου με την ΠΑΘΕ. Η σχετική πρόταση έχει γίνει προς το Υπουργείο Υποδομών το οποίο την βλέπει θετικά , ενώ εξελίξεις για το θέμα αναμένονται έως το τέλος του χρόνου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.