Τέλης Μπασδάνης στο Ράδιο ΕΝΑ: Δεν κάναμε καμία μεθόδευση στις εκλογές του Β’ Αντιπροέδρου

Τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σχετικά με την πρωτοφανή εμφάνιση της αστυνομίας σε εκλογική διαδικασία

Πρωτοφανής μπορεί να χαρακτηριστεί η εμφάνιση της αστυνομίας στο Επιμελητήριο Μαγνησίας κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας ανάδειξης του Β’ Αντιπροέδρου, μετά την πτώση του αξιώματος από την εν λόγω θέση της κ. Πλωμαρίτου. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τέλης Μπασδάνης τόνισε πως κανείς δεν έκανε καμία μεθόδευση στις εκλογές για την ανάδειξη του Β’ Αντιπροέδρου και πως δεν τελέστηκε τίποτα παράνομο για να έχει λόγο να κληθεί η αστυνομία.

Εξηγώντας ο κ. Μπασδάνης τα χθεσινοβραδινά περιστατικά, με την “έφοδο” της αστυνομίας στο Επιμελητήριο Μαγνησίας σημείωσε πως “Χθες επειδή ένα μέλος της αντιπολίτευσης έπεσε του αξιώματός του από τη θέση του Β΄Αντιπροέδρου και συγκεκριμένα η κ. Κική Πλωμαρίτου, έκανε διακοπή των εργασιών της, είχαμε την εκλογή για τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου. Είναι μία θέση τιμητική και αφορά αποκλειστικά και μόνο αυτούς που έχουν εκλεγεί από τον δεύτερο συνδυασμό, δηλαδή αφορά τα μέλη του συνδυασμού του κ. Πλαστάρα.
Εμείς πήγαμε να κάνουμε τη διαδικασία όπως προβλέπεται, είχαμε ενστάσεις επί ενστάσεων επί της διαδικασίας από την πλευρά του κ. Πλαστάρα και από τη νομική σύμβουλο που είναι η αδερφή του, όσο αφορά τη διαδικασία. Η εφορευτική επιτροπή ακολούθησε, όπως αυτή έκρινε το όλο ζήτημα, όπως προβλέπεται με την παραίνεση και του νομικού συμβούλου του Επιμελητηρίου και εκείνη τη στιγμή, ενώ διεξαγόταν η διαδικασία της εκλογής του Β’ Αντιπροέδρου με υποψηφίους τον κ. Πλαστάρα, τον κ. Σαββάκη και τον κ. Μίχα, που ήταν όλοι από τη συγκεκριμένη ομάδα, από το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που είχαν εκλεγεί, θεώρησαν σκόπιμο να καλέσουν την αστυνομία για να διακοπεί όλη η διαδικασία”.
Ο κ. Μπασδάνης τόνισε πως δεν έγινε τίποτα το παράνομο στη διαδικασία, σημειώνοντας πως όλα τα μέλη της παράταξης Πλαστάρα, θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου λέγοντας χαρακτηριστικά πως ” θα μπορούσαν όλοι να ήταν υποψήφιοι. Αυτό αφορά τους ίδιους ως ψηφοδέλτιο. Εμείς δεν εμπλεκόμαστε σ’ αυτή τη διαδικασία”.
Ο κ. Πλαστάρας, όπως συνέχισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου μέσω της νομικής συμβούλου, η οποία είναι αδελφή του, να κληθεί η αστυνομία και να ζητηθεί η προσαγωγή του κ. Μπασδάνη, ως προέδρου του Επιμελητηρίου αλλά και της τριμελούς εφορευτικής επιτροπής.
“Όταν ρωτήσαμε τα όργανα για ποιο λόγο ήρθαν εδώ, μας είπαν ότι υπήρχε κάποιο επεισόδιο στο Επιμελητήριο, ότι υπήρχε κάποια συμπλοκή. Όταν διαπίστωσαν όμως ότι διεξάγεται κανονικά η διαδικασία των εκλογών ρώτησαν τους υπολοίπους και αφού δόθηκαν οι διευκρινήσεις που έπρεπε να δοθούν, τα όργανα της τάξης αποχώρησαν”, είπε ο κ. Μπασδάνης.
Μετά από την ένταση και την επεισοδιακή έλευση της αστυνομίας, τελικά ο κ. Σαββάκης συγκέντρωσε 14 ψήφους, έναντι εννέα του κ. Πλαστάρα και τριών του κ. Μίχα.
“Σε μια κοινωνία και σε ένα όργανο όπως είναι το Επιμελητήριο, τα μέλη του είναι ελεύθερα να πράξουν το αυτονόητο να επιλέξουν όποιον θεωρούν καταλληλότερο. Τον κ. Σαββάκη θεώρησαν καταλληλότερο κι αυτόν εξέλεξαν. Εμείς δεν κάναμε καμία μεθόδευση, δεν εκβιάσαμε καταστάσεις, αφήσαμε κι έτσι πρέπει, ο καθένας να ψηφίσει κατά το δοκούν κι έτσι έπραξαν”, ανέφερε τέλος κ. Μπασδάνης .

Όλη η συνέντευξη του κ. Μπασδάνη στο Ράδιο ΕΝΑ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.