Τέλος οι μάσκες ίσως και από αύριο

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Ένα από τα τελευταία μέτρα κατά του κορονοϊού φτάνει στο τέλος του. Από το πρωί οι λοιμωξιολόγοι του Υπ. Υγείας συνεδριάζουν για το θέμα της μη χρήσης μάσκας, στους εξωτερικούς, κυρίως, χώρους, με τις ανακοινώσεις επ’ αυτού να γίνονται σήμερα το απόγευμα κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα στις 18:00.

Σήμερα, λοιπόν, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη θα κάνουν τις ανακοινώσεις, τις οποίες περιμένουν με ανυπομονησία οι πολίτες.

Νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είπε στον ΣΚΑΪ πως «ελπίζω εντός της ημέρας να υπάρξει η απόφαση», όπερ και εγένετο.

Πού δεν θα χρησιμοποιείται η μάσκα από δω και πέρα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ανακοινωθεί η μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ίσως και από αύριο, εξαιτίας του καύσωνα που είναι προ των πυλών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει σύσταση για χρήση μάσκας σε πολυσύχναστα σημεία, ενώ υποχρεωτική θα συνεχίσει να είναι η χρήση μάσκας σε θεάματα, όπως θέατρα και συναυλίες, στα μέσα μεταφοράς και σε εμπορικά καταστήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.