Θ. Λιούπης: Προκηρύσσονται 600 θέσεις γιατρών και 910 επιστημονικού και άλλου προσωπικού μέσα στον Ιούνιο

Ανάπτυξη ενιαίας ΜΕΘ στο Νοσοκομείο με 12 κλίνες

Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας 600 για γιατρούς και 910 για επιστημονικό και λοιπό προσωπικό θα προκηρυχθούν πανελλαδικώς μέσα στον Ιούνιο, όπως υποστήριξε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Θανάσης Λιούπης Ο Βουλευτής είχε συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τον προγραμματισμό αυτό, προκειμένου να στελεχωθούν κι άλλα τμήματα των Νοσοκομείων. Παράλληλα, ο κ. Λιούπης επανάφερε το θέμα της ανάπτυξης 12 αντί για οκτώ κλινών στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ έθεσε και το ζήτημα της τροποποίησης του Οργανισμού, προκειμένου να προσληφθούν εξειδικευμένοι γιατροί για τμήματα όπως το Αιμοδυναμικό, ο Μαγνητικός Τομογράφος και ο Στεφανιογράφος.

 

Όπως επεσήμανε ο κ. Λιούπης είχε ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας και είχε αποδεχτεί την αύξηση των κλινών στη ΜΕΘ του Αχιλλοπούλειο από οκτώ κλίνες σε 12, με τον Βουλευτή να σημειώνει πως μέχρι σήμερα η ΜΕΘ λειτουργεί σε δύο χώρους, με διάσπαση προσωπικού εξαιτίας της πανδημίας.

Μετά από το πράσινο φως που έδωσε ο κ. Κοντοζαμάνη, άμεσα θα έρθει στο Βόλο κλιμάκιο της ΚΤΥΠ, για να εκπονήσουν μία μελέτη ως προς το πως πρέπει να γίνει μία ΜΕΘ ενιαία και ασφαλής με όλες τις προδιαγραφές.

«Όλα τα χρόνια, ως γιατρός στο Νοσοκομείο τα οκτώ κρεβάτια, χωρίς κορωνοϊό,  δεν έφταναν. Ψάχναμε τις νύχτες, χειρουργούσαμε δύσκολα περιστατικά, και ψάχναμε ΜΕΘ να νοσηλεύσουμε τους αρρώστους με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό και με ό,τι ταλαιπωρία για τους ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Λιούπης ανέφερε πως μέσα στον Ιούνιο θα προκηρυχθούν 600 μόνιμες θέσεις ιατρών για όλη την Ελλάδα και ήδη το Νοσοκομείο Βόλου έχει κάνει μία λίστα με τις ανάγκες του και την έχει αποστείλει στην Υ.ΠΕ, η οποία είναι υπεύθυνη για την κατανομή των θέσεων σε κάθε Νοσοκομείο.

Βέβαια, στο πρόσφατο παρελθόν η Υ.ΠΕ έδωσε πλεονέκτημα σε άλλα Νοσοκομεία της περιφέρειας με τον Βόλο να είναι.. ριγμένος.

«Παρακολουθούμε τα θέματα αυτά και παρεμβαίνουμε. Κανείς από μας δεν έχει όμως τη συνολική εικόνα. Η Υ. ΠΕ έχει 14 Νοσοκομεία. Τότε μου είχαν εξηγήσει ότι εμείς είχαμε πάρει περισσότερους την άλλη φορά κι έπρεπε να συμπληρωθούν και τα άλλα Νοσοκομεία. Το θέμα το παρακολουθώ στενά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιούπης και σημείωσε πως θα υπάρχει προκήρυξη και για 910 θέσεις μόνιμου επιστημονικού και λοιπού προσωπικού.

Ακόμη, συμπλήρωσε πως τον Σεπτέμβριο θα «τρέξουν» και 4000 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού.

Διαδικασίες για την τροποποίηση του Οργανισμού του Αχιλλοπούλειου

Αναφορικά με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου Βόλου, ο Βουλευτής ανέφερε πως το Νοσοκομείο ζήτησε την μερική τροποποίησή του, ώστε ευέλικτα να μπορέσει να προκηρύξει θέσεις ιατρών. Σύμφωνα με τον κ. Λιούπη, ενώ μέχρι σήμερα η διαδικασία αυτή έπρεπε να γίνει με Προεδρικό Διάταγμα, με τον χρόνο να ξεπερνά τα 2 έτη, ετοιμάζεται τροπολογία για να γίνει η διαδικασία με ΚΥΑ.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό,  έχουμε αναπτύξει τμήματα τα οποία δεν περιγράφονται στον Οργανισμό. Πάμε να προκηρύξουμε θέσεις για καρδιολόγο,  ειδικό στο Αιμοδυναμικό και δεν μπορούμε γιατί το Αιμοδυναμικό δεν είναι στον Οργανισμό. Παίρνουμε καρδιολόγο και μπορεί αυτός να μην έχει ιδέα να λειτουργήσει το Αιμοδυναμικό. Άρα δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ούτε τον Στεφανιογράφο αλλά και τον Μαγνήτη. Με την ΚΥΑ όταν υπογραφεί,  θα μπορούμε να κάνουμε αυτές τις προσλήψεις», σημείωσε ο ίδιος.

Σχετικά δε με το αίτημα των υγειονομικών για ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά ο κ. Λιούπης ανέφερε πως είναι ένα αίτημα δίκαιο, όμως  αυτή η συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί. Ανέφερε πως συστάθηκε μία επιτροπή που θα έκανε προτάσεις της και είναι θετικές, όμως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Τα Εμβολιαστικά Κέντρα στα νησιά παραμένουν ως έχουν

Στο μεταξύ, ο κ. Λιούπης μίλησε για το πρόβλημα που ανέκυψε στις Σποράδες με το ενδεχόμενο κατάργησης των Εμβολιαστικών Κέντρων.

«Αναδείχθηκε ένα πρόβλημα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Άνοιξε η πλατφόρμα για τα νησιά 69 νησιά,  μεταξύ αυτών και  Β. Σποράδες. Εγράφησαν όσοι θέλουν να εμβολιαστούν.  Αρχές Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί αυτών που δήλωσαν και με τη β δόση. Αυτό δεν σημαίνει ότι κλείνει το Εμβολιαστικό. Τα Εμβολιαστικά Κέντρα θα μείνουν, δεν θα μετακινηθεί κανένα προσωπικό , είναι εξοπλισμένα και θα ανοίξει η πλατφόρμα για ανθρώπους που τυχόν θέλουν να κάνουν τώρα εμβόλιο και άλλαξαν γνώμη», είπε ο ίδιος και σημείωσε πως η κάλυψη του πληθυσμού για ηλικίες που εμβολιάστηκαν ανέρχεται στα νησιά από 75 έως και 78%.

Ακόμη ανέφερε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπορούν να εμβολιαστούν στα νησιά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους και όσοι επιθυμούν και το δηλώσουν στη σχετική πλατφόρμα, προκειμένου να μην χάσουν το ραντεβού τους.

Ο κ. Λιούπης σχολίασε παράλληλα και το ενδεχόμενο ενός τοπικού Lockdown, πιστεύοντας πως δεν θα γίνει στον Βόλο. Ανέφερε πως η κατάσταση στο Νοσοκομείο στο τρίτο κύμα δεν έφτασε σε επίπεδα Νοεμβρίου, ενώ τώρα υπάρχει αποκλιμάκωση με τους νοσηλευόμενους, αν και η ΜΕΘ όπως είπε χαρακτηριστικά, στενάζει. Τόνισε πως ο κορωνοϊος είναι ακόμη εδώ και ακόμη δεν τελειώσαμε.

«Μας ανήκει το Εμπορευματικό Κέντρο. Θα το διεκδικήσουμε»

Ο κ. Λιούπης μίλησε και για το Εμπορευματικό Κέντρο, μετά και τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Υποδομών, υπογραμμίζοντας πως «είναι βούληση όλων μας,  θα διεκδικήσουμε. Νομίζω ότι μας ανήκει. Όχι για τοπικιστικούς λόγους, αλλά έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα». Ο Βουλευτής ανέφερε πως δεν έχει αποφασιστεί η δημιουργία και τρίτου Εμπορευματικού Κέντρου, πλην των δύο σε Θριάσιο και Θεσσαλονίκη και τόνισε πως ο περιφερειακός χωροταξικός σχεδιασμός το 2014 μιλά για το Βελεστίνο.

« Προϋπόθεση είναι να έχουμε εμπορική δραστηριότητα και για να έχουμε,  πρέπει να παραχωρηθεί και να αναπτυχθεί το λιμάνι. Έχουμε κοντά και το αεροδρόμιο και το Εμπορευματικό Κέντρο θα συμβάλει στην ανάπτυξη όλης της περιοχής» , ενώ σημείωσε πως ο Δήμος Ρήγα Φεραίου  προτίθεται να παραχωρήσει δημοτική έκταση στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου.

Σημαντική η παραχώρηση του Πανθεσσαλικού στον Δήμο Βόλου

Τέλος, ο κ. Λιούπης αναφέρθηκε στην παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Δήμο Βόλου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, πως «Όλοι αγωνιστήκαμε και θέλαμε να μεταφερθεί στον Δήμο Βόλου , όπως έγινε στην Κρήτη και στην Πάτρα. Πιστεύω ότι θα αναδειχθεί και η περιοχή γύρω από το Πανθεσσαλικό με τα νέα έργα που θα γίνουν. Θα γίνει ένας χώρος αθλητισμού σημαντικός για τη νεολαία της πόλης μας, αλλά και από την άλλη μπορούμε να προσελκύσουμε κι αθλητικό τουρισμό. Εκτός από το Πανθεσσαλικό που πιστεύω ότι θα αναβαθμιστεί, το Ποδηλατοδρόμιο που επίσης αναγγέλθη από τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο ύψους 7,5 εκ ευρώ, θα είναι το μοναδικό Ποδηλατοδρόμιο αυτών των προδιαγραφών στην Ελλάδα και πιστεύω ότι θα προσελκύσει ανθρώπους από παντού για να έρχονται να προπονούνται, όπως και διεθνείς αγώνες με μεγάλο όφελος για την περιοχή».

Σημείωσε πως είναι σημαντικό το γεγονός της παραχώρησης αυτής, καθώς είναι δύσκολος και με γραφειοκρατία ο έλεγχος του Σταδίου από την Αθήνα και την ΕΤΑΔ και τόνισε πως θα ωφελήσει και τον αθλητισμό και την ανάπτυξη της περιοχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.