Θ. Τακούδης: Αλλάζει για λίγο το σκηνικό του καιρού

Με βροχές και πτώση θερμοκρασίας, με βελτίωση από την Κυριακή το μεσημέρι…

Αλλάζει για λίγο το σκηνικό του καιρού στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, με βροχές και πτώση θερμοκρασίας, αλλά με βελτίωση από την Κυριακή το μεσημέρι…
Όπως τόνισε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα» και τον Ηλία Κουτσερή, «έχουμε αλλαγή καιρού που ξεκίνησε από χθες και η οποία σήμερα Πέμπτη θα δώσει τοπικές συννεφιές, βροχές κατά διαστήματα και στη Μαγνησία κυρίως Πήλιο και Σποράδες. Βελτίωση θα υπάρξει προς το απόγευμα, όμως το χαμηλό που θα επηρεάσει ολόκληρη την Θεσσαλία και την Μαγνησία, ουσιαστικά θα κάνει αισθητή την αλλαγή του καιρού από την Παρασκευή και μετά. Σήμερα η κατάσταση θα είναι καλύτερη, θα έχουμε κάποιες συννεφιές όμως την Παρασκευή θα επικρατήσουν από το πρωί συννεφιές οι οποίες στις ορεινές περιοχές θα είναι περισσότερες, θα σημειωθούν κάποιες βροχές οι οποίες επεκτείνονται σιγά – σιγά κατά διαστήματα σε ολόκληρη την Μαγνησία. Θα υπάρξει πτώση θερμοκρασίας γιατί υπάρχει βόρεια συνιστώσα στους ανέμους η οποία θα φτάσει τα 5 με 6 μποφόρ ανοιχτά στο Βορειοδυτικό Αιγαίο. Μιλάμε για θερμοκρασίες μέγιστες περίπου στους 26 με 27 βαθμούς στον Βόλο, αλλά τα κύρια φαινόμενα φαίνονται ότι θα εκδηλωθούν το Σάββατο.

Γενίκευση των βροχοπτώσεων

Το Σάββατο από το απόγευμα και μετά, έχουμε γενίκευση των βροχοπτώσεων και μάλιστα προς το βράδυ και κατά την διάρκεια της νύχτας έχουμε έντονες βροχοπτώσεις στο Βόρειο Πήλιο και κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς επίσης και στις Σποράδες, πιθανόν εκεί να υπάρξουν και προβλήματα για κάποιο χρονικό διάστημα. Βελτίωση θα υπάρξει απ΄τα ξημερώματα …».
Όπως τόνισε, «την Κυριακή θα έχει και αυτή λίγες συννεφιές και λίγες αστάθειες αλλά σιγά- σιγά ο καιρός βελτιώνεται κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Απ΄ το Σάββατο, η θερμοκρασία θα είναι και λίγο χαμηλότερη 24 με 25 βαθμούς η μέγιστη τιμή. Την Κυριακή όμως πάμε λίγο καλύτερα γιατί το μεσημέρι θα έχει ανοίξει ο καιρός, θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία αλλά μιλάμε για 26-27 βαθμούς όχι παραπάνω. Και από την Δευτέρα, αρχίζει και καθίσταται πάλι το σκηνικό του καλοκαιριού με καλές θερμοκρασίες όχι πολύ υψηλές και καλό καιρό για την επόμενη εβδομάδα».
Αναφορικά με το υπόλοιπο του Αυγούστου, ο κ. Τακούδης, τόνισε ότι «έχουμε ένα μικρό επεισόδιο δύο- τρεις μέρες μετά από τις ψηλότερες θερμοκρασίες, μετά τις 23 του μήνα, οπότε για δυο τρεις μέρες θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες. Γενικά καλοκαιρινές συνθήκες, οπότε αυτό θα είναι ένα καλό διάλειμμα και με τις βροχές που τις έχουμε και λίγο ανάγκη και με μια ανάσα στην πτώση της θερμοκρασίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.