Θ. Τακούδης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Θυμίζει άνοιξη ο καιρός των Χριστουγέννων»

Ανεβαίνει σταδιακά και η θερμοκρασία

Την πρόγνωση του καιρού έδωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή ο μετεωρολόγος Φάνης Τακούδης, κάνοντας λόγο για συνθήκες άνοιξης και άνοδο της θερμοκρασίας.
Οπότε ο καιρός αναμένεται να είναι καλός γενικά, περισσότερο ανοιξιάτικος ή φθινοπωρινός παρά χειμωνιάτικος για τα Χριστούγεννα. Ήδη σιγά σιγά ανεβαίνει και η θερμοκρασία, έχοντας χθες το πρωί 4-5 βαθμούς Κελσίου, αλλά από σήμερα έχουμε νότιους ανέμους να πνέουν, οπότε ανεβαίνει και ο υδράργυρος. Σήμερα Πέμπτη φτάνουμε τους 12 με 13 στον Βόλο, και Παρασκευή ανήμερα Χριστουγέννων θα φτάσουμε τους 14-15 βαθμούς Κελσίου και το Σάββατο μπορεί και 16. Με λίγο αυξημένη τη θερμοκρασία θα νιώθουμε κάπως και ζέστη.
Από φαινόμενα δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο σήμερα, πέρα από κάποιες συννεφιές στις ορεινές περιοχές, με μηδαμινή πιθανότητα να σημειωθεί κάποια βροχή. Ανήμερα των Χριστουγέννων το πρωί, μπορεί να έχουμε κάποια βροχή σε παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ ακολουθεί ηλιοφάνεια κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Παρόμοιες αναμένονται οι καιρικές συνθήκες το Σάββατο, με 3-4 μποφόρ στο Αιγαίο, θυμίζοντας την αρχή της Άνοιξης.
Την Κυριακή έχουμε μία αλλαγή με ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει Καρδίτσα και Τρίκαλα, και λιγότερο τη Μαγνησία, με κάποιες βροχές, ενώ βελτιώνεται η κατάσταση το απόγευμα. Έτσι περίπου ξεκινάει και η Δευτέρα, με τις θερμοκρασίες να μειώνονται ίσως και αρκετά από την Τρίτη και μετά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.