Θέκλα Καμένου: Ο κόσμος δεν έχει ψυχολογία να ταξιδέψει και εμείς δεν έχουμε προϊόν…

Ο τουρισμός στην Ελλάδα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, τόνισε η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου

Το γεγονός, ότι ο κόσμος δεν έχει ψυχολογία να ταξιδέψει μετά την κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον κορωνοϊό, αλλά και οι ίδιοι οι τουριστικοί πράκτορες και όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό γενικότερα, δεν έχουν …προϊόν λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης, υποστήριξε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», η πράκτορας τουρισμού και Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κα Θέκλα Καμμένου.
Όπως υποστήριξε η ίδια, «θα περάσει ένας μεγάλος χρόνος για να ξεκινήσει ο τουρισμός. Τα πρωτόκολλα ήταν πάνω κάτω αυτά που αναμένονταν. Υπήρχαν πάρα πολλές ερωτήσεις και υπάρχουν πολλές διευκρινήσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν για τις εκπαιδεύσεις προσωπικού.
Τα ξενοδοχεία, τα περισσότερα από αυτά που προβλέπουν τα πρωτόκολλα, τα έκαναν ούτως ή άλλως (καθαριότητα, συμπεριφορά προσωπικού κλπ,), σίγουρα τώρα μπαίνουμε στο κομμάτι της κοινωνικής απόστασης, το οποίο είναι πιο εύκολο να εφαρμοστεί στα ξενοδοχεία, παρά στις καφετέριες και στα εστιατόρια, ενώ τα μεγάλα ξενοδοχεία, που η περιοχή μας δεν έχει, θα προσλάβουν και γιατρό, επωμιζόμενοι οι ξενοδόχοι το κόστος».

«Ο κόσμος δε θα ξεχυθεί για διακοπές»

«Ο τουρισμός στην Ελλάδα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και θα συνεχίσει να βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση και δεν πρέπει να πιστεύει κανείς ότι από σήμερα ο κόσμος θα ξεχυθεί και θα πηγαίνει διακοπές και θα κάνει χρήση όλων αυτών των υπηρεσιών», τόνισε η κα Καμμένου.
«Από τη στιγμή που δεν ξεκαθαρίζεται τι γίνεται όσον αφορά στην είσοδο τουριστών στη χώρα, αν κάποιος θα περνάει τεστ και επτά ή 14 μέρες σε καραντίνα και τι θα γίνεται όταν ο άνθρωπος αυτός γυρίζει στη χώρα του. Ήδη το Ισραήλ στο οποίο προσδοκούσαμε, έδωσε οδηγία στους πολίτες να μείνουν στη χώρα τους και να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό, γιατί πρέπει να μείνουν 14 μέρες σε καραντίνα», τόνισε η κα Καμένου.
Για την Αυστρία τόνισε, ότι δεν είναι τόσο ξεκάθαρη η κατάσταση, ενώ για την περιοχή μας, σημείωσε ότι αν δεν ξεκινήσει η λειτουργία του αεροδρομίου, τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα.

«Τα Σκόπια δεν αφήνουν να περάσουν
εύκολα οι Σέρβοι από τη χώρα τους…»

Αναφορικά με όσους κάνουν οδικό τουρισμό, όπως Σέρβοι και Ρουμάνοι, η τουριστική πράκτορας ανέφερε ότι είμαστε στο όριο που φτάνουν με τα αυτοκίνητά τους, πρόσθεσε ότι το οδικό κομμάτι έχει μια ευελιξία και ευκολία, αλλά τα Σκόπια δεν αφήνουν να περάσουν εύκολα οι Σέρβοι από τη χώρα τους…
Η Θέκλα Καμένου ανέφερε ότι υπάρχει γενικότερα μια τεράστια σύγχυση και το γεγονός, ότι τα πρωτόκολλα βγήκαν λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη των 12μηνων καταλυμάτων, έχει δημιουργήσει μεγάλο εκνευρισμό στους ανθρώπους του τουρισμού.
Η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας έδωσε και μια ακόμη πτυχή του ζητήματος που αφορά στους ανθρώπους του τουρισμού, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει γι αυτούς …προϊόν, έχοντας «αεροδρόμια που είναι κλειστά, ανθρώπους που δεν μπορούν να ταξιδέψουν και με όλο αυτό που έχει συμβεί ο κόσμος δεν έχει ψυχολογία να ταξιδέψει», τονίζοντας ότι «οι κρατήσεις που έχουν γίνει, αφορούν τον Αύγουστο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.