Το νοσοκομείο χρειάζεται μόνιμο ογκολόγο και όχι με «μπλοκάκι»

Δεν διορίζει ο υπουργός τους γιατρούς, υποστήριξε ο πρ. Βουλευτής Θανάσης Λιούπης στο Ράδιο Ένα

Για την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου ογκολόγου προκειμένου να ενισχυθεί το τμήμα χημειοθεραπείας του «Αχιλλοπούλειου» νοσοκομείου Βόλου, έκανε λόγο ο πρ. Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Θανάσης Λιούπης, μιλώντας χθες το πρωί στο Ράδιο Ένα και τον Δημήτρη Καρεκλίδη. Όπως υποστήριξε ο κ. Λιούπης, προσωρινές λύσεις τύπου «μπλοκάκι» δεν λύνουν το πρόβλημα και επανέλαβε πως πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί Ογκολογική Κλινική με τέσσερις γιατρούς και Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα στο νοσοκομείο Βόλου, το οποίο έχει ανάγκη η περιοχή λόγω των εκατοντάδων ασθενών που χρήζουν θεραπείας.
Πρόσληψη μόνιμου γιατρού
Όπως υποστήριξε ο πρ. Βουλευτής, το πρόβλημα είναι μεγάλο και η τωρινή διευθύντρια του τμήματος καλείται να διαχειριστεί εκατοντάδες ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία. «Έχουν ήδη εγκριθεί ήδη εννέα θέσεις μόνιμων γιατρών στο νοσοκομείο εκ των οποίων η μία αφορά σε γιατρό ειδικότητας παθολογικής ογκολογίας στον βαθμό επιμελητή β’. Απ’ ότι πληροφορήθηκα υπάρχει ενδιαφερόμενος γι’ αυτή τη θέση» ανέφερε ο κ. Λιούπης, τονίζοντας όμως ότι υπάρχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες που μπορεί να διαρκέσουν πάνω από πέντε μήνες. Το διάστημα αυτό πρέπει να καλυφθεί η θέση με «μπλοκάκι». Μέχρι τώρα δεν υπήρχε ενδιαφερόμενος, ωστόσο τώρα φαίνεται ότι υπάρχει, τόνισε ο πρ. Βουλευτής, προσθέτοντας ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι ο κ. Ρήγας αλλά μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Το τμήμα χημειοθεραπείας ενισχύεται προσωρινά από γιατρό που έρχεται μία φορά την εβδομάδα από τη Λάρισα. Το «Κουτλιμπάνειο» αντιμετώπιζε επίσης πρόβλημα έλλειψης γιατρών και αυτή τη στιγμή έχει πέντε ογκολόγους. Από εκεί έρχεται ένας ογκολόγος μία φορά την εβδομάδα. Δεν φθάνει αυτό, καταλήγει ο κ. Λιούπης. Σε ότι αφορά τις αιτήσεις για όποιον θέλει να προσφέρει με «μπλοκάκι» αυτές θα αξιολογηθούν από μία τριμελή επιτροπή η οποία και θα αποφασίσει ποιος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο νοσοκομείο.
Πρέπει να πιέσουμε για ακτινοθεραπευτικό
Αναφορικά με την προοπτική δημιουργίας Ακτινοθεραπευτικού τμήματος, ζήτημα για το οποίο είχε συζητήσει και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη πριν από δύο χρόνια, ο κ. Λιούπης τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να πιέσουμε γι’ αυτό κρατώντας το ως θέμα στην επικαιρότητα. «Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωση πρέπει να υπάρχει ένα ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα για κάθε 140.000 κατοίκους» υποστήριξε ο κ. Λιούπης, εκτιμώντας ότι το κόστος για τη δημιουργία του υπολογίζεται σε 4-5 εκ. ευρώ. Εκτός της χρηματοδότησης, η οποία και αναζητείται από την κυβέρνηση, θα πρέπει να τροποποιηθεί και ο οργανισμός, προκειμένου να μπορούν να γίνουν προσλήψεις για το συγκεκριμένο τμήμα.
Προτεραιότητες
Ως προς τις υπόλοιπες προτεραιότητες που υπάρχουν για την ενίσχυση του νοσοκομείου, ο κ. Λιούπης ανέφερε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 250.000 ευρώ για να βελτιωθούν οι χώροι, και σήμερα αναμένεται να ορκιστεί ένας γιατρός που θα προστεθεί στο δυναμικό του και θα προκηρυχθεί και ακόμη μία θέση. Επίσης το αιμοδυναμικό, στο οποίο ο επιφαλής γιατρός Αντώνης Ντάτσιος εργάζεται αυτή τη στιγμή με «μπλοκάκι» και είναι απαραίτητο να προκηρυχθεί θέση μόνιμου γιατρού. «Τα αιμοδυναμικό δούλεψε και ήδη σώζει ζωές» τόνισε ο κ. Λιούπης δίνοντας έμφαση στην ανάγκη πρόσληψης επεμβατικού καρδιολόγου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.