Βαριές ποινές σε αδέλφια για κλοπές

Περιορισμός για δύο χρόνια στον ανήλικο, 20 μήνες για τον 30χρονο

Βαριές ποινές περίμεναν από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων και το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δύο αδέλφια, έναν ανήλικο 18 χρόνων που είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Ανηλίκων και τον 30χρονο αδελφό του, που κρίθηκαν ένοχοι για παραβίαση περιορισμών διαμονής και για κλοπές.
Τα αδέλφια συνελήφθησαν προχθές το βράδυ μετά από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, διότι το πρωί της Τετάρτης οι δύο δράστες διέρρηξαν κατάστημα στη Νέα Αγχίαλο και έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 51 €.
Όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 18χρονος, που είχε διαφύγει από τις αρχές του τρέχοντος μήνα από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, έκλεψε δίκυκλη μοτοσικλέτα 29χρονου, ενώ στη συνέχεια διέρρηξε κατάστημα και έκλεψε το χρηματικό ποσό των 10 €.
Η μοτοσικλέτα βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο.

Περιορισμός για δύο έτη

Χθες ο 18χρονος, (που ενηλικιώνεται τον επόμενο μήνα), δικάστηκε στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, για οκτώ δικογραφίες σε βάρος του, με δύο περιπτώσεις διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής (ποδηλάτων, μοτοσικλετών, χρημάτων και άλλων ειδών) και έξι περιπτώσεις παραβίασης των πόρων διαμονής, διότι διέφευγε συνεχώς από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου.
Για τις περιπτώσεις κλοπών, καταδικάστηκε σε ποινή περιορισμού δύο ετών, ενώ για τις παραβιάσεις των όρων διαμονής δέχτηκε έξι επιπλήξεις για κάθε περίπτωση. Τελικά ο ανήλικος αποφασίστηκε να οδηγηθεί στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κορίνθου.

Φυλάκιση 20 μήνες για μια κλοπή

Βαριά ποινή περίμενε και στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον 30χρονο αδελφό του ανήλικου, που είναι χρήστης ναρκωτικών και έχει καταδικαστεί δεκάδες φορές για διάφορα αδικήματα, ενώ είναι ο άνθρωπος που είχε απειλήσει αστυνομικούς με αεροβόλο πιστόλι, με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν στο πόδι στις αρχές Μαΐου.
Στο Δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ο καταστηματάρχης που είπε ότι το πρωί της Τετάρτη 20 Ιουνίου, ενώ πήγε για δουλειά βρήκε την πόρτα του καταστήματος σπασμένη και διαπίστωσε ότι είχαν κλαπεί τα χρήματα (51 €) από το συρτάρι της ταμειακής μηχανής.
Ο ίδιος είπε ότι μετά την εξέταση του βίντεο στο εσωτερικό του καταστήματος διαπίστωσε ότι στις 5.45 το πρωί οι δράστες μπήκαν στο κατάστημα αφού έσπασαν την πόρτα και αφού πήγαν αρχικά στην κουζίνα, βγαίνοντας σταμάτησαν στην ταμειακή μηχανή και πήραν το συρτάρι της που περιείχε 21 € σε κέρματα και 30 € σε χαρτονομίσματα, ενώ έψαξαν το υπόλοιπο πάγκο και έφυγαν βιαστικά.

«Υπό την επήρεια ναρκωτικών»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, όταν του τηλεφώνησε ο αδελφός του και του είπε να πάνε για μπάνιο στη Ν. Αγχίαλο. Ο ίδιος συμφώνησε, πήγε ο αδελφός του από το σπίτι και τον πήρε με το μοτοσικλέτα, πήγαν στη Ν. Αγχίαλο και αφού έκαναν μια βουτιά, πείνασαν.
Τότε είπε ότι ο αδελφός του έσπασε την τζαμαρία της πόρτας της καφετέριας, μπήκαν μέσα, πήραν δύο παγωτά για να φάνε και στη συνέχεια ο αδελφός του πήρε τα χρήματα και έφυγαν. Ζήτησε δε συγνώμη από τον καταστηματάρχη και από το Δικαστήριο να του επιβάλει την κατώτερη ποινή.
Τελικά, μετά από πρόταση του εισαγγελέα, ο 30χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 € την ημέρα και με δικαίωμα έφεσης, την οποία και άσκησε, για να αφεθεί ελεύθερος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.