Βγαίνουν στον δρόμο οι Μαγνησιώτες- 24ωρη απεργία αύριο με συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας

Ποια τα αιτήματα

Για αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου, έχει προγραμματιστεί η 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ, στην οποία συμμετέχει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, με εργατικά σωματεία και φορείς. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο.

Αιτήματα της νέας κινητοποίησης είναι:
• Άμεσα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου (επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κλπ.)
• Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών.
• Ξεπάγωμα των τριετιών, για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς συμψηφισμούς και αναδρομικά από το 2012.
• Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα Συνδικάτα.
• Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμιά ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
• Επίδομα ανεργίας στο 80 % του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
• Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
• Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν και πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.
• Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α., στην ενέργεια και στα καύσιμα.
• Πλήρη αποζημίωση στο 100% των εργαζομένων πλημμυροπαθών.

Συμμετέχουν στην απεργία οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Μαγνησίας συμμετέχουν και στηρίζουν την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην πλατεία Ελευθερίας την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 10:30.
«Ο δρόμος του αγώνα είναι για μας μονόδρομος. Δε θα επιτρέψουμε σε πιο επώδυνα μέτρα σε βάρος μας. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, την δυστυχία που μας έχουν επιβάλει διαχρονικά. Δεν ξεχνάμε, δεν θα συμβιβαστούμε, και δεν θα υποταχτούμε στην βαρβαρότητά τους», τονίζουν τα μέλη των συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Στην απεργία της Τετάρτης αγρότες Ζαγοράς και Πουρίου
Συγκέντρωση πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς όπου συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Μαγνησίας Θοδ. Γεωργαδάκης, στη συγκέντρωση τονίστηκε η συνέχιση του αγώνα και ότι θα συμμετέχουν στην απεργία των εργαζομένων την Τετάρτη στις 17/4 στην πόλη του Βόλου.
«Παλεύουμε για να μείνουμε στα χωριά και τα χωράφια μας και να συνεχίσουμε να παράγουμε, να ζούμε εμείς και οι οικογένειες μας με αξιοπρεπές εισόδημα, να μην μας η θηλιά των χρεών και των μεγαλεμπόρων. Επενδύουμε χρήμα και κόπο στις παραγωγές μας και θέλουμε βιώσιμο εισόδημα, να πληρωνόμαστε τον ιδρώτα μας», τονίζει ο Σύλλογος.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς και Πουρίου θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση την Τετάρτη 17/4 στις 8:30 π.μ. στο Καράβωμα και στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί στην απεργία
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Νομού να συμμετέχουν στην απεργία αύριο Τετάρτη 17/4 στην πόλη του Βόλου στην πλατεία Ελευθερίας στις 10:30 π.μ. στέλνοντας το μήνυμα πως και με αυτόν τον τρόπο οι αγώνες για την επιβίωση συνεχίζονται.

Ταξική Πορεία: Κάλεσμα για την αυριανή απεργία
Οι εργαζόμενοι της χώρας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ολομέτωπη επίθεση απέναντι στα δικαιώματά μας, αλλά και με την ωμή προκλητικότητα απ’ την πλευρά της κυβέρνησης. Το ίδιο το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση θίγεται καθημερινά για όλο και πιο πλατιές λαϊκές μάζες, που στενάζουν κάτω απ’ το βάρος της ακρίβειας και των συνεχών ανατιμήσεων σε καύσιμα, τρόφιμα και είδη πλατιάς κατανάλωσης. Η συλλογικότητα καλεί αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου, στα 10.30 π.μ. στην απεργιακή συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας, καλώντας σε μαζικό αγώνα ενάντια στην εργασιακή βαρβαρότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.