Φορώντας μάσκες διαμαρτυρήθηκαν έξω από την ΑΓΕΤ (βίντεο + φωτογραφίες)

Για την καύση RDF από την τσιμεντοβιομηχανία και τον αποκλεισμό τους από τη σύσκεψη

Πολίτες που διαμαρτύρονται τόσο για τον αποκλεισμό τους από την συνάντηση που έχει συγκαλέσει με φορείς η ΑΓΕΤ, αποκλείοντας ωστόσο βουλευτές, δημοτικούς συμβούλους, δημοσιογράφους και πολίτες, αλλά και κατά της καύσης RDF και SRF από την τσιμεντοβιομανία, βρίσκονται έξω από τις εγκαταστάσεις της. Οι πολίτες φορούν μάσκες και κρατάνε πανό, ενώ από τη σύσκεψη αποχώρησαν τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, όσο και το ΤΕΕ.

«Ο καρκίνος χτυπάει την πόρτα μας»
Το μέλος της Κίνησης Πολιτών Βόλου, κ. Μάρκος Βαξεβανόπουλος τόνισε πως «Όποιος έχει να κρύψει πράγματα, κρύβεται. Αυτό το πράγμα το κάνει όχι μόνο από τους πολίτες, αλλά και από τους φορείς, οι οποίοι δεν κλήθηκαν, δημοτικοί σύμβουλοι και προπάντων τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τα Μέσα θα έπρεπε να είναι στη σύσκεψη για να ενημερώνουν τον κόσμο. Κάποιος δεν θέλει τη σωστή ενημέρωση, γιατί ο καρκίνος έρχεται, χτυπάει την πόρτα μας» .

«Ψάχνει απεγνωσμένα συμμάχους η ΑΓΕΤ, δεν θα τους βρει»
Το μέλος της Κίνησης Πολιτών Βόλου, κ. Ιφιγένεια Ηλιοπούλου από τη μεριά της δήλωσε πως «Βρισκόμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη στάση της εταιρίας, που ενώ δραστηριοποιείται χρόνια στην περιοχή μας, παίρνει γη και ύδωρ, ως όφειλε δεν προσκάλεσε τους πολίτες να τους ενημερώσει, να καταλαγιάσει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της. Εμείς είμαστε ανοιχτοί, την έχουμε καλέσει πάμπολλες φορές σε ότι εκδήλωση έχουμε οργανώσει, δεν έχει έρθει ποτέ και αντί αυτού, κεκλεισμένων των θυρών καλεί επιλεγμένα κάποιους φορείς, ψάχνοντας απεγνωσμένα κάποιους συμμάχους, που ελπίζω και πιστεύω ότι δεν θα τους βρει , αντίθετα, απέναντι της θα βρει όλη την κοινωνία του Βόλου. Όσο ενημερώνονται οι πολίτες, γι αυτό που έχει ξεκινήσει και αυτό που γιγαντώνεται, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κύμα διαμαρτυρίας αντίδρασης. Δεν θα επιτρέψουμε να πειραματίζεται κανένας στις πλάτες μας και στην υγεία μας».

«Πληροφόρηση και διάλογος σε τέσσερις τοίχους δεν γίνεται»
Έξω από το εργοστάσιο βρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου, κ. Κώστας Γαργάλας που σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους τόνισε πως « Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου, υπέρ της πληροφόρησης, αλλά πληροφόρηση και διάλογος μέσα σε τέσσερις τοίχους δεν γίνεται. Και βέβαια με όλους τους δημοσιογράφους έξω από το εργοστάσιο, να παίρνουν δηλώσεις από ανθρώπους που παραβρίσκονται εδώ για να συμπαρασταθούν σ’ έναν αγώνα και ταυτόχρονα να είναι και τα ΜΜΕ αποκλεισμένα από την ενημέρωση. Στο κάτω- κάτω οι δημοσιογράφοι είναι ο ιμάντας μεταφοράς της πληροφορίας από την πηγή προς τον αποδέκτη και ο αποδέκτης είναι ο λαός. Αυτή τη στιγμή γίνεται κάτι μέσα στο χώρο του εργοστασίου που δεν μπορεί να βγει με αξιοπιστία προς τα έξω».

“Να αφυπνιστούν οι πολίτες του Βόλου”

Ως ηθική του υποχρέωση απέναντι στον κόσμο που τον ψήφιζε όλα αυτά τα χρόνια, χαρακτήρισε την παρουσία του σήμερα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΑΓΕΤ ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Κουρτίνας, τονίζοντας παράλληλα ότι η εταιρία δεν έχει αποδείξει επαρκώς ότι ο μηχανολογικός εξοπλισμός που διαθέτει το εργοστάσιο είναι ικανός να κάψει αυτό το καύσιμο. Ο κ. Κουρτίνας ζήτησε από τους πολίτες να αφυπνιστούν, παρά τα προβλήματα που μπορεί να έχουν, γιατί οι ασθένειες και δη ο καρκίνος “θερίζει” την πόλη του Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.