Βόλος: 55χρονος πέταξε τάμπλετ στον ανήλικο γιο του και τον πέτυχε στο κεφάλι!

Έστειλε μήνυμα στη γυναίκα του, ότι όταν επιστρέψει απ΄τη δουλειά… θα έχει γεμάτη την καραμπίνα!

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή καταδίκασε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 55χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή (της συζύγου του και της κόρης του), ενώ αθωώθηκε για απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος του ανήλικου γιού του, κατά του οποίου πέταξε ένα τάμπλετ και τον πέτυχε στην άκρη του κεφαλιού.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στη Ν. Ιωνία, διότι μπήκε στο σπίτι του σε κατάσταση μέθης, έβρισε άσχημα την κόρη του, η οποία κλειδώθηκε στο δωμάτιό της, ενώ κατά της συζύγου του, που έλειπε από το σπίτι, έστειλε μήνυμα ότι όταν επιστρέψει θα έχει γεμάτη την καραμπίνα, καθότι κυνηγός…
Επίσης ο 55χρονος, πέταξε ένα τάμπλετ κατά του ηλικίας 13 ετών γιου του, διότι έπαιζε συνεχώς, με αποτέλεσμα να τον βρει στην άκρη του κροτάφου!
Στο Δικαστήριο κατέθεσε η 25χρονη κόρη του κατηγορούμενου, η οποία αναφέρθηκε στο επεισόδιο που έγινε μεταξύ τους και είπε ότι τα ίδια συμβαίνουν κάθε φορά που ο πατέρας της γυρίζει πιωμένος στο σπίτι, ενώ ζήτησε να μην πάει στην φυλακή ο κατηγορούμενος.
Η σύζυγος του 55χρονου κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος είναι καλός άνθρωπος, αλλά όταν πίνει, φωνάζει, δεν είναι σε θέση να καταλάβει τι λέει και πετάει πράγματα στο σπίτι.
Η γυναίκα κατέθεσε ότι θα πάρει τα παιδιά από το σπίτι τους και θα φύγουν, ζητώντας από τον κατηγορούμενο να τους αφήσει στην ησυχία τους «για να καταλάβει ότι αυτό που κάνει είναι καταστροφικό για όλους».
Σε ερώτηση του προέδρου γιατί δεν παίρνει διαζύγιο, είπε ότι μέχρι τώρα, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να το κάνει και φοβόταν, αλλά πλέον εργάζεται σε πάνω από μία εργασίες και θα κινήσει τη διαδικασία.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι η γυναίκα του τον άφησε και έφυγε από το σπίτι λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, τόνισε ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν από τη στιγμή που έπιασε τις δουλειές, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει να μαγειρέψει, να μην υπάρχει φαγητό στο σπίτι και να είναι βρώμικο.
Ο 55χρονος παραδέχτηκε ότι αποκαλεί την κόρη του άχρηστη, γιατί ενώ βλέπει σε τι κατάσταση είναι το σπίτι δεν κάνει δουλειές και περιμένει από τον ίδιο, παραδέχτηκε ότι έβρισε την κόρη του, γιατί τον έσπρωξε στο λουτρό και στη συνέχεια κλειδώθηκε στο δωμάτιό της και κλείδωσε την πόρτα, ενώ για το περιστατικό με τον ανήλικο γιο του, είπε ότι πέταξε το τάμπλετ, γιατί ασχολούνταν με αυτό όλη τη μέρα και δεν είχε πρόθεση να τον χτυπήσει, όπως δεν τον έχει χτυπήσει ποτέ.
Όσον αφορά στην εξάρτησή του από το αλκοόλ, ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι πίνει 3-4 τσίπουρα πριν κλείσει το κατάστημα που διατηρεί, με φίλους που τον επισκέπτονται, είπε ότι είναι κυνηγός και έχει 4 όπλα, ενώ για το απειλητικό μήνυμα προς τη σύζυγό του, είπε ότι έκανε πλάκα…
Σε σχετική ερώτηση του προέδρου αν θα ήταν θετικός να επισκεφθεί ψυχίατρο για να τον βοηθήσει, ο κατηγορούμενος ήταν θετικός, λέγοντας ότι πράγματι θα μπορούσε να βοηθηθεί.
Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε για απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης, κατά του γιού του και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, υπό τον όρο να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ σε ψυχίατρο. Τέλος το Δικαστήριο αποφάσισε τη δήμευση των κυνηγετικών όπλων του κατηγορούμενου, ως μέτρο ασφάλειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.