Βόλος: Ακριβά πλήρωσε αναφορά κατά δικηγόρου

Ένας 52χρονος που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 28 μηνών

Ακριβά πλήρωσε την έγγραφη αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο για πειθαρχική δίωξη δικηγόρου που ήταν συνήγορος της πρώην συζύγου του, ένας 54χρονος, καθώς δεν αποδείχτηκε κατηγορία, ενώ δέχτηκε μήνυση ο ίδιος, για ψευδή καταμήνυση, ψευδή κατάθεση, συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, κρίθηκε ένοχος και χθες καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών.
Ο 52χρονος στις 8 Ιουλίου 2020, έστειλε έγγραφη καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου κατά δικηγόρου, που ήταν συνήγορος της πρώην συζύγου του, με την οποία βρίσκεται σε αντιδικία.
Ο κατηγορούμενος ήταν παρόν στο Δικαστήριο και υποστήριξε ότι σε μια από τις υποθέσεις με την αντίδικο πρώην σύζυγό του, του είχε πει ο δικηγόρος της, ότι η γυναίκα θα ανακαλούσε όλες τις μηνύσεις σε βάρος του και θα μπορούσε να βλέπει το παιδί του όποτε θέλει.
Ο άνδρας υποστήριξε ότι ο δικηγόρος, παρά τα όσα του είχε πει δεν το έκανε, τον εξαπάτησε, γι’ αυτό και ο ίδιος τον δυσφήμισε, κάνοντας έγγραφη αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο για πειθαρχική του δίωξη. Η αναφορά τέθηκε στο αρχείο του Δικηγορικού Συλλόγου και ο ίδιος κάθισε στο εδώλιο, μετά από μήνυση του δικηγόρου σε βάρος του.
Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης και χρηματική ποινή 160 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.