Ξενοδόχοι Σκιάθου: «Αβεβαιότητα ενόψει καλοκαιριού»

Περιμένει την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών ο Αλ. Ευσταθίου

Προσπάθεια να εκτιμήσει τι θα ακολουθήσει κατά τη θερινή τουριστική περίοδο με φόντο την εξέλιξη της πανδημίας έκανε, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου, τονίζοντας ότι τα δεδομένα ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί και ότι υπάρχει αυξημένη αβεβαιότητα.
Ο κ. Ευσταθίου σχολίασε θετικά την έναρξη της διαφημιστικής καμπάνιας του Δήμου Σκιάθου στο Μετρό του Λονδίνου, τονίζοντας ότι οι στοχευμένες προβολές αποδεικνύονται και πιο αποτελεσματικές, αλλά συμπλήρωσε ότι προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν. «Ελπίζω ότι δεν θα είναι τόσο κακή η χρονιά όσο το 2020. Θα εξαρτηθεί η πορεία των εμβολιασμών σε όλες τις χώρες αλλά και το πόσο σύντομα θα καταφέρουν οι κυβερνήσεις να κάνουν διακρατικές συμφωνίες για τους κανόνες ταξιδιού, με χώρες όπως η Αγγλία, η Σερβία και η Ρωσία, αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε, βλέποντας να υπάρχουν αρκετά προβλήματα αυτή τη στιγμή στον Οικονομία και σε ό,τι έχει να κάνει με τον Τουρισμό και την Εστίαση.

Παράλληλα στάθηκε στην αλλοπρόσαλλη όπως τη χαρακτήρισε πολιτική της αγγλικής κυβέρνησης, που καλεί τους πολίτες της χώρας να αποφύγουν ταξίδια εντός και εκτός χώρας μέχρι το φθινόπωρο. «Αυτήν τη στιγμή όλοι οι άνθρωποι του Τουρισμού βλέπουμε αρκετές ακυρώσεις για την αρχή της περιόδου, και μεταφέρονται οι κρατήσεις για αργότερα. Έτσι ο Μάιος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αδύναμος και αναμένεται μείωση πτήσεων από Αγγλία, ενώ η Σκανδιναβία μεταθέτει χρονικά τη μαζική πραγματοποίησή τους. Νομίζω ότι η σεζόν θ’ αρχίσει να κινείται μετά τα μέσα Ιουνίου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ευσταθίου.

Ιδιαίτερη αναφορά από εκεί και πέρα έκανε στο πρόγραμμα «Ανάσα». Επισημαίνοντας ότι οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει ακόμη τα χρήματα, και υπογραμμίζοντας ότι αυτά που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση που έθεσε τα κριτήρια, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου συμπλήρωσε ότι δεν είναι γνωστά ακόμη τα δικαιολογητικά που θα απαιτηθούν για την εκταμίευσή τους. Συγχρόνως σχολίασε τα όσα λέγονται περί μαζικών ανακαινίσεων, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για μεγάλες παρεμβάσεις, αλλά για προσπάθεια των επιχειρήσεων να παραμείνουν ανταγωνιστικές, ενώ οι Τράπεζες δεν διαθέτουν χρήματα για τον Τουρισμό. «Σίγουρα το «Ανάσα» βοηθάει και οι επιχειρήσεις της Σκιάθου πιάσανε τις βαθμολογίες που χρειαζόταν» κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.