Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι την Τρίτη δροσίζει από Τετάρτη στη Μαγνησία

Αναμένεται λίβας, ενώ μετά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη προβλέπονται βροχές…

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, με σχετικά υψηλά επίπεδα θερμοκρασιών, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη, που μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Ηλία Κουτσερή. Από τη Δευτέρα το θερμόμετρο ανεβαίνει και πάλι, λόγω του λίβα που αναμένεται, ενώ θα δροσίσει ξανά από την Τετάρτη.
Όπως είπε, όπως και χθες, έτσι και σήμερα, αλλά και αύριο, αναμένονται θερμοκρασίες 33-34 β. και 35 στο Βελεστίνο, που ακολουθεί την ηπειρωτική Θεσσαλία, με υψηλή αίσθηση της υγρασίας, ενώ οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς. Υψηλές θα είναι και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, με 24-25 °C στον Βόλο.
Το τοπίο, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, αλλάζει στις αρχές της άλλης εβδομάδας, όπου Δευτέρα και Τρίτη ο υδράργυρος θα ξεπεράσει στους 40 °C στη Λάρισα και στην Καρδίτσα και στον Βόλο η θερμοκρασία θα είναι 35-36 °C και στην περιοχή Βελεστίνου 37-38 βαθμούς και με ανέμους δυτικούς – νοτιοδυτικούς (λίβας).
Από το απόγευμα της Τρίτης και μέχρι την Πέμπτη θα γίνει στροφή του όλου ρεύματος με τους ανέμους να στρέφονται αρχικά σε βορειοδυτικούς και στη συνέχεια σε βοριάδες, που η έντασή τους θα αυξηθεί στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, με αποτέλεσμα πτώση θερμοκρασίας 4-6 °C.
Ο κ. Τακούδης τόνισε ότι εκεί φαίνεται να σταθεροποιείται η κατάσταση, βροχές δεν φαίνεται να πέσουν, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχουν θερμικές καταιγίδες λόγω αύξησης της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με την υγρασία.
Τέλος, αναφορικά με τον Σεπτέμβριο, οι πρώτες προβλέψεις αναφέρουν ότι από τις 10 μέχρι και τέλος του μήνα, αναμένονται βροχές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.