Άγγιξε την ανατροπή αλλά λύγισε ο Ολυμπιακός Βόλου

Ήττα από την Κου.Πα Κιλκίς 73-78 και την συναντά και στα πλέι άουτ

Αν και από το τρίτο δεκάλεπτο όπως και στο τελευταίο πάλεψε για την ανατροπή, ο Ολυμπιακός Βόλου γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Κου.Πα Κιλκίς, ομάδα που θα βρει μπροστά της και στα πλέι άουτ στην προσπάθειά του για την παραμονή, με σκορ 73-78.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 20 πόντους, είχαν όμως το σθένος να καλύψουν τη διαφορά αυτή. Ωστόσο κάποιες κακές επιθετικά επιλογές στο τέλος και οι τεχνικές ποινές κόστισαν το ροζ φύλλο αγώνα.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Κακή άμυνα, κακή επίθεση

Μόνο καλά δεν ξεκίνησε ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού και άστοχος ήταν επιθετικά αλλά και η άμυνά του έμπαζε από παντού, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι με μακρινές πάσες να βγάζουν και αρκετούς αιφνιδιασμούς. Από την άλλη, η Κου.Πα είχε και καλά ποσοστά ευστοχίας από τη γραμμή του τριπόντου, με αποτέλεσμα να προηγηθεί ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά και να χτίζει πάνω σ’ αυτή στη συνέχεια.

Έτσι, στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +20 με τον Παπαδόπουλο να βρίσκει το χέρι του από τη γραμμή του τρίποντου, και με το σκορ στο 23-43 ο Ολυμπιακός Βόλου φάνηκε να πελαγώνει. Ωστόσο το ξύπνημα του Πρέλεβιτς επιθετικά που σημείωσε επτά συνεχόμενους πόντους έδωσε ανάσες στον Ολυμπιακό Βόλου, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την Κου.Πα στο +15 και το σκορ στο 32-47.

Πήγε για την ανατροπή αλλά…

Ένα σερί 6-0 στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου αλλά και τα δύο εύστοχα τρίποντα στη συνέχεια από πλευράς Σιδηρόπουλου επανέφεραν τον Ολυμπιακό Βόλου στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου αγώνα, όντας καλύτερος σ’ αυτήν την περίοδο, αλλά και η Κου.Πα κακή επιθετικά και άστοχη σε σύγκριση με το πρώτο μισό του αγώνα.

Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να μειώσει ακόμη και στους έξι πόντους, αλλά μία βολή από πλευράς Παπαδόπουλου στο τέλος της περιόδου έδωσε το +7 στους φιλοξενούμενους. Ωστόσο ήταν μια διαφορά σαφώς πιο διαχειρίσιμη από πλευράς γηπεδούχων, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 52-59.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο τα ωραία συνεχίστηκαν για τον Ολυμπιακό Βόλου. Με πέντε πόντους του Μαλακόπουλου το σκορ έγινε 62-64 ενώ με δικό του καλάθι η ομάδα του κρατήθηκε σε διαφορά που θα μπορούσε ν’ ανατρέψει (66-68), για να ισοφαρίσει ο Νυδριώτης στη συνέχεια σε 68-68. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια προηγήθηκαν 68-71, ενώ ακολούθησε προσπάθεια του Δελεντζέ για τον Ολυμπιακό Βόλου, που ήταν άστοχη, αλλά δεν αρκούσε αυτό καθώς ήρθε και η διαμαρτυρία του νεαρού παίκτη για να δεχθεί την τεχνική ποινή. Προφανώς και οι νεαρότεροι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου θα πρέπει να συγκρατούν τις αντιδράσεις τους, γιατί η διαμαρτυρία είχε ως αποτέλεσμα να πετύχει και βολή ο Μανούσος στη συνέχεια για το 68-72. Μετά από αυτό ήρθε και καλάθι και εύστοχη βολή από φάουλ από τον Μακούλη για το 68-75.

Το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει όμως με τον Ολυμπιακό Βόλου να παίρνει πόντους από τους Πρέλεβιτς και Νυδριώτη για το 73-75 και εκεί οι διαμαρτυρίες έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. Οι διαιτητές έδωσαν φάουλ υπέρ του Μανούσου 13,9’’ πριν τη λήξη, ο Γιώργος Κοσμάτος διαμαρτυρήθηκε και αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή, ο Μανούσος είχε 3/3 βολές και κάπως έτσι έληξε το παιχνίδι, αφού ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπόρεσε στη συνέχεια ν’ ανατρέψει τη διαφορά, με το 73-78 να μένει μέχρι τέλους.

Τα δεκάλεπτα: 9-22, 32-47, 52-59, 73-78.

Ολυμπιακός Βόλου (Κοσμάτος): Νυδριώτης 23 (1), Δελεντζές 6, Στεφόπουλος, Μαλακόπουλος 15 (3), Πρέλεβιτς 16 (2), Σπανόπουλος 4, Τζαλαβάρας 3,  Σιδηρόπουλος 6 (2).

Κου.Πα Κιλκίς (Θεοδωράκος): Γιαμπατζίδης, Ασιγκίδης, Παπαδόπουλος 18 (3), Πιπερτζής 13 (2), Θεοδωράκος Γ. 15 (3), Κολεσιώτης 1, Ακριτίδης, Μακούλης 12 (1), Μανούσος 19.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.