Αμανατίδης: «Ήταν η ώρα των παικτών, η ώρα του Ολυμπιακού Βόλου»

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Νίκη, ο τεχνικός των ερυθρολεύκων, Περικλής Αμανατίδης, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου χαρακτηριστικά ότι η ομάδα του έκανε ένα μεγάλο ματς την κατάλληλη στιγμή και πως σήμερα ήταν «η ώρα των παικτών, η ώρα του Ολυμπιακού Βόλου».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

 

«Νομίζω σήμερα πως ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι την κατάλληλη στιγμή, έτσι όπως έπρεπε, κι έτσι δικαιολόγησε όλο αυτό το “χτίσιμο” που έγινε από την αρχή, με μία πολύ μεγάλη προσπάθεια πολλών ανθρώπων. Δικαιολόγησε και την αξία των παικτών που έχει, αλλά και το DNA της ομάδας. Ήταν όλοι εδώ σήμερα, η ομάδα, ο κόσμος, όλοι μαζί δείξαμε μία πολύ μεγάλη δυναμική και κερδίσαμε δίκαια. Το γεγονός της κόκκινης κάρτας αποδεικνύει κι ενισχύει αυτήν την άποψη, με την έννοια ότι ούτε μετά άλλαξε κάτι στο παιχνίδι. Νομίζω ότι όλα τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής, πήραμε παλικαρίσια και δίκαια αυτό το παιχνίδι.

Από την άλλη, έχω κάνει και μία άλλη διαπίστωση. Η ομάδα μας έπαιξε τρεις φορές φέτος με τη Νίκη Βόλου. Αν αφήσω πίσω κάτι ισοβαθμίες, κάτι γκολ και κάτι τέτοιες λεπτομέρειες, από τη στιγμή που η εικόνα μας ήταν αυτή στα τρία παιχνίδια κι έχουμε τους ίδιους βαθμούς, φαίνεται καθαρά ότι κάποιες φορές έχουμε αδικήσει πάρα πολύ τον εαυτό μας. Ίσως αυτό το κοντράστ συναισθημάτων που είχαμε μέχρι τώρα να είναι σε αυτήν την τελική ευθεία λύτρωση για την ομάδα μας, έτσι ώστε, κάνοντας ουσιαστικά αυτό που μπορεί, να κρατήσουμε το προβάδισμα που έχουμε και να αλλάξουμε κατηγορία. Το παιχνίδι είχε κι ένα άλλο μήνυμα. Παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που είναι κι αυτή μεγάλη και άξια, είχε κόσμο από όλον τον Βόλο, σήμερα ήρθε πάρα πολύς κόσμος κι είδε ότι πρέπει να αλλάξει κατηγορία και η μία ομάδα και η άλλη. Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα».

Για τη δήλωσή του ότι πλησιάζει η ώρα της αλήθειας κι αν συνέβη αυτό σήμερα στο Πανθεσσαλικό:

«Έπαιζαν σήμερα οι δύο καλύτερες ομάδες. Η Νίκη ήρθε σήμερα να παίξει με κάποια εκπληκτικά στατιστικά. 30-0, αν δεν κάνω λάθος, γκολ στο Πανθεσσαλικό, μόνο νίκες, αήττητη μέχρι στιγμής. Νομίζω, όμως, ότι σήμερα οι παίκτες έκαναν κατάθεση ψυχής, είχαν μία εσωτερική δύναμη, που την είχα δει από το πρωί. Ξέρετε στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η προπόνηση και το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει άτομα που τη φετινή χρονιά έχουν δοκιμαστεί κι όλα τα παιδιά ήθελαν να χαρίσουν όλη αυτήν την επιτυχία και σε δικούς μας ανθρώπους που είχαν απώλειες, που είχαν κι έχουν προβλήματα κι έτσι να τα συνδυάσουν όλα αυτά, γιατί φαίνεται πως επηρεάζει το αποτέλεσμα και το υπόλοιπο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Αν εμείς λίγο σήμερα συμβάλαμε σε αυτό, είμαστε διπλά χαρούμενοι».

Για το τι είπε στους παίκτες του πριν βγουν στο γήπεδο:

«Αυτά είναι ιδιωτικές στιγμές, αλλά επειδή δε φημίζομαι πως έχω καμία κρυφή ατζέντα, νομίζω ότι εμείς κάναμε την καλή εμφάνιση και δεν κερδίσαμε στον Φωκικό, κάναμε την κακή εμφάνιση και χάσαμε στα Μετέωρα. Η Νίκη Βόλου δεν είχε χάσει, εμείς είχαμε κάνει την ήττα μας, σήμερα νομίζω πως ήταν η ώρα των παικτών, η ώρα του Ολυμπιακού Βόλου. Καλή συνέχεια και στον Ράτκο, τον τιμώ που είναι σε αυτήν την ομάδα, στο ποδόσφαιρό μας και προσφέρει και συνεχίζουμε. Δεν τελείωσε τίποτα».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.