Αμανατίδης: Υπάρχει ένα βάρος, γιατί είμαστε σε θέση κυνηγού

Για δύο διαφορετικά ημίχρονα έκανε λόγο στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Θησέα ο Περικλής Αμανατίδης στις δηλώσεις του, τονίζοντας ότι στο πρώτο παρά την υπομονή έλειψε η τόλμη. Μάλιστα δε δίστασε να κάνει και την αυτοκριτική του, λέγοντας ότι, όπως η ομάδα του, και ο ίδιος ήταν συντηρητικός στο πρώτο 45λεπτο. Γι’ αυτό επισήμανε ότι έπρεπε ν’ αλλάξουν πρόσωπα και νοοτροπία στο δεύτερο μέρος, για το οποίο επισήμανε:

«Το δεύτερο ημίχρονο πήγε, όπως το θέλαμε. Αναπτυχθήκαμε επιθετικά και από τις δύο πλευρές, οι παίκτες δημιούργησαν αρκετές φάσεις και δύο από αυτές μετατράπηκαν σε γκολ. Αυτή είναι η εικόνα του παιχνιδιού, στο οποίο ο αντίπαλος έπαιξε με μεγάλη πειθαρχία και στα 90 λεπτά, πιστεύοντας ότι μπορούσε κάτι να κλέψει.

Κρατάμε, λοιπόν, την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και από κει και πέρα “χτίζουμε”, όσο μπορούμε, βασιζόμενοι στην εικόνα του δεύτερου μέρους, βλέποντας και κάποια λάθη που κάναμε όλοι μας. Ο πρωταθλητισμός θέλει πολύ μεγάλη υπομονή. Η προσωπικότητα, επίσης, πρέπει να φαίνεται στο γήπεδο. Αυτές είναι βασικές αρχές, στις οποίες όταν κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να τις υπερασπίζεσαι. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Άλλες φορές το γκολ θα έρθει εύκολα, άλλες δύσκολα.

Στην ομάδα, αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα βάρος, λόγω του ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε θέση κυνηγού. Θα πρέπει, όμως, να μάθει να ζει και να παλεύει μ’ αυτό. Η τελική μάχη θα δείξει, αν αξίζουμε πραγματικά να αλλάξουμε την κατάσταση στη βαθμολογία. Πρέπει ουσιαστικά να αμφισβητήσουμε τη βαθμολογία. Είναι πολύ μεγάλη η πρόκληση και είναι μπροστά μας».

Για τη δήλωσή του στη συνέχεια ότι ήταν συντηρητικός στο πρώτο μέρος διευκρίνισε: «Δεν έκανα πείραμα. Έπαιξα με άλλα πρόσωπα, γιατί έχουμε τόσο ικανούς παίκτες, που κι εμείς θέλουμε αυτά τα παιδιά να βρουν τον εαυτό τους, υπάρχει όμως κι η πίεση και της εμφάνισης και του αποτελέσματος. Θα γίνουν λοιπόν όλα αυτά μαζί. Αναλαμβάνεις την πίεση, αν την αντέχεις, κι εγώ πιστεύω ότι την αντέχω, παίρνεις το ρίσκο, όσο μπορείς, και από κει και πέρα δεν είσαι και δογματικός κι αν έχεις τη δύναμη να το αναγνωρίσεις σαν άτομο προχωράς. Η πορεία του καθενός δείχνει ποιος είναι και τι είναι».

Σε ό,τι αφορά τη απουσία του Μάντζιου από την δεκαοκτάδα τόνισε: «Έπαθε γαστρεντερίτιδα σήμερα το πρωί. Στον Ολυμπιακό Βόλου θα είναι μόνο υγιείς παίκτες-πολεμιστές. Ακόμη και σε κακή μέρα, ένας υγιής παίκτης μπορεί να κερδίσει μία μάχη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.