Άνοιξε ο δρόμος για τη συμμετοχή της Νίκης στη νέα Football League

Επικυρώθηκε η βαθμολογία της φετινής Football League

Άνοιξε ο δρόμος για τη συμμετοχή της Νίκης Βόλου στη νέα Football League, αφού χθες επικυρώθηκε η βαθμολογία της φετινής Football League στο συμβούλιο της Ένωσης για τις θέσεις 11-16. Πλέον θεωρείται τυπικό το ζήτημα να κερδίσει η Νίκη την άνοδο, με δεδομένο ότι ο Ηρακλής που υποβιβάστηκε, δε θα δηλώσει συμμετοχή στη νέα κατηγορία.

Βέβαια, υπήρξαν φωνές να μη γίνει η επικύρωση, αλλά η λίγκα έκανε το σωστό. Ο ιδιοκτήτης του ΑΟ Τρίκαλα, Ηλίας Αϊβάζογλου, εξέφρασε αυτή τη θέση, ρωτώντας αν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έχει πάρει απόφαση, ώστε η Super League να διεξαχθεί με 12 ή 14 ομάδες και ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, του υπογράμμισε ότι το «12» έχει αποφασιστεί από… πέρυσι.

Εξάλλου, στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΠΟ το ζήτημα δεν μπήκε καν στα θέματα προς συζήτηση, οπότε η αύξηση των ομάδων έπαψε να υφίσταται ως σενάριο. Ο Αϊβάζογλου τάχθηκε κατά της επικύρωσης, όμως η διοργανώτρια του μετέφερε ότι η διαδικασία ήταν τυπική.

Έτσι, ο Ηρακλής και ο ΑΟ Τρίκαλα πάνε στη νέα Football League. Εάν ο πρώτος δε δηλώσει συμμετοχή, κάτι που είναι βέβαιο, τότε το κενό του θα πρέπει να καλύψει η καλύτερη από τις χαμένες των μπαράζ, δηλαδή η Νίκη Βόλου, για λόγους που η εφημερίδα «Μαγνησία» ανέλυσε διεξοδικά πρώτη τις προηγούμενες μέρες και έχουν να κάνουν με τα βαθμολογικά κριτήρια που ισχύουν σε περίπτωση δημιουργίας κενής θέσης.

Στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία θα αγωνίζονται του χρόνου και οι Ηρόδοτος, Αιγινιακός και σημείο-κλειδί γι’ αυτήν την εξέλιξη, όπως και για την επικείμενη άνοδο της Νίκης, ήταν το γεγονός ότι ο Ηρακλής πήρε παράταση για την υπόθεση της αφαίρεσης των 33 βαθμών για παλιές οφειλές ως τις 11 Ιούνη. Επομένως δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία μ’ αυτήν την ποινή, αλλά με τους 40 βαθμούς που συγκέντρωσε ο «Γηραιός». Ειδάλλως  θα τερμάτιζε τελευταίος και δε θα υποβιβαζόταν στη Football League, αλλά στη Γ’ Εθνική, κι ούτε η Νίκη θα είχε τη ευκαιρία να καλύψει το κενό του, αφού δεν πρόκειται να δηλώσει συμμετοχή λόγω οικονομικής αδυναμίας στη νέα Football League.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.