Άντεξε η Νίκη, 1-0 τον ΠΟΤ Ηρακλής με γκολ Ολαϊσόλα

Για τη 13η αγωνιστική της SL2

Με το τέρμα του Ολαϊσόλα στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης, η Νίκη Βόλου πήρε το θετικό αποτέλεσμα μετά από ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις απέναντι στον ΠΟΤ Ηρακλής, για τη 13η αγωνιστική της Super League 2, αντέχοντας στην πίεση που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος του αγώνα, αλλά και στο αριθμητικό μειονέκτημα από το 86’, καθώς αποβλήθηκε ο Μιράντα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αν και η χρησιμοποίηση του Ολαϊσόλα προκάλεσε μερική έκπληξη, ο προπονητής της Νίκης, Δημήτρης Ελευθερόπουλος φάνηκε να δικαιώνεται, καθώς ο παίκτης έδειξε αρκετά καλά στοιχεία ενώ πέτυχε και το νικητήριο τέρμα με κεφαλιά.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Αρκετές φάσεις και γκολ Ολαϊσόλα

Σε ένα γεμάτο πρώτο μέρος, η Νίκη Βόλου πήρε κεφάλι στο σκορ,  με το τέρμα του Ολαϊσόλα, ενώ και οι δύο ομάδες έδειξαν στη μεγαλύτερη διάρκεια επιθετική διάθεση, αλλά με αμυντικά παράλληλα κενά.

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Τσουκαλάς εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του ΠΟΤ Ηρακλής και προσπάθησε να απειλήσει αλλά ο Χρουσιέλ του μάρκαρε, ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι, αλλά σε δεύτερο χρόνο αν εξετάσει κανείς τη φάση, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχει παράβαση.

Στο 3πάλι, ο Γαβριηλίδης σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Σιαφά, που έκανε την κεφαλιά αλλά και πάλι έγινε κόντρα για να κερδίσει η Νίκη Βόλου τουλάχιστον το κόρνερ. Στο 5΄ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να φανούν απειλητικοί, αλλά εντός περιοχής ο Τόμας (μετά από πάσα του Άλεξιτς) πάτησε την μπάλα και πέφτοντας βρήκε και τον Μπάγιτς, για να δοθεί από τον διαιτητή Δραγάτη επιθετικό φάουλ.

Ένα σουτ του Ολαϊσόλα στο 7’ πήρε εντυπωσιακή τροχιά από πλάγια δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη ενώ στο 13’ ο Μιράντα βρήκε από αριστερά τον Κάσσο στην απέναντι πλευρά και αυτός προσπάθησε να κρεμάσει τον Βελλίδη, με την μπάλα (ίσως) να κοντράρει στον Βιτλή και να επιτρέπει στον τερματοφύλακα του ΠΟΤ Ηρακλής να μπλοκάρει. Στο 15’ ήρθε η απάντηση των φιλοξενούμενων και μάλιστα με σπουδαία ευκαιρία, καθώς ο Άλεξιτς βρήκε από αριστερά τον Γιουμπιτάνα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Μπάγιτς όμως να προχωρά σε μία επίσης σπουδαία απόκρουση. Μετά το κόρνερ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, ήρθε και το σουτ του Τότσκα, που έστειλε την μπάλα στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού, για να καταλήξει μετά από κεφαλιά-πάσα στα χέρια του Μπάγιτς.

Στο 18’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μιράντα, ο Βελλίδης απέκρουσε, για να βρει και στο δοκάρι η μπάλα και να καταλήξει κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΟΤ Ηρακλής κέρδισε κόρνερ, όταν ο Τόμας έφυγε στην αντεπίθεση και βρήκε εντός περιοχής τον Γιουμπιτάνα, αλλά ο Μπάγιτς έπεσε και έδιωξε μετά το σουτ του Βέλγου μεσοεπιθετικού.

Στο 28’ τελικά ήρθε το γκολ και ήταν για λογαριασμό της Νίκης, με τον Ολαϊσόλα να εκμεταλλεύεται την μπαλιά του Μιράντα από αριστερά και όντας στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε την κεφαλιά για να νικήσει τον Βελλίδη και να κάνει το 1-0 για λογαριασμό των γηπεδούχων.

Το παιχνίδι συνέχισε να παραμένει ενδιαφέρον, με τον Τότσκα να απειλεί από πλευράς φιλοξενούμενων στο 43’ με μακρινό σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους δεν επεφύλασσε κάτι περισσότερο, με το 1-0 να είναι το σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Άντεξε στην πίεση και στο αριθμητικό μειονέκτημα

Σε πιο χαμηλό ρυθμό κινήθηκε η αρχή του δευτέρου μέρους, με τον Τόμας να κάνει ένα σουτ στο 50’ και να βλέπει την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπάγιτς, ενώ μετά από κόντρες και δυνατά μαρκαρίσματα ο ίδιος παίκτης στο 52’ έκανε πάλι σουτ με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Ήταν φανερό πάντως ότι ο ΠΟΤ Ηρακλής ρίσκαρε περισσότερο, με τη Νίκη από την άλλη να μην βιάζεται, βασιζόμενη έστω στο εύθραυστο 1-0. Οι φιλοξενούμενοι πάντως προσπάθησαν σε κάμποσες να περιπτώσεις να βγει στην αντεπίθεση, με τον Τόμας να σουτάρει και πάλι στο 60’ και την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ, ενώ στο 64’ ο Αναστασίου για τη Νίκη Βόλου, όμως ο Κάσσος δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Βελλίδη. Ωστόσο από τον Μιράντα ο Κάσσος μπόρεσε στη συνέχεια να επιχειρήσει το πλασέ, αλλά είδε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να διώχνει σε κόρνερ. Στο 68΄ο Γιουμπιτάνα βρήκε με ωραία πάσα τον Κουντουριώτη που προσπάθησε να πλασάρει τον Μπάγιτς, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Νίκης έκλεισε τη γωνία και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 76΄ήταν έντονες πάντως οι διαμαρτυρίες της Νίκης, με τον Παναγιωτίδη να κάνει τη σέντρα και τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι για χέρι του Χρουσιέλ, ωστόσο ο διαιτητής Δραγάτης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, κάνοντας χαρακτηριστική χειρονομία ότι δεν διαπίστωσε παράβαση, όντας κοντά πάντως στη φάση. Σε κάθε περίπτωση, για αρκετή ώρα ο ΠΟΤ Ηρακλής είχε πάρει μέτρα μέσα στο γήπεδο και παρέμενε κοντά στην περιοχή της Νίκης, που έριχνε περισσότερο βάρος στην άμυνα. Στο 80’ πάντως βγήκε η φάση για τη Νίκη, με τον Μιράντα να σουτάρει και τον Βελλίδη ν’ αποκρούει, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο διαιτητής έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη από την Ισημερινή Γουινέα για φάουλ, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μένουν με 10 παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης!

Στο 86’ ο Παναγιωτίδης απέφυγε δύο αντιπάλους και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τη σέντρα από αριστερά για τον Ροχάνο που έστειλε την μπάλα πάνω στον Βελλίδη από απόσταση αναπνοής, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο ΠΟΤ Ηρακλής πίεσε ακόμη περισσότερο, σε 2-3 φάσεις ο διαιτητής δεν έδωσε φάουλ υπέρ της Νίκης Βόλου, ωστόσο οι «κυανόλευκοι» άντεξαν και πήραν για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι βαθμούς.

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Τοπαλίδης (91’ Δεληζήσης), Κάσσος, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Τσουκαλάς (56’ Κυριακίδης), Γραβριηλίδης, Παναγιωτίδης, Σιαφά (62’ Ροχάνο), Μιράντα, Όλαϊσόλα (62’ Αναστασίου )

ΠΟΤ Ηρακλής (Τσιώλης): Βελλίδης, Πανάγου, Βιτλής (83’ Κόκκορης), Κωστούλας, Χρουσιέλ, Πατράλης, Νταμιάν (62’ Κουντουριώτης), Τότσκα (62’ Μιστκόφσκι), Τόμας, Άλεξιτς, Γιουμπιτάνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.