Αποτελέσματα και σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ το Σάββατο

Φάση από τον αγώνα Αγ. Παρασκευή-Άνω Λεχώνια 4-0
Πήρε το ντέρμπι της Α' Τοπικής με σκορ 1-2 μέσα στον Αλμυρό ο Ρήγας Φεραίος

Στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ ο Ρήγας Φεραίος πήρε το τρίτο του διπλό, νικώντας με 1-2 τον Γ.Σ. Αλμυρού, με τους Βελεστινιώτες να κατακτούν παράλληλα την έκτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και να φτάνουν στους 22 βαθμούς.

Από την άλλη οι Αλμυριώτες υπέστησαν την έκτη τους ήττα και έμειναν στους 14, κάτι που προκάλεσε και την αποχώρηση του προπονητή Χρήστου Καπελιάνη.

H ομάδα του Λάκη Μπακάλη, που νίκησε πρόσφατα τον Αλμυρό με το ίδιο σκορ στο Κύπελλο, άνοιξε το σκορ στο 50’ με τον Γάρο, που πλάσαρε σωστά μετά την ασίστ του Αλμπα Κόντρα, ενώ στο 83’ ο Φουρκιώτης με σουτ από το ύψος της περιοχής κλείδωσε το τρίποντο για την ομάδα του. Ο Γ.Σ.Α. το μόνο που κατάφερε, ήταν να μειώσει με τον Μπασαγιάννη με ωραίο σουτ από θέση μέσα δεξιά στην απέναντι γωνία στο τελικό 1-2.

Χωρίς γκολ (0-0) έληξε το άλλο σαββατιάτικο ματς της Α’ Κατηγορίας Ακρόπολη-Τοξότης στο Σέσκλο. Μόλις στο 2’ κόλλησε η μπάλα στο λασπωμένο τερέν και έτσι ο Τσουκάλης δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία για τους γηπεδούχους, ενώ δοκάρι είχε ο Μαυρίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 39’ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν αποδέχτηκαν την απόφαση να τους ακυρωθεί γκολ του Πάσχου για οφσάιντ στο 85’.

Στη Β’ ΕΠΣΘ ο Πρωτεσίλαος πέτυχε στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής σπουδαία νίκη επί της πρωτοπόρου Δάφνης με 3-1 μετά από τέσσερις αγωνιστικές που αγνοούσε το τρίποντο. Ο Βασίλης Σιαμανίκος μόλις στο 1ο λεπτό έκανε το 1-0 με προβολή μετά από κόρνερ του Θανάση Παπαδόπουλου, ο οποίος ανέλαβε δράση στη συνέχεια, πετυχαίνοντας δύο προσωπικά γκολ στο 9’ και το 32’. Στην πρώτη περίπτωση αξιοποίησε παράλληλη πάσα του Βαγγέλη Κωστόπουλου, ενώ στη δεύτερη βαθιά μπαλιά του Αργύρη Παπακωνσταντίνου και σκόραρε, περνώντας και τον τερματοφύλακα. Ενδιάμεσα, η Δάφνη είχε μειώσει με σουτ του Κοντογεωργίου, ενώ στο 2-0 έχασε πέναλτι ο Βασίλης Σιαμανίκος, με τον Πλιάκα της Δάφνης να αποκρούει. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, στο 61’ οι νικητές σε σουτ του Θανάση Παπαδόπουλου και στο 65’ η Δάφνη με τον Φώτη Τσαρέλα.

Στη Γ’ ΕΠΣΘ η Αγία Παρασκευή δεν είχε πρόβλημα να φτάσει στο 9Χ9 με το ευρύ 4-0 επί του Α.Ο. Ανω Λεχωνίων με χατ-τρικ του Χ. Μακάκα, απόντος του πρώτου σκόρερ της ομάδας Παπασακελλαρίου, που έχει οκτώ γκολ. Ο Χ. Μακάκας έφτασε έτσι στα έξι προσωπικά τέρματα.

H Χλόη εξακολουθεί να είναι δεύτερη και στο μείον τρία από την κορυφή μαζί με τον Ηρακλή Βόλου (πήρε ξεκούραστο τρίποντο από τον Μαγνησιακό Β’). Η ομάδα του Δημήτρη Ζιώγα έφυγε με το διπλό από το Βοηθητικό του ΕΑΚ με σκορ 0-2 επί του Θησέα Β’ με δύο γκολ στο πρώτο μέρος. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ανησύχησαν με τον τραυματισμό στο κεφάλι του Νίκου Κουβάτα στο 81′, που χρειάστηκε να πάει στο Νοσοκομείο, για να κάνει ράμματα.

Οι Μικροθήβες ισοφαρίστηκαν δύο φορές, αλλά τελικά επικράτησαν με 4-2 του Ελευθεριακού, έχοντας και τέσσερα δοκάρια, δύο με τον Κωστή, ένα με τον Λανάι, που σκόραρε ωστόσο και δύο φορές, κι ένα με τον Καραδήμα.

Φοβερή εμφάνιση έκαναν οι πιτσιρικάδες του Νίκου Δενελάβα, με τον Τοξότη Β’ να συντρίβει με 7-0 τον Πηλέα, ενώ ο Λαθουράς πετυχαίνοντας χατ-τρικ, ανέβηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με δέκα τέρματα.

Τέλος, στο ματς που έγινε υπό το φως των προβολέων στο γήπεδο του Σαρακηνού, ο Ατρόμητος Νέας Ιωνίας ήταν πολύ παραγωγικός απέναντι στον Αχιλλέα Αχιλλείου, όπως αποδεικνύει το τελικό 5-0.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ το Σάββατο (16/12) έχουν ως εξής:

Α’ ΕΠΣΘ (12η)

Γ.Σ. Αλμυρού-Ρήγας Φεραίος 1-2

(85’ Μπασαγιάννης-51’ Γάρος, 83’ Φουρκιώτης)

Ακρόπολη-Τοξότης 0-0

Β’ ΕΠΣΘ (9η)

Πρωτεσίλαος-Δάφνη 3-1

(1’ Β. Σιαμανίκος, 9’, 32’ Παπαδόπουλος -19’ Κοντογεωργίου)

Ατρόμητος Ν.Ι.-Αχιλλέας Αχιλλείου 5-0

(5′ Παπαδόπουλος, 51′ Γιαννακούρας, 62′ πεν., 70′ Πριτσίνης, 90+ Νικολάου)

Διαγόρας Στεφανοβικείου-Σκόπελος αναβολή

Γ’ ΕΠΣΘ (9η)

Μικροθήβες-Ελευθεριακός 4-2

(18’ Καραδήμας, 38’ Καπέσιος, 63’, 75’ Λανάι – 28’ Τσιούνης, 60’ Ντούλιας)

Αγ. Παρασκευή-Άνω Λεχώνια 4-0

(9’ Μουστάκας, 35’, 48’, 60’ Χ. Μακάκας)

Τοξότης Β’-Πηλέας 7-0

(25’ Ντρόγκα, 32’, 60’, 89’ Λαθουράς, 36’, 44’ Ιμέρ, 75’ Σάλιασι)

Θησέας Β’-Χλόη 0-2

(33′ Τσουκαλάς, 37′ Σεσκλιώτης)

Απόλλων Καν.-Σκιάθος Β’ αναβολή

Ηρακλής Β.-Μαγνησιακός Β’ 3-0 ά.α.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.