Αποτελέσματα και σκόρερ στους 16 του Κυπέλλου ΕΠΣΘ και τα ζευγάρια στους οκτώ

Τρία ματς κρίθηκαν στα πέναλτι, δύο στην παράταση και τρία στην κανονική διάρκεια στη φάση των 16 του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ. Το πιο σημαντικό παιχνίδι έγινε στο Βελεστίνο, εκεί που ο Ρήγας απέκλεισε τον Διαγόρα Στεφανοβικείου με 2-1 στην παράταση μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας. Το 1-0 έγινε με πλασέ του Γάρου εντός περιοχής μετά από πάσα του Νασιακόπουλου στο 24’, ενώ το 1-1 με κεφαλιά του Αλαμάνη στην εξέλιξη της φάσης μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 32’. Το γκολ της πρόκρισης για την ομάδα του Κώστα Σταματίου ήρθε στο 117’. Ο Αλμασίδης έβγαλε από αριστερά τη σέντρα και ο Αραμπατζής κοντρόλαρε και έκανε με τη μία το εύστοχο πλασέ.

Εύκολο έργο είχε ο Γ.Σ. Αλμυρού στον Πλάτανο, όπως αποδεικνύει και το 0-4 επί των Μυρμιδόνων. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Αράπης με σουτ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 47′ ο Αγιασιώτης έκανε το 0-2. Στο 65′ ο Αναστασίου αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 0-3, ενώ στο 80′ ο ίδιος παίκτης διπλασίασε με σουτ τα προσωπικά του τέρματα στο παιχνίδι, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Δε βρήκε αντίσταση ο Θησέας από τη Δάφνη, την οποία νίκησε με 0-5. Ο Σιώμος με σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 40ο λεπτό και στο 51′ ο Ερρίκος Βαν ντε Γουΐχε πλάσαρε εύστοχα μετά από κόρνερ για το 0-2. Στη συνέχεια ανέλαβε τη σκυτάλη ο Βλάχος με δυο γκολ στο 62′ και το 68′, με πλασέ και σουτ αντίστοιχα από τη μικρή περιοχή, διευρύνοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-4. Στο 82′ ο Νιαώτης έβαλε και τη δική του σφραγίδα στο ματς σκοράροντας με σουτ έξω από τη περιοχή και έγραψε το τελικό 0-5.

Η Ακρόπολη πέρασε στους οκτώ, νικώντας με 2-1 στη παράταση την Αγία Άννα μετά το 0-0 του 90λεπτου. Ο Φουρκιώτης μετά από σέντρα του Ζάγκα με σουτ άνοιξε το σκορ στο 100′ για την Ακρόπολη, που έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση, όταν ο Τσεκούρας, αφού πέρασε τους αντιπάλους που βρήκε στον … δρόμο του, με ψηλοκρεμαστό σουτ από πλάγια θέση πέτυχε ένα υπέροχο γκολ στο 107′. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με κεφαλιά στο 110’ ο Τζοβάρας.

Στην Ευξεινούπολη ο Αίας κατέβαλε τη γηπεδούχο Δήμητρα στη διαδικασία των πέναλτι με 3-5 μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης. Στο 24’ ο Κατσαβριάς με σουτ στο παραθυράκι έκανε το 0-1 και ισοφάρισε στο 67’ ο Αλέκος Αραπίτσας. Στα πέναλτι έχασε το πρώτο της Δήμητρας ο Τσιάτσιος και στο πέμπτο πέναλτι του Αίαντα, που ξεκίνησε να εκτελεί πρώτος, ήταν εύστοχος ο Γιάννης Αραπίτσας, με συνέπεια να μη χρειαστεί οι γηπεδούχοι να χτυπήσουν το δικό τους πέμπτο πέναλτι. Μελανό σημείο της συνάντησης ο τραυματισμός στο γόνατο του νεαρού μέσου Τιμπλαλέξη, με τους ανθρώπους της Δήμητρας να εκφράζουν φόβους για μεγάλη ζημιά. Μάλιστα ο Τιμπλαλέξης είχε πάρει στο 40’ τη θέση του Φαράντου, που επίσης τραυματίστηκε. Έτσι οι τραυματισμοί από την αρχή της σεζόν αυξάνονται για τη Δήμητρα, αφού σήμερα έλειπαν οι τραυματίες Θ. Παπαδόπουλος, Κοντοβάς, Κατής, Χονδρογιάννης.

Με 4-3 επικράτησε η Αγχίαλος του Τοξότη. Στο 5ο λεπτό ο Νούσιας άνοιξε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος, σε μια φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν την απόφαση. Στο 17′ ο Τσάκαλος διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα της Αγχιάλου με ένα πολύ όμορφο γκολ, με σουτ έξω από τη περιοχή, ενώ 13 λεπτά αργότερα, στο 30′, ο Σγατζής “κρέμασε” τον τερματοφύλακα του Τοξότη, με πλασέ εντός περιοχής και έδωσε προβάδισμα τριών γκολ στην ομάδα του. Πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο, ο Ντίτσιος μείωσε για τον Τοξότη σε 3-1. Στην επανάληψη και στο 65′ ο Σγατζής, έπειτα από πάσα του Νούσια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση και γράφοντας το 4-1. Η απάντηση του Τοξότη, που δεν τα παράτησε, ήταν διπλή. Αρχικά ο Σκλαπάνης σκόραρε στο 85′ και στο 89′ ο Λ. Δενελάβας με πλασέ μείωσε σε 4-3, που ήταν και το τελικό σκορ, καθώς δυο κεφαλιές του ίδιου στις καθυστερήσεις πέρασαν κοντά στην εστία άουτ.

Η  Ένωση Λεχωνίων Νηλέα ήταν μαζί με τον Ρήγα Φεραίο και την Αγχίαλο οι ομάδες που απέκλεισαν ομάδες ανώτερης κατηγορίας. Το σύνολο του Κυριάκου Κοκκινάκη μετά το 0-0 του 90λεπτου και της παράτασης κέρδισε με 8-7 στα πέναλτι τον Πρωτεσίλαο. Στο 119’ οι Λεχωνίτες είχαν διπλό δοκάρι με Πότση και Τζήμα κι έτσι το ματς πήγε στη … ρώσικη ρουλέτα. Εκεί ο Μακρής για τους γηπεδούχους σημείωσε το νικητήριο πέναλτι.

«Θρίλερ» και στο βοηθητικό του ΕΑΚ, αφού Άνθιμος Γαζής και Σκόπελος έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Κίτσα στο 25′ και στο 40′ ισοφάρισε ο Βασίλης Γεωργίου, ο οποίος έβαλε και το νικητήριο πέναλτι.

Τα αποτελέσματα στη φάση των 16 έχουν ως εξής:

Ακρόπολη-Αγία Άννα 2-1 παρ. (0-0 κ.α.)

Άνθιμος Γαζής-Σκόπελος 11-12 πεν. (1-1 κ.α., 1-1 παρ.)

Μυρμηδόνες-Γ.Σ. Αλμυρού 0-4

Δάφνη-Θησέας 0-5

Ρήγας Φεραίος-Διαγόρας 2-1 παρ. (1-1 κ.α.)

Δήμητρα-Αίας 3-5 πεν. (1-1 κ.α., 1-1 παρ.)

Αγχίαλος-Τοξότης 4-3

Ένωση Λεχ. Νηλέα-Πρωτεσίλαος 8-7 πεν. (0-0 κ.α., 0-0 παρ.)

Τα ζευγάρια στους οκτώ

Σκόπελος-Ακρόπολη

Γ.Σ. Αλμυρού-Θησέας

Ρήγας Φεραίος-Αίας

Αγχίαλος-Ένωση Λεχ. Νηλέα

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.