Άρχισαν τα… όργανα για τους προπονητές (και) στην ΕΠΣΘ

Αναζητούν λύσεις οι ομάδες

Kάρτα προπονητή και τριετία απαιτεί η ΕΠΟ από τους προπονητές και στις τοπικές ομάδες πλέον, ή πτυχίο ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το ποδόσφαιρο, και ήδη μετά και τη συζήτηση που έγινε στην πρόσφατη συνάντηση μελών της ΕΠΣΘ, κάμποσοι είναι αυτοί, και προπονητές και πρόεδροι ομάδων που αναζητούν λύσεις!

Ενώ δεν προκύπτει σεμινάριο από την ΕΠΟ άμεσα για προπονητές, ώστε να έχουν τα απαραίτητα στοιχεία στη διάθεσή τους, και ενώ ο Σύνδεσμος Προπονητών πιέζει μήπως και τελευταία στιγμή προκύψει κάτι, από τη μία υπάρχουν άτομα που αναζητούν λύση για να μπορούν να καθίσουν σε πάγκους ομάδων και να αποφύγουν το να μείνουν εκτός (επισήμως τουλάχιστον) δράσης κατά τη νέα χρονιά, και από την άλλη πρόεδροι ομάδων καλούνται να καλύψουν τη θέση του προπονητή με κάποιον-α που πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Δεν είναι βέβαια και πολλές οι λύσεις, βάσει της λίστας που έδωσε στη συνάντηση των ομάδων της ΕΠΣΘ, ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Μαγνησίας. 12 με δίπλωμα UEFA A’, 37 με UEFA B’ και 4 με UEFA C είναι τα ονόματα της λίστας του ΣΠΠΜ, όσον αφορά προπονητές και προπονήτριες της Μαγνησίας. Βέβαια, πολλοί από αυτούς είναι ήδη δεσμευμένοι σε συλλόγους, άλλοι πάλι δεν δραστηριοποιούνται καν και έτσι το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο.

Όπως έχει ήδη ξεκαθαρίσει και ο Σύνδεσμος αλλά και η ΕΠΣΘ, αλλά είναι και ευνόητο, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πιέσουν την ΕΠΟ να γίνει η σχολή για να αποκτήσουν τα απαραίτητα διπλώματα οι προπονητές και να είναι σε θέση να βρίσκονται σε πάγκο ομάδας και να μην έχει και η ίδια η εκάστοτε ομάδα πρόβλημα.  Από την άλλη, χρόνος υπήρχε, όπως είχαν γίνει και οι απαραίτητες παραινέσεις σε τεχνικούς να παρακολουθήσουν τις σχολές που ήταν διαθέσιμες, αλλά κάποιοι αδιαφόρησαν όταν δεν έπρεπε να παραμείνουν αδρανείς, όπως επισημαίνουν και οι εκπρόσωποί τους.

Πάντως, δείχνει να γίνεται μία απόπειρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ποιος είναι όντως προπονητής και ποιος όχι, με τους πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα ποδόσφαιρο να έχουν ένα πρώτο πλεονέκτημα από τη μία, αν και οι διαμαρτυρίες από την πλευρά τους για εξίσωση καθηκόντων με άτομα που δεν έχουν ακολουθήσει πανεπιστημιακή κατεύθυνση να είναι εδώ και καιρό αρκετές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.