Αυγενάκης: «Γι’ αυτό προχωρούμε στην αναδιάρθρωση!»-Έμμεση αναφορά σε Ολυμπιακό Βόλου!

Απάντηση στον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, που στάθηκε και στην υπόθεση Νίκης-Ψιάνου

Στην επιβεβλημένη, όπως χαρακτηρίζεται από τις οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες της χώρας, επικείμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αναφέρθηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ,  Χρήστου Μπουκώρου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι «δημιουργούμε συνθήκες αξιοπιστίας, βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας με τη συγχώνευση των Super League 2 και Football League σε μια κατηγορία» και εξήγησε αναλυτικά στα αυστηρά αναπτυξιακά κριτήρια, που περιλαμβάνονται στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο θα εισαχθεί στο Κοινοβούλιο τις προσεχείς εβδομάδες προς συζήτηση και ψήφιση:

-Μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 250.000 ευρώ,

-Εγγυητική Επιστολή 100.000 ευρώ, κατ’ ελάχιστο όριο,

-Τουλάχιστον οι μισοί ποδοσφαιριστές που θα δηλώνονται στο φύλλο αγώνα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας.

«Η βιωσιμότητα του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι πρωταρχικό μας μέλημα και το αποδεικνύουμε με το έργο μας καθημερινά» επισήμανε ο κ. Αυγενάκης και αναφέρθηκε στην προηγούμενη αναδιάρθρωση, υπογραμμίζοντας: «Τι πέτυχε ο κ. Βασιλειάδης; Μια τρύπα στο νερό. Δεν ξεχνάμε επίσης ότι αδικούσε πολλές ομάδες και κυρίως της Γ’ Εθνικής, οι οποίες ξαναέπαιξαν με την αναδιάρθρωση στην… 3η κατηγορία. Δηλαδή, σαν να μην ανέβηκαν! Καμία επιβράβευση!» αναφερόμενος προφανώς στον Ολυμπιακό Βόλου!

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, στις 20/08 η ΕΠΟ με επιστολή της ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο κατάργησης της Football League και της διεξαγωγής της Super League 2 σε δύο ομίλους των 34 ομάδων. «Αναγνώρισε δηλαδή την αποτυχία της υπάρχουσας δομής. Από την πλευρά μας δείξαμε διάθεση για μια συγκροτημένη επίλυση του ζητήματος με την ευθύνη όλων των αρμοδίων φορέων.

Συγκεκριμένα, ζητούσαμε για εβδομάδες από την διοργανώτρια αρχή να πάρει θέση. Η έλλειψη πρωτοβουλίας και η αδράνεια όμως και της ΕΠΟ και της SL2-FL οδήγησε ομάδες της FL να κάνουν τηλεδιάσκεψη από μόνες τους και να αποφασίσουν συμβολικά να μας καταθέσουν τις σφραγίδες τους.

Εμείς όμως μείναμε ακέραιοι στη θέση μας και συνεχίσαμε να κινούμασταν θεσμικά. Ζητούσαμε τη θέση όλων των αρμοδίων, προτού ξεκινήσουμε τη διαβούλευση ώστε να καταλήξουμε σε μια ομόφωνη λύση και κυρίως να εξασφαλίσουμε τον αναγκαίο χρόνο ώστε να εφαρμοστεί. Όχι δηλαδή αιφνιδιασμούς και άμεσες εφαρμογές, όπως ζητούσαν.

Με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις επέρχεται μία θεσμική και ουσιαστική αλλαγή, η οποία είναι επιβεβλημένη στις νέες οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες της χώρας μας στην εποχή της κρίσης» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού για να συμπληρώσει ότι:

«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο  υποχρεωτικά συρρικνώνεται ώστε να γίνει αφενός βιώσιμο, αφετέρου ποιοτικότερο και ανταγωνιστικότερο σε διοργανώσεις. Αυξάνεται η αξιοπιστία του προϊόντος και δίνονται μεγαλύτερα και ισχυρότερα εφόδια βιωσιμότητας.

Και η βιωσιμότητα του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι πρωταρχικό μας μέλημα και το αποδεικνύουμε με το έργο μας καθημερινά».

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπουκώρος αναφέρθηκε και στο θέμα της Νίκης Βόλου με την υπόθεση Ψιάνου, τονίζοντας την ανησυχία των διοικούντων της «κυανόλευκης» ΠΑΕ για εμφάνιση νέων υποχρεώσεων προερχόμενων από το παρελθόν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.