Μπουτζίκος: «Δεν ήρθα μόνο για μία χρονιά στον Ολυμπιακό Β.»

Παραχώρησε συνέντευξη στο magnesiasports ο 28χρονος αριστερός μπακ

Το πλάνο του Ολυμπιακού Βόλου, ο τρόπος που τον προσέγγισαν οι άνθρωποί του, αλλά και οικογενειακοί λόγοι, αφού θέλει να βρίσκεται κοντά στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου κατάγεται η γυναίκα του, η οποία θα φέρει σε λίγο καιρό στον κόσμο το παιδί τους, ήταν αυτά που έκαναν τον Νίκο Μπουτζίκο να αποδεχτεί την πρόταση των ερυθρολεύκων και να επιστρέψει σ’ αυτούς μετά τον Ιανουάριο του 2016. Ο 28χρονος (κλείνει τα 29 στις 16 Σεπτεμβρίου) αριστερός μπακ από τη Χαλκιδική, παραχώρησε συνέντευξη στο magnesiasports και τόνισε ότι δεν ήρθε για μία χρονιά στους ερυθρόλευκους, αλλά πρόσθεσε πως εκείνο που πρέπει να έχουν όλοι στο μυαλό τους πρώτα είναι η άνοδος στη Β’ Εθνική.

Αναλυτική η συνέντευξη του Νίκου Μπουτζίκου στο Magnesiasports:

Νίκο, τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι» και να επιστρέψεις στον Ολυμπιακό Βόλου;

«Ήταν η προσέγγιση των ανθρώπων που ασχολούνται φέτος με την ομάδα, το πλάνο που έχουν για τη μετέπειτα πορεία της και φυσικά το γεγονός ότι ήμουν και πριν δύο χρόνια στον Βόλο, αλλά βέβαια τα πράγματα δυστυχώς δεν ήταν τότε, όπως τα θέλαμε όλοι. Ο κύριος λόγος ήταν η νέα προσπάθεια που κάνει η διοίκηση, για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός Βόλου εκεί που πραγματικά αξίζει. Ο πρώτος άνθρωπος που με προσέγγισε ήταν ο Θωμάς Μακρής, που με ήξερε και από παλιά, ενώ γνωρίζω και πολλά άτομα στη διοίκηση από την προηγούμενη θητεία μου».

Για πρώτη φορά φέτος θα αγωνιστείς στη Γ’ Εθνική μετά από μία σεζόν γεμάτη στη Β’ με μία ομάδα που έφτασε πολύ κοντά στην άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Ποια είναι η εξήγηση γι’ αυτήν την απόφασή σου; Είναι ίσως η αισιοδοξία για γρήγορη επάνοδο με την ομάδα στη Football League;

«Είναι σίγουρα κι αυτό, αλλά και το ότι δε θα μπορούσα να μείνω για μία ακόμη χρονιά στην Πάτρα και την Παναχαϊκή για οικογενειακούς λόγους. Δε θα ήθελα να είμαι μακριά από τη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου κατάγεται η γυναίκα μου, κι όλο αυτό που μου παρουσίασαν οι άνθρωποι της ομάδας με κάλυψε, για να πάρω την απόφαση να έρθω. Εξάλλου θεωρώ ότι ακόμη και από ομάδες Β’ Εθνικής στην ευρύτερη περιοχή ο Ολυμπιακός Βόλου για μένα ήταν η καλύτερη προοπτική κι εγώ από την πλευρά μου θέλω να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει εκεί που ανήκει».

Ήρθες με προοπτική να μείνεις στην ομάδα ή κοιτάς μόνο τη σεζόν που έρχεται;

«Κατά βάση πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι η ομάδα πρέπει να πετύχει τον στόχο της και να γυρίσει στη Β’ Εθνική. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και θα παλέψουμε όλοι. Στόχος είναι να ανέβει η ομάδα και να μείνω και του χρόνου. Δεν ήρθα μόνο για μία χρονιά στον Βόλο».

Έζησες μία από τις δύο πιο μαύρες στιγμές του Ολυμπιακού Β. στη σύγχρονη ιστορία του, τη διάλυσή του και την αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Football League. Μάλιστα ήσουν ένας από τους εννιά παίκτες που αγωνίστηκε σε εκείνο το τελευταίο ματς-παρωδία με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο ΕΑΚ.

«Είναι ακριβώς όπως το λέτε, αγώνας-παρωδία. Στεναχωρήθηκα τόσο πολύ και για τον εαυτό μου και για την ομάδα, γιατί δεν άξιζε αυτό το πράγμα. Είναι κρίμα, γιατί την προηγούμενη είχαμε μπει στα πλέι οφ και παλέψαμε για κάτι καλό, που ήταν η άνοδος στην Α’ Εθνική, και όσοι είχαμε μείνει και την επόμενη περιμέναμε ότι θα ήταν το ίδιο καλή και θα συνεχίζαμε, για να εκπληρώσουμε τον στόχο που είχαμε θέσει. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και βρεθήκαμε όλοι σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Εγώ δε θα το ξεχάσω ποτέ και είναι και ένα στοίχημα τώρα με τη νέα διοίκηση που οργανώνει την ομάδα και έχει πολύ καλό σχεδιασμό να επιστρέψουμε στη Β’ Εθνική και γιατί όχι μετά να διεκδικήσουμε και κάτι καλύτερο, εφόσον όλα τα πράγματα είναι, όπως πρέπει».

Τι εντύπωση σου δίνουν οι κινήσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής η διοίκηση;

«Βασικά πρέπει να υπάρχει οργάνωση, γιατί εκείνη τη χρονιά που πέσαμε δεν υπήρχε οργάνωση. Ξαφνικά μία μέρα ανατράπηκε όλος ο σχεδιασμός. Τώρα θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου κάνουν συντονισμένες κινήσεις και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι ν’ ανέβει η ομάδα στη Β’ Εθνική, αλλά να μην αρκεστεί και σ’ αυτό. Ο σχεδιασμός που γίνεται είναι η βάση για όλα τα άλλα».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού Β. σε γνωρίζει πολύ καλά και σε εκτιμά… Θα δουν έναν ακόμη πιο βελτιωμένο Νίκο Μπουτζίκο φέτος; Πιστεύεις ότι έχεις εξελιχθεί από τότε που έφυγες και γενικώς τι να περιμένουν από σένα;

«Σίγουρα έχω αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες. Η εκτίμηση με τον κόσμο είναι αμοιβαία, καθώς κι εγώ τον εκτιμώ πολύ, γιατί εισέπραξα αρκετή αγάπη και θέλω μαζί φέτος να πετύχουμε τον στόχο μας, γιατί και οι φίλαθλοί μας θα είναι ο δωδέκατος παίκτης. Μου αρέσει που μαθαίνω από τους διοικούντες ότι έχει συσπειρωθεί πολύ ο κόσμος κι ότι είναι πολύ κοντά στην ομάδα. Αυτό για μας τους ποδοσφαιριστές είναι ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Είναι σημαντικό να έχεις μαζί σου τους φιλάθλους σε μία τέτοια μεγάλη ομάδα».

Σε ό,τι αφορά την έδρα του Ολυμπιακού Βόλου, τι θα προτιμούσες, ΕΑΚ ή Πανθεσσαλικό;

«Η έδρα του Ολυμπιακού Βόλου είναι το ΕΑΚ, ειδικά σ’ αυτήν την κατηγορία, αλλά και για τη Β’ Εθνική ακόμη. Νιώθεις πιο πολύ τον παλμό. Θεωρώ ότι φέτος θα μαζέψουμε αρκετές χιλιάδες κόσμο και θα είναι ένα πλεονέκτημα παραπάνω, γιατί το Πανθεσσαλικό είναι μεγάλο γήπεδο και διαφορετικών προδιαγραφών. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα ‘ναι καλό να παίξει στο ΕΑΚ».

Ποια πιστεύεις ότι θα είναι η εικόνα του πρωταθλήματος;

«Όπως είπατε, δεν έχω αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική. Αλλά στη Β’ Εθνική που ήμουν, όταν μία ομάδα παρουσιάζεται δυνατή, οι αντίπαλοι την αντιμετωπίζουν με πιο κλειστές άμυνες. Εμείς θα κληθούμε κυρίως να αντιμετωπίσουμε τέτοιες ομάδες και θεωρώ ότι θα αντεπεξέλθουμε, όπως πρέπει».

Χρ. Θαν.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.