«Χωρίς άδεια, όσα χρήματα και να έχεις δεν μπορείς να κάνεις κάτι»

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Νίκη, Βασίλη Βενέτη, για τη Θύρα 3 στο Π. Μαγουλάς

Για το θέμα της εξασφάλισης της άδειας για την κατασκευή της Θύρας 3 μίλησε στην εκπομπή «Ισορροπίες» στο Blue Heart 105,1 ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη, Βασίλης Βενέτης, που ανέφερε (απομαγνητοφώνηση: magnesiasports):

«Είναι προαπαιτούμενο να βγει μία άδεια, ώστε να μπορέσουμε και εμείς όποια στιγμή βρεθεί η κατάλληλη χρηματοδότηση, είτε με ιδίους πόρους είτε με βοήθεια από κάποιους φορείς, να προχωρήσουμε και να γίνει η Θύρα 3.

Χωρίς άδεια, όσα χρήματα και να έχεις δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Δημιουργείς τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις, ώστε όταν υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος, να προχωρήσεις, κάνεις δηλαδή προεργασία. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, γιατί η άδεια ενός γηπέδου δεν είναι εύκολο πράγμα. Προϋποθέτει τοπογραφικές μελέτες, τοπογραφικές, στατικές, δέσμευση θέσεων στάθμευσης. Έχω πει ότι το «Παντελής Μαγουλάς» είναι υπό προϋποθέσεις αδειοδοτούμενο, γιατί χωροταξικά δεν είναι ένα γήπεδο που σου δίνει τις δυνατότητες να κάνεις ό,τι θες. Για να γίνει η συγκεκριμένη θύρα, δεσμεύτηκαν 30 θέσεις πάρκινγκ. Η νομοθεσία σου βάζει κάποιους κανόνες και όρους, οι οποίοι και σε περιορίζουν και σου δείχνουν τον δρόμο πώς θα λειτουργήσεις και αυτό δεν είναι εύκολο σ’ αυτό το γήπεδο.

Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι για συγκεκριμένους χώρους και συγκεκριμένη χωρητικότητα, έχει πολλούς περιορισμούς. Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να το κάνουμε λειτουργικό και να ‘χει μια χωρητικότητα 2.500. Δεν μπορεί παραπάνω. Είναι ανάγκη, τη στιγμή που ο σύλλογος συμπληρώνει 100 χρόνια, να έχουμε το δικό μας σπίτι. Τώρα, αν το σπίτι αυτό είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, είναι ο χώρος τέτοιος.

Οι συνθήκες πολλές φορές δημιουργούν και τις ανάγκες. Όταν φτιάξαμε το γήπεδο το 2019, δεν λειτουργήσαμε με τις συνθήκες του 2023, επειδή έχει γίνει πολύς λόγος για τον πλαστικό τάπητα. Έγινε σχεδιασμός, ώστε το γήπεδο να είναι λειτουργικό και να φιλοξενεί όλη την γκάμα του συλλόγου, γιατί τότε η ακαδημία μας έπαιζε σε λάσπες.

Από κει και πέρα οι συνθήκες διαφοροποιούνται και με τα προβλήματα που έχουμε όσον αφορά την έδρα. Όλος ο οργανισμός κρίνει ότι πιθανόν πρέπει να υπάρξει και ένα γήπεδο για την πρώτη ομάδα στον συγκεκριμένο χώρο. Με την Ακαδημία, πρέπει να βρούμε κάποια άλλη λύση. Όπως δείχνουν τα πράγματα, πρέπει να οδηγηθούμε για την πρώτη ομάδα στη συγκεκριμένη έδρα για τη νέα σεζόν, εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο πιο σταθερό και πιο μεγάλο και να έχουμε άλλη λύση».

Για το αν στο συγκεκριμένο ζήτημα με την κατασκευή της Θύρας 3 στο «Παντελής Μαγουλάς» υπάρχει και η συνεργασία με τον Ερασιτέχνη: «Στον σύλλογο δεν υπάρχει ένας και αυτό είναι η μαγεία αυτής της ομάδας και που την κρατάει 100 χρόνια ζωντανή. Στον σύλλογο υπάρχουν βοήθειες από παντού, υπάρχουν φανεροί και υπάρχουν και άνθρωποι που βοηθάνε με τον τρόπο τους. Το όνομα της Νίκης είναι αυτό που από μόνο του ξεκλειδώνει πόρτες, γιατί για 99 χρόνια ο σύλλογος δίνει ζωή στον τόπο».

Ακόμη ο κ. Βενέτης τόνισε ότι για τη Νεάπολη είναι ζήτημα χρόνου να μπουν οι υπογραφές: «Είμαστε στην τελική φάση και μας κάλεσαν να υπογράψουμε. Ή αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα θα έχει τελειώσει το ζήτημα», δήλωσε συγκεκριμένα.

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.