Χωρίς γκολ μπροστά σε 5.000 κόσμο το βολιώτικο ντέρμπι

Ο Σάββας στο τελευταίο του ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού Β. κόντρα στη Νίκη

Χωρίς γκολ (0-0) έληξε το μεγάλο βολιώτικο ντέρμπι μεταξύ της Νίκης και του Ολυμπιακού στο Πανθεσσαλικό ενώπιον 5.000 φιλάθλων. Έτσι παρέμεινε η διαφορά των δύο βαθμών υπέρ των ερυθρολεύκων, που στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν πιο ομάδα στο γήπεδο, αλλά έπρεπε να φτάσει στο 81’, για να κάνει την πρώτη του μεγάλη φάση. Από την άλλη, η Νίκη, που ήταν κάτω του μετρίου στο πρώτο μέρος, ξύπνησε αργά και σ’ αυτό βοήθησε και η είσοδος του Ιορδανίδη, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Φάμπιο Ταβάρες στο 61’ σε τετ-α-τετ και στο 82’ σε κεφαλιά.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη είχε μία έκπληξη στην ενδεκάδα της, με τον Κέρι να ξεκινά, αν και τραυματίας στο δεξί άκρο. Πάντως φάνηκε ότι δεν μπορούσε να είναι ο γνωστός Κέρι και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Βουκομάνοβιτς, που έπαιξε στη θέση του. Από το άλλο άκρο έπαιξε ο Ταβάρες. Ο Μέτσε ήταν μπροστά από τους αμυντικούς μέσους Ρόβα και Τσεμπερίδη, ενώ ο Τζιώρας έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης. Στην άμυνα εκτός του τερματοφύλακα Αποστολίδη, ήταν οι Μετούσι, Καντούτσης, Καρτσαμπάς και Θ. Παπαδόπουλος με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά.

Στην αναγκαστική αλλαγή του Ρόβα στο πρώτο μέρος, επιλέχθηκε ο Μακενγκό, ο οποίος πήγε στ’ αριστερά της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ ο Φάμπιο Ταβάρες έγινε δεκάρι.

Με την είσοδο του Ιορδανίδη (φάνηκε ότι κακώς δεν ξεκίνησε) στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Τζιώρα λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο νεοεισελθών έπαιξε ως επιτελικός χαφ, ο Βουκομάνοβιτς συνέχισε στα δεξιά και ο Φάμπιο Ταβάρες ήταν πλέον ο κλασικός προωθημένος.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός Β. είχε τον Γιακουμή στο τέρμα, τους Σάββα, Μπουτζίκο (πλάγιοι μπακ), Λεάντρο Πίντο και Οικονομόπουλο (στόπερ) στην άμυνα, ενώ στο κέντρο Ρόκας και Ναζίμ ήταν οι ανασταλτικοί μέσοι, τη στιγμή που ο Λώττας ανέλαβε, ως συνήθως, την οργάνωση, έχοντας στα δεξιά του τον Σκοπελίτη και στ’ αριστερά του τον Σερτζίνιο. Τέλος, φορ ήταν ο Φλίγκος.

Στο 64’ ο Σάββας άφησε τη θέση του στον Ζγκούρη, που έπαιξε ως δεξί εξτρέμ και γύρισε πίσω ως δεξί μπακ ο Σκοπελίτης.

Οι φάσεις της αναμέτρησης

Στο πρώτο μέρος η Νίκη ήταν ασύνδετη, με πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και χωρίς κατοχή μπάλας, αλλά αμυντικά αξιόπιστη. Από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν πιο συγκροτημένος, είχε ορθόδοξη ανάπτυξη, αλλά δεν μπορούσε να φανεί επικίνδυνος, αν και πλησίασε αρκετές φορές στην περιοχή.

Η επιθετική πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Βόλου δε μεταφράστηκε σε κάποια πολύ σημαντική φάση. Στο 7’ ο Σερτζίνιο σούταρε από θέση μέσα αριστερά εκτός περιοχής άουτ, ενώ στο 36’ ο ίδιος παίκτης πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση της Νίκης, αλλά η προσπάθεια του, δοκίμασε το πόδι του, αλλά η προσπάθειά του πήγε πάνω σε σώματα. Ενδιάμεσα, στο 29’,  ο Λώττας βρήκε χώρο και σούταρε από σχετικά μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Η Νίκη είχε να αντιπαρατάξει σ’ αυτά το φάουλ του Κέρι στο 18’, που πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι, χωρίς να  ανησυχήσει.

Στο δεύτερο μέρος και στο 52’ το σουτ του Μπουτζίκου από το ημικύκλιο κόντραρε σε πόδια αμυνομένων, ενώ στο 54’ ο Αποστολίδης βγήκε πολύ μακριά από την εστία του, για να ανακόψει με τα πόδια αντεπίθεση των ερυθρολεύκων.

Στο 61’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς μέχρι εκείνη τη στιγμή, με τον Ιορδανίδη, που έκλεψε αρχικά την μπάλα, να βγάζει με κάθετη πάσα στον Φάμπιο, που νικήθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ από τον Γιακουμή.

Στο 70’ από το ύψος του πέναλτι έγινε η κεφαλιά του Λεάντρο μετά το φάουλ του Λώττα, αλλά δεν είχε την απαιτούμενη δύναμη και ο Αποστολίδης δε δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα θαυμάσια  ενέργεια του Φλίγκου, που με τακουνάκι βρήκε στην πλάτη της άμυνας της Νίκης τον Σερτζίνιο, που μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή και «έσπασε» για τον Ζγκούρη, που είχε κάνει κίνηση φορ, αλλά ο Καντούτσης με πολύ καίρια επέμβαση στα όρια της μικρής περιοχής έκοψε.

Στο 76’ καταγράφηκε απλώς μία τελική για τη Νίκη, με το σουτ εκτός περιοχής του Μακενγκό να μην είναι επικίνδυνο και να περνά έξω από το δεξί δοκάρι.

Στο 81’ ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο ματς, αλλά σε ένα τρομερό δίλεπτο απάντησε η Νίκη με μία εξίσου σημαντική φάση. Αρχικά ο Φλίγκος από τα δεξιά υπό την πίεση του Καντούτση κατάφερε μέσα από την περιοχή και από θέση μέσα δεξιά να βγάλει τη συρτή μπαλιά στο πίσω δοκάρι για τον Λώττα. Αυτός πρόλαβε να πασάρει κι ενώ πιέστηκε από τον Αποστολίδη, για να μην πλασάρει και γύρισε τον Ζγκούρη, το αριστερό πλασέ του οποίου αποκρούστηκε από τα σώματα των αμυνομένων της Νίκης. Αμέσως μετά στην επίθεση της Νίκης ο Θ. Παπαδόπουλος σέντραρε από τα δεξιά, ο Φάμπιο πήρε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Γιακουμή να εκτιναχθεί στην αριστερή του γωνία και να αποτρέψει το 1-0. Στο 86’ η σέντρα-σουτ του Παπαδόπουλου πήγε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 92’ ο Σερτζίνιο έβγαλε απ’ τα δεξιά συρτά για τον Ζγκούρη στο πίσω δοκάρι, αλλά παρενέβη γρήγορα ο Μετούσι και δεν άφησε τον αντίπαλό του να τελειώσει τη φάση από επικίνδυνη θέση.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης (88’ λ τρ. Παπαδήμας), Καρτσαμπάς, Ρόβας (λ. τρ. 33’ Μακενγκό), Τσεμπερίδης, Μέτσε, Κέρι (46’ Βουκομάνοβιτς), Φάμπιο Ταβάρες, Τζιώρας (58’ Ιορδανίδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Σάββας (64’ Ζγκούρη), Μπουτζίκος, Λεάντρο Πίντο, Οικονομόπουλος, Ρόκας (79’ Κόλα), Ναζίμ, Λώττας (92’ Ευθυμιάδης), Σερτζίνιο, Σκοπελίτης, Φλίγκος (89′ Καμπλιώνης)

 

Η Νίκη, όπως ξεκίνησε
Η βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού Β.
Οι δύο αρχηγοί Ρόκκας και Κέρι με το διαιτητικό τρίο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.