«Χρυσή» η Εθνική Καλλιτεχνικής Κολύμβησης με τη Βολιώτισσα Καράγγελου!

Πρώτη θέση στον τελικό του Ελεύθερου Ομαδικού στο Πανευρωπαϊκό

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε την παρουσία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, το απόγευμα της Παρασκευής (14/6) στο Βελιγράδι, η εθνική μας ομάδα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, αφού οι Ελληνίδες αθλήτριες κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης και το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Ελεύθερου Ομαδικού, υψώνοντας την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό με την παράλληλη ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, με τη Βολιώτισσα Ζωή Καράγγγελου να συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα!

Μαζί με την Καράγγελου την ομάδα αποτελούσαν οι Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Άρτεμη Κουτράκη, Σοφία Ρηγάκου, Βασιλική Θάνου, και όλες εκτέλεσαν θαυμάσια το πρόγραμμά τους, με θέμα “Warriors”. Έτσι, η ελληνική ομάδα συγκέντρωσε 270.1980 βαθμούς που ήταν αρκετοί για να την κατατάξουν πρώτη και καλύτερη. Στη θέση της Ιφιγένειας Κρομμυδάκη, που είχε αγωνιστεί στον προκριματικό, αλλά δεν «έπεσε» στον τελικό λόγω τραυματισμού, αγωνίστηκε η πρώτη αναπληρωματική στο συγκεκριμένο αγώνισμα Άρτεμη Κουτράκη.

Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η Εθνική μας στη διοργάνωση και τρίτο συνολικά (πήρε και δύο ασημένια). Επίσης είναι το πρώτο χρυσό για την Ελλάδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και 12ο συνολικά (1 χρυσό, 5 ασημένια, 6 χάλκινα).

Το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του Ελεύθερου Ομαδικού κατέκτησε η Ιταλία με 254.7454 βαθμούς και το χάλκινο η Μ. Βρετανία με 219.0228 βαθμούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.