Δεν είχε πρόβλημα ο Ολυμπιακός Βόλου, 0-4 τον Πανιώνιο

Σε εξ αναβολής ματς, με το οποίο ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ

Ο Ολυμπιακός Βόλου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κέρδισε τον Πανιώνιο Νέας Ιωνίας με σκορ 0-4 στο Βασδέκειο σε εξ αναβολής ματς, με το οποίο ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ.

Ετσι, οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν με το απόλυτο και έφτασαν τους 27 βαθμούς, πέντε περισσότερους πλέον από τον δεύτερο Θησέα.

Οι γηπεδούχοι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουν στο πρώτο μέρος με τον Κιπτίου, που είχε δοκάρι στην αρχή του ματς και νικήθηκε σε πέναλτι από τον Σταυράκη στη συνέχεια.

Ωστόσο, έγιναν και πολλές φάσεις στα καρέ τους και σε δύο απ’ αυτές δέχθηκαν δυο γκολ στο πρώτο μέρος. Με το 0-2 στο πρώτο μισό του αγώνα, ο Ολυμπιακός Βόλου «καθάρισε» ουσιαστικά το παιχνίδι γρήγορα και στο δεύτερο 45λεπτο αύξησε τον δείκτη του σκορ σε 0-4 (11’ Σέττος, 41’ Αναστασίου, 78’ Ματέα, 81’ Μπλατσέρη).

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Καγιάννης για τον Πανιώνιο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Μαρούφ, Ζάγκας, Καμινιώτης ήταν οι τρεις στόπερ. Τάρε, Σταμάτης έπαιζαν ως πλάγιοι μπακ, Νικούδης και  Καρακώστας τοποθετήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Σταυραντώνης και ο Κανιούρας βοηθούσαν από τα πλάγια τον φορ Κιπτίου σε ένα 3-6-1.

Ο Ολυμπιακός Βόλου κατέβηκε με τον Σταυράκη στο τέρμα, τους Κατσαγεωργίου, Παπαϊωάννου, Γκαλίτσιο και Κ.Σ. Καμπέρη στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά, ενώ στο κέντρο ήταν στα άκρα οι Ματέα (δεξιά), Νούσιος (αριστερά) και στον άξονα οι Σκοπελίτης, Πετράκος. Τέλος, στην επίθεση ήταν οι Σέττος και Αναστασίου.

Οι φάσεις του αγώνα

Την πρώτη μεγάλη φάση του ματς την είχε ο Πανιώνιος, με τον Κιπτίου να πιάνει το συρτό σουτ μέσα από την περιοχή και την μπάλα να πηγαίνει στη ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού και να απομακρύνεται από τους αμυντικούς σε κόρνερ στο 5’.

Εξι λεπτά μετά ο Ολυμπιακός Βόλου στην πρώτη δική του μεγάλη ευκαιρία προηγήθηκε. Ο Ματέα με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Σέττο, που στο τετ-α-τετ με τον Καγιάννη πλάσαρε σωστά με το αριστερό και άνοιξε το σκορ (0-1).

Στο 13’ ο Ματέα βγήκε κι αυτός στο τετ-α-τετ, αλλά ο Καγιάννης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ, ενώ στο 22’ ο τερματοφύλακας του Πανιώνιου έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει στο αξιόλογο μακρινό σουτ του Σκοπελίτη, που πέρασε εκτός εστίας.

Ίδια κατάληξη είχε το σουτ εντός περιοχής του Αναστασίου στο 24’ μετά το στρώσιμο του Νούσιου, ενώ στο 25’ ο Σκοπελίτης πέρασε και τον τερματοφύλακα Καγιάννη και πλάσαρε προς την εστία, αλλά σωτήρια ο Ζάγκας έδιωξε σε κόρνερ με το πόδι.

Ακολούθως, στο 26’ ο Καγιάννης απέκρουσε στην αριστερή γωνία την κεφαλιά του Νούσιου, ο Γκαλίτσιος πήρε το ριμπάουντ και από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Χαμένο πέναλτι από τον Κιπτίου

Στο 29’ δόθηκε πέναλτι για ανατροπή του Κιπτίου από τον Γκαλίτσιο εντός περιοχής, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για την απόφασ. Ο παθών και πρώτος σκόρερ του Πανιωνίου ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, ωστόσο, παρά την πολύ καλή εκτέλεση με δύναμη στη δεξιά γωνία, ο Σταυράκης έπεσε σωστά και απέκρουσε, κρατώντας το 0-1.

Αύξησε το προβάδισμα ο Ολυμπιακός

Στο 32ο λεπτό η κεφαλιά Αναστασίου έφυγε λίγο άουτ από σέντρα του Καμπέρη, αλλά ο ίδιος παίκτης ήταν εύστοχος στο 41’, πλασάροντας σε κενή εστία μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά το «σπάσιμο» του Σέττου από τα αριστερά, με τον Καγιάννη να μην μπορεί να απομακρύνει σε πρώτο χρόνο, δίνοντας το «δικαίωμα» στον Αναστασίου να σημειώσει το 0-2.

Στο 51’ το σουτ του Καρατσόλη αποκρούστηκε από τον Καγιάννη και στο 73’ ακυρώθηκε γκολ του Αναστασίου για οφσάιντ. Τελικά στο 78’ ο Ματέα έφυγε από κανονική θέση μετά την κάθετη του Αναστασίου και νίκησε με πλασέ τον Καγιάννη για 0-3, ενώ στο 81’ με φοβερό σουτ του Μπλατσέρη εκτός περιοχής, που πήγε κάτω από το αριστερό παραθυράκι, έγινε το 0-4.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Ν.Ι. (Παπαστεργίου): Καγιάννης, Μαρούφ, Ζάγκας, Καμινιώτης, Τάρε (81’ Παπανδρέου), Σταμάτης, Καρακώστας, Νικούδης, Σταυραντώνης (71’ Πέππας), Κανιούρας, Κιπτίου (73’ Πέτσης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Αρσένος): Σταυράκης, Κατσαγεωργίου (71’ Κ.Θ. Καμπέρης), Κ.Σ. Καμπέρης, Παπαϊωάννου, Γκαλίτσιος, Πετράκος (46’ Καρατσόλης), Σκοπελίτης (46’ Κυρίτσης Θ.), Νούσιος (46’ Μπλατσέρη), Ματέα, Αναστασίου, Σέττος (58’ Παπαδήμος).

Βαθμολογία

1.Ολυμπιακός Βόλου 27 (22-4)

2.Θησέας 22 (25-5)

3.Πύρασος 19 (17-4)

4.Αγία Άννα 19 (17-5)

5.Ρήγας Φεραίος 17 (20-6)

6.Γ.Σ. Αλμυρού 14 (14-9)

7.Τοξότης 14 (9-8)

8.Αστέρας Ριζομύλου 11 (9-10)

9.Σαρακηνός 11 (13-16)

10.Αίας Σούρπης 9 (12-12)

11.Σκιάθος 3 (5-17)

12.Αγχίαλος Φ.Θ. 3 (5-26)

13.Πανιώνιος Ν. Ι. 3 (10-32)

14.Ακρόπολη 3 (6-30)

*Έναν αγώνα λιγότερο έχουν Αγία Άννα, Ακρόπολη και δύο ο Α.Ο. Σκιάθου

Χρήστος Θανασούλης

To διαιτητικό τρίο με τους δύο αρχηγούς, Κιπτίου και Σκοπελίτη

 

Προσπάθεια του Κ.Σ. Καμπέρη

 

 

Τέσσερις φορές πανηγύρισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού Β.

 

 

 

Ο Ματέα είχε ένα γκολ και μία ασίστ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.