Δύο φορές η Νίκη απέκλεισε τον Αρη στο Κύπελλο

Ο Χώνος με τον Τίνγκα στο ματς που είχε γίνει στις 15/11/2006 στο Πανθεσσαλικό
Το 1965, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά, και το 2006

Η Νίκη αντιμετωπίζει μεθαύριο Τετάρτη (24/1) στο Κλ. Βικελίδης τον Αρη στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος στις 18.00.

Αυτή είναι η 4η φορά που η Νίκη συναντά τον μεγάλο της αντίπαλο στον θεσμό, έχοντας στο παρελθόν δύο προκρίσεις απέναντι στους κιτρινόμαυρους.

Στις 30/5/65, όταν δηλαδή η Νίκη βρισκόταν στην Α’ Εθνική, κέρδισε τον Αρη στο γήπεδό της σε μονό αγώνα για τα προημιτελικά στην παράταση με 2-1 μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και πέρασε στους τέσσερις του Κυπέλλου. Εκεί συνάντησε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Πειραιώς πάλι σε μονό αγώνα και έχασε με 4-0.

Η βασική ενδεκάδα της Νίκης στον αγώνα με τον Αρη τον Μάιο του 1965 ήταν Περαντζάκης, Μανιατάκης, Ανδρέου, Τσιμπερίδης, Ζαντέρογλου, Μωράκης, Γάκης,
Βαλαχάς, Κασαπλέρης, Καλλιοντζής, Κουκλάκης και του Αρη Παντελάκος, Γριμπελάκος, Σεμερτζής, Σιούρθας, Αθανασιάδης, Χατζηκώστας, Κωνσταντινίδης, Σπανόπουλος, Αλεξιάδης, Γορίτσης, Φιλίππου.

Η Νίκη απέκλεισε τον Αρη και στις 15/11/2006 στο Πανθεσσαλικό σε μονό αγώνα για τη φάση των 32, περνώντας έτσι στους 16. Στο τέλος αυτής της σεζόν η Νίκη δυστυχώς υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική. Το ματς εκείνο είχε λήξει χωρίς τέρματα στην κανονική του διάρκεια (0-0) και στην παράταση σκόραραν οι Παυλίδης και Πιττάκας στο 96’ και το 102’, με τη Νίκη να επικρατεί με 2-0 και να πετά εκτός θεσμού τον Αρη, που έπαιζε στην Α’ Εθνική, κάνοντας την έκπληξη. Να σημειωθεί ότι στην παράταση η Νίκη είχε παίξει με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής στο 89’ του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Η σύνθεση της Νίκης: Γκίτκος, Μπαλάφας Δ., Γκάγκας, Ρουμελιώτης, Κουτσογιάννης, Σίμιτς, Μαρκομιχάλης, Ζορμπάς (99’ Μιλιόνικο), Χώνος (105’ Μίγας), Παυλίδης, Σπάσιτς (34’ Πιττάκας).

Η σύνθεση του Αρη: Νέγκρι, Παπαδόπουλος Αβρ. Κουλουχέρης, Τίνγκα (103’ Κυριάκος), Ρούμπεν, Βανγκέλι (78’ Μαραγκός), Νεμπεγλέρας, Πασσαλής (43’ Βαϊσχάιμερ), Χοσέ Λουίς, Χαβίτο, Κόκε.

Πάντως, στις 15/12/1982 σε μονό αγώνα ο Αρης για τον α’ γύρο του Κυπέλλου εκείνης της χρονιάς είχε επικρατήσει της Νίκης με 5-0.

Τρίτη φορά στα ημιτελικά, αν κάνει το θαύμα

Αν η Νίκη κάνει το θαύμα και προκριθεί στα ημιτελικά εις βάρος του Αρη, τότε θα το έχει καταφέρει για 3η φορά στην ιστορία της, καθώς εκτός του 1965, όπως προαναφέρθηκε, το είχε πετύχει τη σεζόν 1946-47, όταν για τους «4» αντιμετώπισε τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και ηττήθηκε με 3-0 τον Μάιο του 1947. Η αποστολή είχε φτάσει αποκαμωμένη στη συμπρωτεύουσα, καθώς είχε ταξιδεύσει 36 ώρες διά θαλάσσης, εφόσον οδικώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος λόγω του εμφυλίου πολέμου.

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.