Ελευθερόπουλος: «Πέρα για πέρα δίκαιη πρόκριση»

Οι δηλώσεις του προπονητή της Νίκης μετά τη μεγάλη επιτυχία κόντρα στον Λεβαδειακό

Για μία πέρα για πέρα δίκαιη πρόκριση στους οκτώ του Κυπέλλου έκανε λόγο ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Λεβαδειακό, ενώ με νόημα τόνισε ότι στα ματς του Κυπέλλου η διαιτησία είναι 50-50%.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Νίκης:

απόδοση:magnesiasports

«Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι με υψηλό ρυθμό και ένταση. Γενικότερα και στα τέσσερα παιχνίδια που έχουμε παίξει με τον Λεβαδειακό υπήρχε πολύ υψηλός ρυθμός αγωνιστικός και ένταση. Εμείς συνεχίσαμε από το πρώτο λεπτό αυτή τη φορά από κει που είχαμε σταματήσει με τον Λεβαδειακό στο πρωτάθλημα.

Κυκλοφορήσαμε την μπάλα πάρα πολύ καλά, τη βάλαμε στον άξονα και δημιουργήσαμε υπεραριθμία στα πλάγια. Ο αντίπαλος προπονητής έβαλε τον Λόπεζ, για να περιορίσει τα ανεβάσματα του Κάσσου, οπότε δώσαμε οδηγία να μπει η μπάλα πρώτα στον άξονα και μετά να βγει στα πλάγια, αν είναι ανάγκη.

Τα παιδιά το εκτέλεσαν με εξαιρετικό τρόπο. Ήμασταν καλύτεροι και προηγηθήκαμε. Από τη στιγμή που προηγηθήκαμε, φυσικά άλλαξαν τα δεδομένα. Θέλαμε να κλείσουμε τελείως τον άξονα στον Λεβαδειακό, γιατί έχει παίκτες με τρομερή ποιότητα και να τους οδηγήσουμε στα άκρα στην πρώτη τους μπάλα. Να μην μπει πρώτα η μπάλα στον άξονα, γιατί σε αποπροσανατολίζει, και μετά να φύγουμε στη μετάβαση βάζοντας την μπάλα μέσα και χτυπώντας την αδύνατη πλευρά. Αυτό το έκαναν τα παιδιά, είχαμε δύο δοκάρια, είχαμε πολλές ευκαιρίες και επί της ουσίας απειληθήκαμε ελάχιστα και όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί ο Θανάσης (σ.σ. Γκαραβέλης).

Θα συμφωνήσω με τον Σωκράτη (σ.σ. Οφρυδόπουλο) ότι ήταν μία πέρα για πέρα δίκαιη πρόκριση της ομάδας μου. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τον οργανισμό της Νίκης, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτούς τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για τον κόσμο, που πήρε μία πολύ μεγάλη χαρά, και για τους παίκτες μου, για τους οποίους το έχω πει πάρα πολλές φορές ότι ο τρόπος που προπονούνται και συμπεριφέρονται με κάνει πάρα πολύ περήφανο».

Για το κομμάτι της διαιτησίας θα πω ότι στο Κύπελλο τα πράγματα είναι περισσότερο 50-50».

Για τη χρησιμοποίηση του Βουκελάτου, που είχε παίξει μόνο στο ματς Νίκη-Κοζάνη στον πρώτο γύρο ως αλλαγή: «Έχουμε πάρα πολλές απουσίες με τραυματισμούς και ιώσεις, έχουν φύγει και κάποια παιδιά, αλλά αυτοί που είναι εδώ, όπως είπα και στην Κοζάνη, δουλεύουν και δίνουν το 100% και παραπάνω. Είναι και θέμα συγκέντρωσης και ικανότητας. H αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε έναν φορ, έχουμε μείνει μόνο με τον Τζιώρα με όποια ωραία πράγματα δίνει ο Χρήστος στην ομάδα και δεν το συζητώ. Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν φορ, κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και ελπίζουμε να τελειώσουμε γρήγορα».

Για την παρουσία του Θανάση Γκαραβέλη: «Ο Σάκης είναι τερματοφύλακας άλλου επιπέδου και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε».

Για το επόμενο ματς με τον Απόλλωνα Πόντου: «Θα είναι το τρίτο παιχνίδι που θα παίξουμε σε οκτώ μέρες. Το μυαλό μου πάει στο παιχνίδι της Δευτέρας που είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας βαθμολογικά, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις με ευθύνη δική μας, σε λίγα παιχνίδια, σε αρκετές περιπτώσεις με όχι ευθύνη δική μας η βαθμολογική συγκομιδή δεν έχει σχέση με την αγωνιστική μας εικόνα.

Το παιχνίδι της Δευτέρας είναι για μένα πάρα πολύ σημαντικό και θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε το πάθημα που είχαμε με τον Μακεδονικό στη Νεάπολη. Τα παιδιά είναι σοβαρά και συγκεντρωμένα. Απλά είναι θέμα ενέργειας, έχουμε καταναλώσει πάρα πολλή ενέργεια, και οι ίδιοι που ξεκίνησαν στην Κοζάνη, ξεκίνησαν και σήμερα και τη Δευτέρα εκ των πραγμάτων πάλι οι ίδιοι θα είναι. Είναι πολύ μεγάλη καταπόνηση και είμαστε μία ομάδα που στηρίζεται αρκετά στην ένταση.

Οπότε, θα παρακαλέσω τον κόσμο μας, όπως σήμερα μας στήριξε, και δεν το έχω ξανακάνει, τη Δευτέρα να μας στηρίξει και να έχω υπομονή, γιατί το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Εχουμε μέρες να σκεφτούμε τα οφέλη με τον Αρη».

Για τα παιχνίδια με τον Αρη: «Θα είναι μία όμορφη γιορτή για εμάς. Το καλό είναι ότι στα 100 χρόνια της Νίκης έχουμε πάει στους οκτώ του Κυπέλλου και θα παίξουμε με μία ομάδα του big 5 της Σούπερ Λιγκ. Το κακό είναι ότι θα υπάρχει πολύ σύντομα μεγάλη καταπόνηση σε δύο παιχνίδια που θα γίνουν το επόμενο 20ημερο και θα είναι ανάμεσα στα παιχνίδια τα σημαντικά για μας με Ηρακλή και ΑΕΚ Β’, ομάδες που θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στα πλέι οφ».

Για το αν χρειάζονται μεταγραφές: «Θα γυρίσουν κάποια παιδιά που είχαν τραυματισμούς και το σημαντικό είναι να κλείσουμε έναν φορ, που έχουμε μείνει μόνο με τον Χρήστο».

Για την απόδοση του Παύλου Κυριακίδη: «Ο Παύλος είναι πολύ κομβικός για μας και πέρσι σε όλη τη σεζόν και φέτος, ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, είναι ο αρχηγός μας που παρασύρει και όλους τους άλλους και αυτόν επιλέξαμε να είναι ο αρχηγός μας. Ενας πονοκέφαλος για μας επιπλέον είναι η απουσία του τη Δευτέρα, καθώς είναι δηλωμένος να εκτίσει με τον Απόλλωνα».

Για την αλλαγή του Τζιώρα: «Υπάρχουν αλλαγές τακτικής, υπάρχουν και αλλαγές με τις μετρήσεις που έχουμε εικόνα στο live. Ο Χρήστος είχε αδειάσει σε ό,τι αφορά την ενέργειά του. Εκείνη την ώρα του αγώνα έχουμε πλήρη εικόνα των τρεξιμάτων και των αποθεμάτων που έχουν οι ποδοσφαιριστές. Ο Χρήστος έπρεπε να βγει και έπρεπε να βγει και λίγα λεπτά νωρίτερα. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κρατήσει την μπάλα και να τη σπάσει».

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.