Έμειναν στο 0-0 Ολυμπιακός Βόλου και ΑΕΛ

Μοιράστηκαν τους βαθμούς στο Αλκαζάρ

Για διαφορετικούς λόγους ΑΕΛ και Ολυμπιακός Βόλου ήθελαν σήμερα τη νίκη, σε ένα παιχνίδι που είχε ευκαιρίες έστω για ένα τέρμα. Το τελικό 0-0 σίγουρα δεν ευνοεί όμως ούτε την ΑΕΛ που ήθελε να μείνει κοντά στην πρωτοπόρο Βέροια, ούτε όμως και τον Ολυμπιακό Βόλου που αναζητούσε το τρίποντο για να ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία.

Οι φάσεις όπως προαναφέραμε αρκετές, αλλά τόσο ο Ξενοδόχοβ από πλευράς του Ολυμπιακού Βόλου όσο και ο τερματοφύλακας Θεοδωρόπουλος της ΑΕΛ είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο με καίριες επεμβάσεις σε όλες τις φάσεις. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τρία παιχνίδια μπροστά τους, συμπεριλαμβανομένου και του εξ αναβολής αγώνα με τον Πιερικό, και θέλουν το απόλυτο των εννέα βαθμών για να ελπίζουν σε παραμονή.

Φάσεις χωρίς γκολ

«Γεμάτο» ήταν το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να έχουν τελικές, αλλά γκολ δεν ήρθε.

Η ΑΕΛ είχε μία προειδοποιητική ευκαιρία με τον Μαϊδανό στο 12’, ωστόσο ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε κοντά στο τέρμα στο 16’, όταν μετά από μπαλιά του Σιαφά ο Κότος βρήκε τον Ξύδα, με τον επιθετικό του Ολυμπιακό Βόλου να πιέζεται από τον Μπέρτο αλλά να προσπαθεί να πλασάρει τον Θεοδωρόπουλο, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ ωστόσο να αντιδρά σωστά και να κόβει την προσπάθεια του «ερυθρόλευκου».

Ο Ξύδας και πάλι στο 29’ είχε μεγάλη ευκαιρία για να παραβιάσει την εστία των γηπεδούχων, κάνοντας το σουτ εκτός περιοχής για να αποκρούσει ο Θεοδωρόπουλος, ενώ ο ίδιος παίκτης σούταρε και πάλι δευτερόλεπτα αργότερα με την μπάλα να σταματάει σε σώματα αντιπάλων, ενώ ο Κότος ακολούθησε για να ολοκληρωθεί η φάση με άουτ.

Από την άλλη, στο 36’ για την ΑΕΛ Ραμίρεζ σούταρε εντός αντίπαλης περιοχής αλλά ήταν η σειρά του Ξενοδόχοβ να αντιδράσει σωστά και ν’ αποκρούει, ενώ ένα σουτ του Κουντουριώτη έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Συνέχεια ευκαιριών και στο δεύτερο μέρος…

… Αλλά το γκολ δεν ήρθε για κανέναν. Στο 50’ ο Ξενοδόχοβ είπε όχι στον Κ. Παπαγεωργίου, ενώ το ίδιο έκανε και ο Θεοδωρόπουλο στην ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου με τον Κουντουριώτη, που βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα των Λαρισαίων, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ είχε σωστή αντίδραση και στο 64’ στην προσπάθεια που έκανε ο Ξύδας, με τον παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου να έχει ένα πολύ καλό σουτ. Από το κόρνερ που κέρδισαν οι «ερυθρόλευκοι» προέκυψε και η κεφαλιά του Μαρκοπουλιώτη, αλλά και πάλι ο Θεοδωρόπουλος ήταν σε ετοιμότητα.

Τη σκυτάλη στις χαμένες ευκαιρίες πήρε στο 68’ η ΑΕΛ, με την κεφαλιά του Όγκμποε, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ οι «βυσσινί» ο Μαξιμένκο είχε την κεφαλιά για να κερδίσει κόρνερ, με τον Τσουμάνη με τον ίδιο τρόπο να στέλνει την μπάλα άουτ.

Στο 92’ ο Μαυριάς σούταρε με τον Ξενοδόχοβ να αποκρούει, και τον Ολυμπιακό Βόλου να χάνει την μπάλα στην αντεπίθεση, με τον Μαρκοπουλιώτη, με τις οργανωμένες επιθέσεις να πηγαίνουν… περίπατο, και τις δύο ομάδες να ψάχνουν με κάθε τρόπο το γκολ. Αυτό δεν ήρθε ποτέ, και πλέον αμφότερες οι ομάδες συνεχίζουν τους μαθηματικούς υπολογισμούς…

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου Θ., Μαϊδανός, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ραμίρεζ (62’ Νίνο), Κολομπίνο (46’ Τσουμάνης), Γιάκος (46’ Παπαγεωργίου Κ.), Γλυνός (62’ Μιλτιάδης), Νικολιάς (53’ Μαυριάς), Όγκμποε.

Oλυμπιακός Βόλου (Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Παπακώστας, Βερνάρδος, Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Κόλα, Μάνγκα (87’ Στάμου), Κότος (53’ Ντιαμπί), Κουντουριώτης, Ξύδας (74’ Χατζής), Σιαφά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.