Επαγγελματίας στον Αστέρα Τρίπολης ο Χριστόπουλος, που ανέδειξε ο Άθλος Αλμυρού

Ένας παίκτης, που αναδείχθηκε από την ακαδημία του Άθλου Αλμυρού και από πέρσι βρίσκεται στις υποδομές του Αστέρα Τρίπολης, υπέγραψε μαζί με άλλους πέντε ποδοσφαιριστές επαγγελματικό συμβόλαιο δύο μήνες σχεδόν πριν συμπληρώσει τα 16 του χρόνια, αφού είναι γεννημένος στις 2 Φεβρουαρίου του 2003.

Ο λόγος για τον Ηλία Χριστόπουλο, που αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ και το γεγονός ότι σε τόσο μικρή ηλικία η ομάδα της Τρίπολης του κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο είναι αφενός ένα μεγάλο επίτευγμα και αφετέρου δείχνει πόσο πολύ τον πιστεύει ο Αστέρας καθώς και πόσο επενδύει πάνω του.

Μάλιστα, παρότι ηλικιακά ανήκε στην ομάδα Κ15, ο Χριστόπουλος έπαιζε στην Κ17, ενώ έκανε προπονήσεις και με την Κ20 του Αστέρα, κάτι που σημαίνει ότι οι άνθρωποι της πελοποννησιακής ομάδας έχουν διαπιστώσει το μεγάλο ταλέντο του νεαρού ποδοσφαιριστή, ο οποίος έκανε μάλιστα στο σάιτ του Αστέρα την παρακάτω δήλωση: “Νιώθω πολύ ευχαριστημένος από τη μεγάλη ευκαιρία που μου δίνει η ομάδα και θα προσπαθήσω να τους αποδείξω ότι αξίζω γι’ αυτό”.

Πριν τον Αστέρα ο Χριστόπουλος είχε διακριθεί ιδιαίτερα με τη Μικτή Παίδων της ΕΠΣΘ, της οποίας ήταν πρώτος σκόρερ και από κει τον παρακολούθησαν οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης, όπως και στα μετέπειτα πρωταθλήματα των περιφερειακών ομάδων, σχηματίζοντας πολύ καλές εντυπώσεις για τον 14χρονο αριστεροπόδαρο επιθετικό χαφ τότε, που τώρα έχει γυρίσει στο αριστερό άκρο της άμυνας.  Κατάλαβαν ότι πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση και κατέθεσαν πρόταση να τον πάρουν στην ακαδημία της ομάδας τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο, που επίσης ήθελαν τον πιτσιρικά, αλλά αυτός και η οικογένειά του προτίμησαν τελικά τον Αστέρα για τον επιπρόσθετο λόγο ότι ο πατέρας του νεαρού αθλητή έχει καταγωγή από τον Πύργο και βρίσκεται σχετικά κοντά σε συγγενείς του.

Να σημειωθεί ότι η ακαδημία του Άθλου λειτουργεί εδώ και δεκαοκτώ χρόνια με υπεύθυνο τον Μπάμπη Ζέρβα, ενώ προπονητές είναι οι Μιχάλης Ανδρωνάς (από το 2010) και Βαγγέλης Επίσκοπος (από το 2000), που έχουν αναδείξει εκτός από τον Χριστόπουλο, τον 18χρονο Γιώργο Δημητρίου, ο οποίος αγωνίστηκε στην ακαδημία της Ξάνθης και τώρα παίζει στον Γ.Σ. Αλμυρού, αλλά και τον 20χρονο Χρήστο Πλασταρά.

Ο τελευταίος είχε πάρει μεταγραφή για την Κ17 του Ατρομήτου, έπειτα αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα της Νίκης Βόλου στη Σούπερ Λιγκ, στη Γ’ Εθνική με τον Πύρασο τη σεζόν 2015-16 και ακολούθησαν δύο χρονιές στο Τοπικό της Θράκης και μία στη Γ’ Εθνική με τον Εθνικό Σιδηροχωρίου. Τώρα φορά τη φανέλα του ΠΑΟ Κοσμίου, που συμμετέχει στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.