ΕΣΚΑΘ… προ κορωνοϊού με πλέι οφ και πλέι άουτ

Τι προβλέπει η προκήρυξη για Α1 και Α2 τοπική κατηγορία

Σε ρυθμούς και μορφή προ κορωνοϊού προσπαθούν να επιστρέψουν τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ, με τη θεσσαλική Ένωση να δίνει στη δημοσιότητα τις προκηρύξεις για τα πρωταθλήματα της Α1 τοπικής κατηγορίας, στην οποία και πάλι προβλέπονται πλέι οφ και πλέι άουτ, όπως και τις τελευταίες χρονιές πριν από την πανδημία, καθώς και της Α2.

Ειδικά λοιπόν για την Α1 κατηγορία, στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2022-23 καλούνται να πάρουν μέρος 12 ομάδες και συγκεκριμένα οι ΑΕ Λάρισας, Μύτικας Λάρισας, Ίωνας Βόλου, Ανάληψη Βόλου, Δαναοί Τρικάλων, Νέος Κεραυνός Λάρισας, Αιολικός Βόλου, Άρης Τρικάλων, ΓΣ Βόλου, Φοίβος 2002, ΓΣ Σκιάθου, και Τρίκαλα 14-Φούντας. Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι 30 Ιουλίου, ενώ η έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 8 Οκτωβρίου. Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα.

Τα σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Στα πλέι άουτ και πλέι άουτ συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-4 και 7-10 της βαθμολογικής κατάταξης αντίστοιχα, όπως διαμορφώθηκε μετά την λήξη της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος και θα συναντηθούν μεταξύ τους ο 1ος με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο, και ο 7ος με τον 10ο και ο 8ος με τον 9ο.

Νικήτριες στα ημιτελικά είναι οι ομάδες που θα επιτύχουν τρεις νίκες επί των αντιπάλων τους στους μεταξύ τους αγώνες μεταφέροντας τις νίκες και ήττες της κανονικής περιόδου (Α’ Φάση) . Οι νικήτριες ομάδες της Β’ Φάσης θα αγωνιστούν μεταξύ τους και πρωταθλήτρια ομάδα θα αναδειχθεί αυτή η οποία θα επιτύχει τρεις νίκες επί της αντιπάλου της στους μεταξύ τους αγώνες μεταφέροντας τις νίκες και ήττες της κανονικής περιόδου (Α’ Φάση).

Ο πρώτος νικητής των αγώνων κατάταξης της τελικής φάσης των τεσσάρων ομάδων θα ανέλθει στη Γ’ Εθνική. Επίσης, θα υποβιβαστεί ίσος αριθμός σωματείων με τον αριθμό των σωματείων της Θεσσαλίας που θα υποβιβαστούν από την Γ’ Εθνική στο τοπικό πρωτάθλημα και περιοριστικά θα είναι 2-4 ομάδες.

Δύο όμιλοι και πάλι στην Α2

Την ίδια στιγμή, δύο όμιλοι θα απαρτίζουν και πάλι το πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ.

Αυτοί έχουν ως εξής:

Α’ Όμιλος: Σπάρτακος, Λάρισας, Ερμής Αγιάς 2018, Τιτάνες Αλμυρού, Κένταυρος Ζαγοράς, Ελευθεριακός, Ίκαρος Νεάπολης, Ηρακλής Χάλκης, ΑΕΒ Διμηνίου, Αστέρας Λάρισας. Λέοντας Τυρνάνου.

Β’ Όμιλος: Ακαδημία Καρδίτσας, Πασιαλής Μουζακίου, ΓΣΕ Ελασσόνας, Απόλλων Καρδίτσας, Κρόνος Τυρνάβου, Βάλλιος Γιάννουλης Λάρισας, ΕΑ Λάρισας, Πελασγιώτις, ΑΟ Καλαμπάκας, Κρόνος Τρικάλων.

Επίσης οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και τις 30 Ιουλίουενώ η έναρξη του πρωταθλήματος έχει οριστεί για τις 9 Οκτωβρίου, με την κλήρωση να διεξάγεται στις 11 Σεπτεμβρίου.

Οι πρωταθλητές των δύο ομίλων θα συναντηθούν μεταξύ τους και πρωταθλήτρια της Α2 ΕΣΚΑΘ θα αναδειχθεί η ομάδα που θα πετύχει δύο νίκες σε αγώνες κατάταξης μεταξύ τους. Οι αγώνες θα διεξαχθούν κατόπιν κληρώσεως εναλλάξ στην έδρα του κάθε σωματείου και ένα χρειαστεί τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο που να απέχει περίπου σε ίση απόσταση από τις έδρες των δύο ομάδων. Μόλις ένας σύλλογος είναι αυτός που θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου, ενώ αναλόγως των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική θα προκύψει και ο αριθμός αυτών που θα υποβιβαστούν στη Β’ τοπική κατηγορία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.