Ετοιμάζεται για κληρώσεις στις 12/09 η ΕΠΣΘ

Για τα πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου σε κλειστό χώρο και το απόγευμα της συγκεκριμένης ημέρας προσανατολίζεται να κάνει τις κληρώσεις για τα τρία πρωταθλήματα Ανδρών αλλά και για τη νέα διοργάνωση για τις ομάδες Νέων η ΕΠΣ Θεσσαλίας, καθώς ήδη το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου θα γίνει η σέντρα για την πρώτη κατηγορία.

Ως γνωστόν φέτος η Α’ ΕΠΣΘ θα έχει έναν ενιαίο όμιλο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Β’ με τη Γ’ τοπική κατηγορία να επιστρέφει… Βέβαια υπάρχουν λεπτομέρειες που ακόμη δεν έχουν καθοριστεί, και παραμένει άγνωστο αν μέχρι την τελευταία στιγμή θα βρεθεί λύση.

Η βασική έχει να κάνει με τον Πρωτεσίλαο Πτελεού. Κινήσεις για να στελεχωθεί ομάδα δεν φαίνεται να έχουν γίνει. Οπότε το ερώτημα είναι εφόσον δεν υπάρχει αγωνιστική παρουσία αν θα μπορέσει ν’ αποφευχθεί η τοποθέτηση της συγκεκριμένης ομάδας στην κληρωτίδα, που κατά τ’ άλλα δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ, ώστε η πρώτη κατηγορία να έχει να κάνει με ένα πρωτάθλημα 14 τελικά ομάδων (από τη στιγμή που αυτοϋποβιβάστηκε η Δήμητρα Ευξεινούπολης από τη Γ’ Εθνική) ώστε να βγαίνουν 26 οι αγωνιστικές και να μην υπάρχουν αγωνιστικά κενά… Βέβαια, χωρίς έγγραφη εξασφάλιση, η ΕΠΣ Θεσσαλίας δεν προτίθεται να κάνει τίποτε, αν ο ίδιος ο σύλλογος δηλαδή δεν δεσμευθεί επισήμως ότι δεν πρόκειται τελικά να συμμετέχει στη διορεγάνωση.

Προς το παρόν, στην Α’ ΕΠΣΘ συμπεριλαμβάνονται οι Αγία Άννα, ΑΕ 2002, Αίας Σούρπης, Ακρόπολη Σέσκλου, ΓΣ Αλμυρού, ΈΛ Νηλέας, Δήμητρα Ευξεινούπολης, Θησέας Αγριάς, Μαγνησιακός, Πύρασος Ν. Αγχιάλου, Ρήγας Φεραίος, Σαρακηνός, Τοξότης, ΦΘ Αγχίαλος και Πρωτεσίλαος Πτελεού. Στοίχημα βέβαια είναι να μείνουν σε δράση όλες οι ομάδες, ειδικά αυτές που εσχάτως κάνουν και προσθήκες παλαίμαχων παικτών στο δυναμικό τους, αδυνατώντας να διαμορφώσουν ένα τουλάχιστον αγωνιστικό σύνολο, ενώ ακόμη και προπονητές ετοιμάζονται ν’ αποχωρήσουν πριν καλά καλά την πρώτη σέντρα.

Όσον αφορά τη Β’ ΕΠΣΘ, η αγωνιστική δράση αρχίζει το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου και έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Αστέρας Ριζομύλου, Αγία Παρασκευή, Άνθιμος Γαζής, ΑΠΟΒ, Δάφνη, Διαγόρας Στεφανοβικείου, Μυρμιδόνες, ΑΟ Σκιάθου, ΑΟ Σκοπέλου, Ιάσων Αλλης Μεριάς, Πανιώνιος Νέας Ιωνίας και Μικροθήβες.

Τέλος, η Γ’ ΕΠΣΘ θα κάνει σέντρα το σαββατοκύριακο 15-16 Οκτωβρίου με τους. Απόλλωνα Καναλίων, Ελευθεριακό, ΑΟ Άνω Λεχώνια, Αχιλλέα Αχιλλείου, Νέους Αγίας Άννας, Νέους Αθλητές Νίκης, Πηλέα, ΑΕ Χλόης, Ηρακλή Βόλου, Ηρακλή Αγίων Θεοδώρων, Ατρόμητο Νέας Ιωνίας, Κένταυρο Νοτίου Πηλίου, και ο Άθλο Αλμυρού να ετοιμάζονται. Ειδικά για το τελευταίο σωματείο, πρέπει να περιμένει κανείς να δει αν τελικά θα μπορέσει να σταθεί ακόμη και στη Γ’ τοπική κατηγορία, μετά και την απώλεια του Μπάμπη Ζέρβα, που ήταν ο επικεφαλής του συλλόγου. Μέλη της ομάδας προσπαθούν να την «τρέξουν», ωστόσο υπάρχουν βασικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν για να μην προκύψουν προβλήματα.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.